Friday, December 18, 2015

DAY 3 ~ Perth : Salam2Benua & Busselton..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Bangun pagi2 kena siapkan bfast & lunch.. 


Kari Tuna Chunks & rebus telur.. Jugak masak nasi..


Lepas je check out hubby ajak pi Dive Superstore.. Boss nak pergi so semua kena layan lah kan hehee..


Habis anak2 kena keluar sbb lama jugak memilih barang..


Settle semua, down south lah kita.. Lalu Perth City tapi tak masuk city pon..


Woaahh I like..


Selama ni tengok dalam blog & Insta je.. Alhamdulillah hari ni sampai jugak ke sana, rumah Cik Mynn, blogger SALAM DUA BENUA...


Maakkk aaii dah penuh semeja..


Ohhh the kebun...


Awesome..!!


Gerraamm je tengok..


Us.. Dua2 pemalu tau..


Memang nasi masak pagi tadi tu kena simpan utk dinner.. Hehee..


Tak terkata deliciousnya.. Tqsm Cik Mynn.. Dapat jugak rasa.. Selama ni tengok kat screen hp & laptop je, Insta & Blog..


Wallaaaa.. Dia kembang sambut kami datang..


Malu2 tomato ni..


Ohhoooo kembang setaman bunga nya..


Limes.. Color lain sikit..


Tqsm Cik Mynn for having us.. Also to Alya & Zahra sebab layan potpet kami satu family.. We had great time at your place.. In syaa Allah jumpa lagi..


Bye bye Mynn.. Miss u already..!!


On the way to Busselton..


Srop kejap boss mengantuk kekenyangan..


Memang lena lah.. Cool breeze walopon paneh terik..


A must...!! Coffee dlm termos & mixed nuts..


Tak cukup makan cherries kat rumah Mynn, kami stop beli tepi jalan kebetulan jumpa.. Dah terlajak tapi reverse lah terpaksa.. Musim cherries so murah lah..


Haaa amik 2kg terus..


After 2 jam setengah, Alhamdulillah sampai Busselton..


4 beds motel.. Ada microwave, fridge dll jugak..


Awesome tapi tak kuasa nak ber-BBQ tengah sejuk.


Sampai je, terus basuh baju..


Siap basuh baju, kami jalan pi Busselton Jetty..


Maakk aaii tak sejuk ke kamu memancing petang gelap sejuk gugup ni..??


Longest jetty in southern hemisphere..


Gepgraphe Bay.. Sempena nama kapal Nicolas Baudin, seorang explorer dari French pada May 1801.. Alhamdulillah cuaca elok walaupon cloudy sikit..


Dah nak Maghrib.. Kena balik dulu.. Alhamdulillah smooth journey today..

3 comments:

MamaFaMi said...

HUWAAAAAAAAAAAAAA......

NEKCIK said...

Wah ada jugak sahabat di benua sana ye
Alhamdulilah semuga ukhwah berpanjangan

JS said...

sejukkk tengokkk bestnye !