Wednesday, February 26, 2014

SABAR SABAR SEMUA..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Woaahh almost a month tinggalkan blog kesayangan.. Sorry lama tak BW.. Anak2 dari pagi till malam keluar masuk rumah - sekolah, aktiviti & tuition.. 

Air kena catu, cuaca tak menentu.. Kita diduga sebab Allah sayang kita kan kan.. Sentiasa lah bersabar dan bersyukur.. 


Isnin baru ni badan rasa lemah sikit lah konon maybe sebab puasa dan cuaca..
Malam tu tergolek knocked out jugak seram sejok satu badan campur bisa2 jgk.. Ada actifast je kat rumah.. Kot orang kata tak elok, tapi tu je yg ada.. Bismillah telah je.. Alhamdulillah.. Sesaja amik temp & owwhhh tinngi jgk.. Demam rupanya.. Bertahun tahun tahun tak kena rasanya.. Blogger Dr Jhaz AKU SEBUTIR PASIR kata minum air kosong banyak.. Sebab malas makan ubat, telan jgk berbotol2 air.. Maka golek duduk je lah kat katil tepi bilik air.. Kepala pon weng2 jgk lepas telan ubat.. Asal minum je air, 20 minit later pi bilik air.. 

Alhamdulillah Biiznillah dah OK.. Cuma kesan telan actifast je yg tinggal.. Kepala jadi high2 macam orang mabuk jalan tak stable.. Memang dari dulu tak boleh amik Paracetamol.. Antibiotic pon ada jenis yg allergic.. Ater kononnya mcm orang asli yg perlukan semua yg asli... Its the best kan.. No chemical, no drug... 

Have a great day y'all...!!!!

5 comments:

mrs.smile said...

assalamualaikum akak!
lama tak nampak akak kat sini...
minum air banyak2 ye kak..moga cepat sembuh!

hehe nasihat orang pandai padahal kiter pun sama kurang air..sampaikan ulser pun dah beranak pinak kat dalam mulut aduush dush sakitnya...tetiba nikmat makan ditarik balik...Allahuakbar

Tihara said...

haah kalau terpaksa sangat baru makan panadol ni.btw take care ea

Dr Singa said...

tinggi benau tu!!!

Rai Ourkizuna said...

alahai..siannya akak.. tinggi tu kak.. banyak minum air.. musim2 gini ni memang mudah kena demam.. atiqah pun batuk2..

Irfa said...

skrg ni mmg kena masak air lebih sikit,banyak kena minum air.si kenit pun kalau terjaga malam, mesti mintak air masak

take care