Saturday, December 19, 2015

DAY 4 ~ Busselton to Cape Naturaliste..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Semalam Sabtu 19/12, internet banyak slow.. Tak lepas2 nak update.. Masih lagi update dgn hp sbb margin dok ke kiri lagi.. Kalau dah elok centre tu maknanya dah dapat edit lah..


Semalam pagi ke Busselton Jetty lagi.. Alhamdulillah weather sangat cantik..


Berusaha menamatkan morning walk..


We did it.. 1.8km ke hujung jeti yg terpanjang di Hemisfera Selatan.. Di Lautan Hindi gitu..


Sejoookkkk ya amat sbb angin lautan bertiup kencang..


As always la fotogerafer kerjanya amik gambar kaaann..


Ni kawasan bebas SHARK.. Area Perth & ke selatan memang banyak sharks.. Tiap tahun ada yg jadi korban..


Alhamdulillah mission accomplished..!! Morning walk 3.9km yg awesome..


Next stop to NGILGI CAVE.. Cave underground 37m dlm 12 tingkat bangunan..


3 beranak baring dlm cave nak tengok stalagtites..


Subhanallah..


Seronok dia..


Gua bawah tanah ni.. Ciptaan Allah yg Agung..


Cantik..


The Ranger dok cerita details pasal gua ni..


More..


Tak puas amik gambar..


Orang lain dah keluar dah.. Kami kat dalam lagi.. Can stay as long as u want tau..


Awesome sangat..


The biggest yg dapat amik..


Bye bye..


Cari tempat lunch.. Woaahh Subhanallah at BUNKER'S BAY..


Apak & anak pompuan nak makan tepi laut..


Subhanallah memang cantik.. Alhamdulillah weather pon sangat cantik..


Omak & boboi makan kat picnic table je jaga barang sbb angin Lautan Hindi sangat kuat..


Haaahhh nampak gedung DIY..


Kot ada kat Malaya, dia nak buat perabot sendiri..


Kami pompuans yg menunggu dgn sabar..


Grocery shopping kat COLES..

3 comments:

syikin said...

Kak Mulan,
Saya dah selamat blk dr cape town last two weeks..tq ye ats segala tips yg akak bg sblm ktorg gerak ke cape town aritu..tqvm ye kak mulan...

NEKCIK said...

Waduuuh cantik molek pemandangannya..siap berkelah lagi..kampong nekcik ada jugak jetty ke laut ni...tapi takat 500m jer..he..he

NEKCIK said...

Waduuuh cantik molek pemandangannya..siap berkelah lagi..kampong nekcik ada jugak jetty ke laut ni...tapi takat 500m jer..he..he