Monday, April 22, 2013

ANOTHER HISTORY...

Maap maap tak sempat habis BW semua... Soon very the soon InsyA... Pagi hari jadi student suku masa, pastu masak & layan anak2 amik hantar sekolah macam2 aktiviti sampai petang/malam... Alhamdulillah satu event dah habis.. Hantar amik Marsha practice untuk SMART ENGLISH COMPETITION... Nak citer jugak sebab masa banyak habis kat sini selama ni & takde masa BW & update blog hahahhaaaa....


Here we're last Saturday @ UITM Dungun.. 
FINAL SMART ENGLISH COMPETITION.. 
Asal sebenar tak tau apa ke benda competition ni.. Tak macam Action Song, Choral Speaking dll sebab practice yang tu je.. Rupanya ni all spontaneously on the stage.. 6 of them, 2 each from Year 4,5,6... Each student kena baca short essay to the judges.. Nak tau fluent ke tak kot.. 


Next is spelling & oral test.. Then 6 of them dapat satu long essay/story, kena discuss, summarize & re-tell... Semua essay given memang on the spot.. Takde dapat awal2 pon.. Ada 6 judges kat bawah stage tu.. Mak apak pon suspen, ngalah ke pi interview keje... Ni macam open interview tapi atas stage hohoooo... Derau darah mak.. Memang nervous lol..!!!


Next is re-write the word yang dibisik2 dari first student tu.. Gilir2 sampai habis tapi ada time given.. Word tu kat kertas putih kat wall belakang stage tu..


Last but not least ~ Action Song Performance.. Yang ni ada additional students from Year 1,2,3.. Ohhh maaaaiiiii... Marsha dah tinggi ke, nun jauh ke belakang... Baru Darjah 4 tu... 


Alhamdulillah...!! Saat2 suspen dah berakhir... They're the CHAMPION.. Actually cikgu2 dah punah sikit harapan sebab ada 2 mistakes masa jawab soalan semua tu.. Ya laa tapi sekolah lain pon ada mistakes jugak.. Kudos to the teachers jugak for their effort, hardwork, dedication melatih bebudak ni...!!


2 tahun berturut2 CHAMPION... Cikgu lagi suspen sebab nak maintain susah kejenya... 


The happiest girl.. Alhamdulillah takde silap tapi baca laju sangat macam train, takut judge tak dengar clearly... Cikgu pon komplen laju...


Tinggal je Marsha with the teachers overnight in Dungun.. Ni waktu menanti KDYMM Sultan Mizan berangkat ke Dewan UITM Dungun on Sunday.. 


Dapat lah semek ni naik stage amik hadiah dari KDYMM Sultan Mizan... History lah ni... Tapi atas sebab musabab yang telah ditetapkan, hanya 2 orang cikgu serta murid terlibat yang dapat masuk hall untuk Majlis Pengurniaan Hadiah ni.. Takpe takpe, tak kecik hati sebab dah menang.. Kena hormat aturcara majlis.. Payah jugak sebab abangnya sekolah Ahad kan.. Tak larat la nak kejar Dungun-Kerteh..

18 comments:

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..tahniah marsha.. rasanya event macam ni mak bapak yg suspen lebih dari anak.. hahaha..

MY Q AGENCY said...

Tahniah marsha.. Auntie bab english competition ni mmg minat sgt ..

MY Q AGENCY said...

Tahniah marsha.. Auntie bab english competition ni mmg minat sgt ..

penDragon said...

tahniah Marsha!!

Irfa said...

tahniah dear Marsha ;)
kalau acik pun konfem senak perut tggu turn.hehe

whitecappuccino said...

tahniah marsha! tahniah juga buat maknya..

Acik Erna said...

Tahniah marsha dan Mulan..tak de gambar ke masa ambik hadiah

Daddy Ziyyad said...

Congrats Marsha !!!

Betul tu, jenuh kerja cikgu nak menten prestasi sebagai juara bertahan..:)

UiTM Dungun tu best kan, sebab tepi pantai...kikikiki

Daddy Ziyyad said...

Congrats Marsha !!!

Betul tu, jenuh kerja cikgu nak menten prestasi sebagai juara bertahan..:)

UiTM Dungun tu best kan, sebab tepi pantai...kikikiki

Kakzakie said...

Kakak suka melihat kejayaan anak-anak. Rasa terharu. Kakak dapat baca hati cikgu mereka lebih-lebih lagi dari kita tau mulan.

Tahniah Masya and the group..

Yong Kamariah said...

memula tahniahlah kt anakanda Marsha, bukan senang tak gabra atas pentas ek.
Mulan dok Kerteh ke? owh dulu saya pernah jadi cikgu sandaran kt sana lepas habis form 6, ish ish kenangan terindah tu. Kerteh always ada kt dalam hati ini huhu

greetingsfromengland said...

many congratulations!

Kesuma Angsana said...

tahniahlah yer.. mmg hebat tu !

LYAfrina said...

wahh.. mesti marsha seorg ank y pantai & blh speaking baik punya.. tahniah buat marsha.. moga terus bjaya..

MulutPayau said...

tahniah marsha.....!!

Cinta Misteri said...

tahniah marsha...!

tahniah jugak utk mulan coz ada ank yg cerdik.

rostina76 said...

salam m.u.l.a.n: wah!!!!bijak kakak marsha ni. bukan calang2 budak blh join smart english ni. setakat pandai sj pun xleh kena ada self confident yg tinggi. bravo!!!!!!

Has said...

tahniah marsha