Thursday, December 29, 2016

COLORFUL DECEMBER..

Siapa yg tak nak ke Tanah Haram & ziarah Makam Rasulullah kan.. Alhamdulillah kami antara tetamuNya ke sana baru2 ni..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


10/12/16 Flight terus ke Jeddah, then to Madinah by bus.. 3 hari di Madinah Alhamdulillah..


On the way to Mekah, pit stop at BIR ALI (Miqat) utk niat mengerjakan umrah..


Subhanallah & Alhamdulillah.. Sampai kami ke Tanah Haram..


Our hotel Mira Ajyad abt 500m++ (maybe more) ke pintu Masjidil Haram.. Syok weehh jalan ramai2 ke Haram..


Allahu Akbar.. Alhamdulillah syukur yg tak terhingga.. Moga kami akan sampai lagi dan lagi..


At Jeddah Airport utk balik ke KL.. Si manis yg guna one seat utk bagnya.. Airport punya lah padat dgn manusia..


Si kacak ni jgk letak bagpacknya atas seat di airport.. Jangan ada di antara kita sebegini rupa.. Buruk laku wehh..


21/12/16 Alhamdulillah landed & arrived safely.. Great journey.. Alhamdulillah smooth umrah, smooth journey & smooth semuanya..


Rest satu hari.. 23/12/16 my cousin got married Alhamdulillah.. Cousin yg saya jaga hampir 40 hari dlm pantang dulu masa cuti sem ITM.. Alhamdulillah & Congratulations Alain dear..


Our murai family yg sokmo kepoh @ Damansara utk Majlis Akad Nikah..


24/12/16 di Dewan Merak Kayangan, Balai Felda.. Thats my uncle, brother & my son.. 3 generation.. Missing my arwah papa..


Cousins yg tak boleh tgk food atas meja sbb nak kena tunggu majlis abis sebelum waktu makan sepatutnya..


Segan nak naik stage pukul gambar, we posed at the gerbang exit aje lah for memory..


Last Korean meal in Cyberjaya..


One of our fav menu kampung..


Breakfast..


Layout at Sebulek mmg awesome..


25/12/16 packing day..!!! Lori sudah sampai.. Kotak2 penuh satu rumah.. Amir's having fun main dlm kotak..


Abang2 sado sedang bekerja..


Saya dah tak larat..


Sesak rumah.. Gonna miss Cyberjaya..!!


27/12/16 Alhamdulillah arrived Kerteh safely... Kapal karam kekdahnya...!!!

To be continued.. Lagi detail In syaa Allah.. Take care uolsss.. Rindu semua..

4 comments:

Kakzakie Purvit said...

1.Alhamdulillah... semoga ibadah umrah diterima Allah
2.Seronok tengok majlis yg diraikan - barokallah
3.Pindah lagi! T'ganu tempat yg cantik dan mewah dgn makanan sedap:)

Kakcik Nur said...

Rindunya dengan Mekah dan Madinah...

Semoga pasangan pengantin dalam rahmat Ilahi sentiasa...

Semoga lebih berjaya dan bahagia di tempat baru...

Hanis Amanina said...

Kat Czech dulu pun 3 kali pindah rumah, memang sengsara rasanya duk pack, unpack barang2. Bila duduk rumah, memang dari barang2 sendiri kena kemas, barang2 dapur periuk belanga T__T

Keep healthy akak :D

hanisamanina.com

m.u.l.a.n said...

Kak Zakie: Aamiin.. Dtg Tganu mai la singgah rmh

Kakcik: Mmg rindu sgt Mekah/Madinah

Hanis: Tq tq dear & Take care