Sunday, March 17, 2013

SHORT TRIP TO KL & DOA UNTUK BABY HUSSEIN..

Khamis malam baru ni ke KL.. Hubby ada hal Jumaat tu.. Also kami nak jengah new family member yang baru lahir Isnin lepas.. Welcome to the world, BABY HUSSEIN..


My cousin Nat's baby.. Cucu sulong my aunty lah ni.. So adorable.. Khamis malam kami terus ke Presint 8 nak tido sana dengan Baby Hussein.. Bila call/sms diorang ni, rupanya depa kat emergency room Hospital Putrajaya.. Katanya baby Hussein tak gerak after 10 minutes minum susu.. Masa tu kat rumah cuma my aunty, my cousin Nat & baby Hussein.. My aunty drive pi hospital without glasses.. My uncle baru pi Myanmar pagi tu.. Baby Hussein's dad pulak in Spore..


Bila sampai Hosp Putrajaya, baby Hussein dah dalam NICU.. Ohh my.. Rupanya agak kritikal.. Doctor had to perform CPR, heart beat very very weak.. Baby dehydrated kata doctor.. My cousin Nat dah meraung kat emergency room masa bawak baby Hussein, my aunty citer.. Baby Hussein baru tengok dunia 4 hari.. Kami pon tak sempat tengok lagi.. Nat delivered baby Hussein @ Columbia Puchong.. Katanya lepas waterbag pecah, doctor amik masa 12 hours baru decide nak operate.. Lama tu kan.. Bila baby Hussein dah jadi camtu, depa rush pi Hosp Putrajaya la sebab 2km dari rumah je.. Malam tu jugak baby Hussein's dad sampai from Spore.. Doctor did mention some possibilities yang kami tak nak dengar, tapi kami tetap terus berdoa baby Hussein akan sembuh seperti awalnya.. Masa lahir, record semua OK sebab warded pon cuma 2 hari.. Keep on praying.. First time masuk NICU ni.. Ada jugak baby2 lain yang lain tahap kritikalnya.. Airmata ni sentiasa meleleh2.. 
***
Ya Allah, sembuh kan lah bayi2 ini.. Berikanlah kekuatan & kegembiraan pada ibubapa mereka.. 


Pagi Jumaat 11am, kami ke Gerai Nasi Ambang/Ambeng near Presint 14/15 kot untuk Brunch aka alas perut sebab memang tak lalu nak makan/masak.. Hati ada kat Hospital je.. Dah lalu banyak kali tapi tak sempat nak pi.. Not bad lah daripada nak buat sendiri.. Banyak bahan2 nya... Lepas tu  ke Hospital kejap untuk jengok cousin Nat, to comfort her.. Hanya Allah yang tau kesedihan dia.. Kami tak boleh tengok Baby Hussein.. Parents je boleh masuk.. Nat's kakak ipar kena halau sebab dia masuk seposen, kebetulan pintu NICU tengah terbukak luas.. 


12pm kami ke KL dulu.. Settle semua hal & lunch (3pm) @ DE TEMPLER, TAMAN MELATI.. 


Walopon lapar tapi tekak tak dapat nak telan sebab ingat baby Hussein..


DUMPLINGs.. Siap makan, kami vrooomm to Hosp Putrajaya.. Masa tu, baby Hussein still not out of critical condition tapi ada improvement... My sis & cousin2 lain ada yang datang.. Kami  terus doa.. Petang Jumaat 7pm kami push off balik Kerteh.. Hubby kena masuk plant/keje Sabtu tu.. Marsha ada sekolah ganti.. Sekolah Zharif pulak ada meeting PIBG.. 
***
Doakan baby Hussein cepat sembuh sihat walafiat...!!!

23 comments:

Farah said...

I pray that Baby Hussein yg comel cepat sembuh and have a great health, ameen!! Hehe and the food look great, my sister lives in Putrajaya but I've never had these before :)) Def going during summer!! Hehe

Xoxo,
Farah ♥

whitecappuccino said...

kesian baby Hussein, moga baby akan cepat2 kembli sihat.

UQUE KIDS STATION said...

may Allah bless baby Hussein. be strong boy n mummy..

MystoryPic said...

Ya Allah kesiannya baby sekecil itu bersabung nyawa untuk hidup... moga baby ok cepat..

mamasita said...

Astaghfirullahal'azeem..kesiannya.
Ya Allah...sembuhkan lah baby Hussein cepat2 dan kurniakan dia kesihatan yang sentiasa Alhamdulillah...
Ameen..

pB said...

apa latest news ttg baby Hussein?

GreenJade said...

comel nye baby Hussein..mancung idung. moga baby cpt2 recover ya.

huhuhu NICU tu la baby HAkim dok melepek smpai smggu kak sbb jaundice...smggu le sy berkampung kt NICU Ptjaya tu.

Kesuma Angsana said...

Sama2 kita doakan untuk baby hussein ye

shidah ar said...

Semoga baby Hussein cepat sembuh. I can imagine mcm mana sedihnya ur cousin tu. Iman was in NICU for 4 days lepas I deliver her 13 years ago. Hati, hanya Allah yang tahu. May Allah give the strength to the parents to brave this test.

ps : De templer tepi rumah i :D

penDragon said...

ya Allah...selamatkanlah baby Hussein yg cute ini. Sembuhkanlah dia, sihatkanlah dia kembali. Amin....

Queenie said...

Allahuakbar! moga baby Hussein cpt sembuh...mmg tk sanggup masuk ward baby, kan, depa so kecik utk terima mcm2 jenis suntikn, wire sana sini...

moga ibunya terus tabah...

Lady Windsor said...

my prayer for baby hussein..ya Allah bagilah peluang dia menghirup udara dunia dan kekal jadi anak yg soleh untuk kedua ibu bapanya..comel sangat baby ni!

aNIe said...

Assalamualaikum... doa akak buat baby Hussein semoga cepat sembuh ... dan semoga kedua ibu bapanya akan terus berdoa dan sabar dgn dugaan Allah ini...

Aameen...

Mulan.. nasi ambeng ni kalau original jawa punya memang sedap kan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

ya Allah.. sedihnyer...
akak pun berdoa moga baby Hussein dpt diselamatkan.. sedih baca cerita ni...

Daddy Ziyyad said...

Moga baby hussien cepat sembuh...nanti update ya kenapa jadi begitu..dehydrated? lack of O2? choking?

wahida said...

semoga baby hussein cepat sembuh...kesian sgt saya dgr...

semoga baik2 je hendaknya...amin...

Tihara said...

comel baby tu..teringin nak baby, moga cepat sembuh..aamiin

Khairul Abdullah said...

Semoga Baby Hussein segera sembuh. Ameeeennn.

Zulfadly said...

IAllah kak, anak uncle saya mcm tu gak, n Alhamdulillah, dah beransur pulih, keep praying. amin

Telor Power said...

Allah, sayu plak rasa hati. Semoga baby hussien selamat.

Cinta Misteri said...

haduiiii.....CiM doakn yg baik2 utk baby hussein & his mum. kamu pown mulan, tk lalu pown kena mkn jugak. kita sama2 mohon pada Allah agr kesukaran berakhir dan baby hussein boleh balik rumah dn selamat didakapan ibunya....

tak tahan hati bila tengok baby menanggung kesakitan.

Marya Yusof said...

As salam mulan,

Ala sedihnya... Marya yg baca ni pulak yg berdebar2... Moga baby Hussein sembuh & kembali pulih...insya'Allah... ameen... ameen ya Allah... sedihnys sis.. :(

m.u.l.a.n said...

to:

farah,
whitecappucinno,
uque kids,
mystorypic,
mamasita,
pb,
greenjade,
kesuma angsana,
shidah,
pendragon,
queenie,
lady windsor,
kak anie,
kak madiha,
daddy ziyyad,
wahida,
tihara,
khairul abdullah,
zulfadly,
telor power,
cinta misteri,
marya..

tqs all for the doas..