Tuesday, May 10, 2016

CHILLING @ SUNGAI CHILLING..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

Kejadian Isnin lepas.. Semetelaah masih cuti Hari Buruh, my cuzzy ajak picnic di Sungai Chilling, Kuala Kubu Baru.. Sejam 1/2 jugak perjalanan tapi awesome lah lalu empangan..


Kami park kereta tepi jalan aje nyer & menapak lah masuk ke dalam..


Baby Amir didukung atoknya..


I am ready yeaahhh..


My aboy & amoi memang excited la sangatnya..


He's mad sbb tak dapat main air lagi.. Atok, papa & unclenya pi further up nak tengok kolam ikan..


Main lah puas2 kiddos.. Awesome sangat tempat ni.. Alhamdulillah tak sekotor yg kami jangka.. RM1 je masuk mcm tak berbaloi je sbb tempat ni besar.. Moga pengunjung2 dapat menjaga kebersihan alam sekitar di Sg Chilling juga se-antero bumi Allah ini..


Haaaaa baby Amir dah masuk air.. Malas nak ke atas lagi, kami settle di port ni aje sbb mmg best sbb ada space utk bentang tikor & tepi sungai also ada mcm pool kecik & jeram.. 


Sunbathing & relaxing ya Yok..


Ni memang dah tak dapat tahan mengantok.. 


Seronok betol kami semua last week..


Our port last week.. Memang best..


Sebelum balik, scrubbing session..


Oohhooo susah betol nak disuruh balik.. Weather was great Alhamdulillah.. Tak panas & tak cloudy..


Hampir kritikal air surut di empangan ni.. Moga Allah turunkan hujan agar empangan ini dapat membekalkan air pada seluruh rakyat Malaysia yg memerlukan..

"JAGALAH KEBERSIHAN ALAM SEKITAR UTK DINIKMATI ANAK CUCU KITA NANTI.. JADILAH UMAT YG MENJAGA SEBAHAGIAN IMANNYA.."

4 comments:

LYAfrina said...

terukkan cuaca skarang..smpai kering kbyakan empangan...

best mndi air terjun.... sejuk je..

nohas said...

mandi sungai di kelilingi kehijauan...
bestnya..berendam dalam sungai yg sejuk..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Othman Zan said...

Tengok air sungai dan dan tu rasa sejuk badan.. haha