Thursday, December 17, 2015

DAY 2 ~ Perth : The Pinnacles etc..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Abaikan alignment post & foto semua ke margin kiri.. Update dgn hp ni memang camtu.. Tunggu lah nanti jumpa komputer besar baru edit ekk.. Ayat pon ayat pantas hehee dah ngantuk..

Moga semua sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Bangun pagi kena settle kan meals sebelum gerak sana sini.. Panaskan pes rendang kosong makan cicah roti.. Lupa nak cari ikan sepotong dua kat Woolworths.. Licin jugak kekdahnya.. Sambil tu masak nasi dlm periuk letrik kecik kami & rebus telur..


Sambil tu jugak ngemas apa yg patut supaya senang nak cari nanti.. Blogger kakiberangan.blogspot dah remind SILA DECLARE SEMUA MAKANAN YG DIBAWA MASUK KE AUSTRALIA.. Kami ikut semua.. Alhamdulillah bag pon tak kena bukak.. Rasanya mesin scanner tu very the canggih one.. Depa boleh nampak Maggi, Ikan Bilis sambal dlm tin..!! Ataupon depa malas bukak beg kami sbb semua tu dah siap wrap kat airport dgn kemas & padat.. Bukan apa, tak nak kena hujan je sbb kita takde spare lain dah kan..


8.30am start journey ke utara sikit.. Seronok tengok diorang ni jogging, cycling etc..


Dalam 2 jam lebih Alhamdulillah sampai ke Nambung National Park.. Dalam 200km je..


Haaaa tadaaa..


Ni lah antara attractions tersohor yg agak dekat dgn Perth..


Hubby kata alaaa batu2 je.. Tapi dia kata strange lah memang patut kena tengok sendiri.. 


Macam2 lah posing nya.. Kids happy, mak pak lagi happy..


Memang longgar lah kepala lutut hari ni..


Terasa macam dlm citer Red Indian..


Subhanallah cantik nya..


Ramai yg recommend pi Lobster Shack.. Hubby ingat banyak spesis hidup yg blh dia tengok.. Takde sangat rupanya.. Nak makan pon tak berani sbb dia baru je nampak baik dari Gout.. Amoi pulak baru baik dari allergicnya.. Maka nya tengok2 je lah.. Wrong timing..


Senang je nak cari tempat nak lepak makan.. Lunch or coffee break yg tapau hehe..


Nyaman betol tempat makan hari ni.. 


Alhamdulillah weather sangat cantik.. Subhanallah..


Off to Jurien Bay.. Turqoise Coast.. Tengoklah color laut tu..!! Cantiknya..


Laju betol lah depa ni berjalan.. As always memang lah omak terkedek2 kejor.. Fotogerafer kekdahnya aiisshh..


Subhanallah cantiknya..


Tapi angin kuat ya amat mcm ribut pasir..


Tak boleh lama sebab tudung pon hampir terbang tadi.. Tengok la 3 beranak tu.. Laju ya amat..


Next mencari Sand Dunes..


Ok dah jumpa tempat nak sewa sand board.. AUSD10 utk 2 jam..


Memang puaslah the boys tu..


Tergolek pon ada.. Beginner kan..


Alih2 sit on the board pon ok wahahaaa..


The amoi dah try.. Me oso turun via sit on the board hahaa.. Alhamdulillah tak tergolek tapi halfway je sbb berat gamak nya wahahaaa..


Angle lain.. Subhanallah cantiknya..


Souvenir dari Lancelin..


Last but not least utk hari ni ialah misi menambah sikit barang makanan.. Tapi kan..!!! Gila jadinya berdiri kat situ...!! Rak kuasa ehh nak angkut.. Lagipon dah ada.. Shopping not a priority hehee tapi akan rembat mana yg berguna tapi belum ada.. Tengah Christmas Sales ni..

Alhamdulillah smooth semuanya hari ni.. 

4 comments:

Kakcik Nur said...

SubhanAllah...walau hanya batu dan pasir tapi sangatlah memukau pandangan... :)

Mie said...

Saya tak sempat ke Pinnacle... nak kena meungulang nampaknya...

ujie othman said...

cuaca elok, tempat menarik..bestnya!

Nazayiena Ayiena said...

Bestnya....