Wednesday, November 14, 2012

I DID IT...!!!!! ALHAMDULILLAH...!!!!


Fuuhhhh.. Alhamduillah.. I did my SOLO DRIVING = KERTEH to SINGAPORE via Segamat 500km with my mum & kids hari Sabtu 11 Nov 21012.. Asalnya my sis #2 nak pi Singapore jalan2 sana but this kakak sulung mau ikut. Buzzed my sis #3 & brother ajak sama.. Tapi last minute hubby takleh ikut sebab keje..!! Huwaaaa..!!! So maka kisahnya geraklah kami ke Singapore. 1 kereta dari Kerteh & 2 kereta dari KL..

First time lah ni jalan satu kelorga anak cucu dgn neneknya bercuti. In Singapore, kami lepak rumah aunty di Malaysia High Comm Resident sebab uncle keje sana.. Takde masuk USS & Sentosa pon sebab darling hubby kena keje.. More to lepak & gathering.. But my sis masuk la USS etc tu.. Diorang lah yang shopping nya.. Kalo rasa banyak, nanti my uncle hantar barang naik kereta dia & pass after Imigresen.. Huwa hahhahaaaa...!!!

Alhamdulillah semalam Selasa 13 Nov arrived KL safely... I did another SOLO DRIVING = SINGAPORE to KL 370km... Singgah JPO cuci mata.. U know lah kalo hubby takde, maka mood tu takde lah hangat mangat kan..

Penat gila.. And this morning 5am kami sekelorga lengkap 4 beranak ke LCCT... Hubby dapat cuti 1 hari today till Sabtu & nak pi scuba diving.. Arrived safely 8am, check in hotel & hubby pi diving dengan Zharif.. Me pon lelap dengan hebatnya selama 5 jam.. 9am - 2pm..

Di manakah kami...??? Soklan cepumas, maybe ada hadiah.. Teka la sampai juri juran menamatkannya... Heheee.. InsyA...

Foto di atas tu masa nak masuk Singapore.. Senang je drive rumah aunty sebab from PLUS terus masuk 2nd LINK.. Straight je.. GPS pon ada.. Alhamdulillah smooth journey.. Alhamdulillah...!!! Sorry tak sempat BW.. Update kat handphone, gini lah ropanya.. Nanti balik baru boleh edit.. Heheee...

SALAM AWAL MUHARAM... MOGA KITA KEKAL TEGUH IMAN HINGGA KE AKHIRNYA.. HIDUP & MATI DALAM IMAN & ISLAM...

22 comments:

Kakzakie said...

Ini kawasan tempat hubby kakak bertugas mulan. Sebelah tu kan ada kompleks sultan abu bakar kat situlah dia kerja.

Separuh jambatan tu pihak M'sia yg senggara, separuh lagi S'pore yg senggara.

Dah sampai JPO kenapalah tak calling-calling kakak. JPO tu belakang taman rumah kakak aje tau hihi...

Kakzakie said...

Sorry panajgn sangat lupa nak wish

Salam maal hijrah moga yg lebih baik dari yg lepas-lepas.

penDragon said...

wow!! you did great!! kalau I rasanya x mampu nk buat semua ni sendiri. eh, nk pergi diving ke mana tu? Mabul & Kapalai?? Salam Awal Muharam...

~Beb~ said...

Sebab kan dekat2 n cuti pon tak pjg.. Errr kemana eh? Mabul kot.

Salam Maal hijrah!

Dr Singa said...

woot wootttt..
sori tak sampai kerteh!!
sampai tanjung jara je dan patah balik...

Lady Windsor said...

well done dear..hebat tau u..berani. i nak drive pi kuantan pun tak konfiden..ye lah keta kita manja, tak leh jalan jauh,walhal dah tua so kesian nak lenjan..err sila turun KL kalau nak makan sandwich segala bagai ya...

Karukord Jagau's said...

salam maal hijrah kembali :)

AHMAD AFIQ said...

nak p singapore. xsampai2 lagi

Daddy Ziyyad said...

Tabik spring lah! Kerteh -SG :)

U all gi pulau2 kat Sabah maybe, utk diving tu?

PS: boleh aja pos ke Kerteh macaron tu..Memang dah byk kali juga wife saya pos macaron ke sekitar Terengganu..

Papa Mifz said...

wah jauh tuh perjalanan...pasti letih kan...huhu

Rai Ourkizuna said...

salam maal hijrah kak.. supermom betul akak drive jauh2..

akak pegi pulau payar ke?

Granny Hani said...

Tahniah dik! mesti seronok habis lah tu...

Wan Sharif said...

Wah kira hebat gak tu.. dolu dolu boleh lah ayoh wan cuba la ni bimbang kot tersedut pinggang.. Apa pun salam Muharram untuk Mulan sekeluarga..

kasihredha said...

Tepuk..Tepuk tepukkk
Hebat2
Akak jadi co pilot pun dah ngeluh penat (ngada2 kan)
Tapi Kalau terpaksa boleh kot...
Hebat lah you mulan...

Acik Erna said...

Assalam Mulan..salam Maal hijrah..

kakinakl.com said...

salam maal hijrah

best ada saudara kat sana..tak yah duk hotel kan

tentu tak habis gelak ketawa bila jumpa cam ni kan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahhh.. hebatnya Mulan! akak tak sampai lagi ke Singapore ni.. setakat ni paling jauh arah selatan tu hanya sampai JB jer.. kekeke... aritu masa gi JB nampak signboard Woodlands pun dah teruja.. kalau dpt masuk ke sana taktaulah mcmana agaknya.. hahaha...

Salam Maal Hijrah..

Kesuma Angsana said...

wah2 tahniah ye.. kira hebat tu!

wahida said...

akak mmg berani...hebat!!

Nieda said...

kira dpt pingat mas ni...
australia?

The Singing Pilot said...

Malaysian embassy sumwhere near orchard kan? Cantek sgt kot tempat tu

m.u.l.a.n said...

sessi meneka-neki udah tamat.. insyA ada cenderahati pada yg mencoba..!!!