Thursday, November 8, 2012

GUSI KERING & BLOG-GATHERING...

Yezzaaaa.. Alhamdulillah pagi tadi dapat kering gusi ber-gathering walopon kepala masih wing2 balik dari KL malam tadi..


Here we're again at Mesra Mall... FAATIP (ex-AINTSUPERWOMAN), MULAN, MAKLANG (DARI TERATAK MAKLANG) & KAK RINA (SILVERSARINA).. Macam2 story kami kongsi.. Pengalaman & pengajaran yang lepas2 untuk masa2 akan datang.. Yang halus, yang kasar.. Yang tinggi, yang rendah.. Hehhee....
(Reminder untuk diri sendiri tiap hari: AL MATHURAT & AR RUQYAH)


Ohh my..!! Lately been feeling pelik sikit lah.. Selasa baru ni paling weird.. So lepas hubby pi keje, gegas to klinik sini.. Buat ECG, Blood Test & Urine bagai.. Tetiba doctor tu refer to ENT Specialist.. Kebetolan Selasa petang tu nak ke KL, maka kisah nya terus buat appointment dengan doctor kat KL tu.. Dah habis check pagi semalam (Rabu), disuruh pulak buat MRI..!!! Oh my.. Tanya macam2 tapi dia kata nak tengok detail la sikit.. Suspen jugak.. Macam2 doa yang keluar.. 
*
Lepas appointment pagi semalam & sebelum MRI tu, ada lunch date dengan kenkawan dari Vietnam.. Kami jumpa @ NASI AYAM KAMPUNG A HASSAN, R&R AWAN BESAR, KESAS... Potpet2 sampai lupa amik foto... Lepas tu zroooommm pi balik spital untuk MRI.. Makan puas2 dulu sebelum berdebar2...!!
*
Photos below from BECKLEE'S BLOG





Ni lah yang paling mantap.. Ayam Kampung Goreng..!!! Gila penuh pengunjung lunch hour kat situ semalam..!! Memang sedap.. Thanx BECKLEE'S BLOG for the awesome pics.. Lepas kenyang terus vrroooommm pi spital again for MRI..



I was here..!! First time gitu.. Dah set @ 4pm.. Hubby meeting one whole day & dia tak tau langsung pasal MRI ni but Alhamdulillah my 2 kids were with me lah.. So ada lah kekuatan sikit.. Walopon berdebar2 paling hangat seumur hidup rasanya.. Apa lah ada dalam kepala ni..?? Moga takde apa2... Radiologist tu kata takleh gerak2 sebab nanti susah nak tengok.. Maka kisahnya terpaksa lah keraskan diri for 30mins.. Dia kasi headphone gitu, pasang lagu2.. Rasanya terlelap 2 kali kot.. Ater cer lah pasang doa2, lagi tenang sebenornya.. Tapi patient sebelum tu Aunty Chinese.. Result yang detail belum dapat tapi kasarnya Radiologist tu kata insyA takde apa2.. Alhamdulillah.. Doakan si Mulan ni ya..


Siap MRI tu, pi Kinokuniya.. Tunggu hubby abis meeting.. Sempat snap foto view dari tingkap situ.. Ramai visitor ke KLCC ni... Ramai jugak yang lepak kat tepi fountain tu..



Bangga jadi rakyat Malaysia..
*
Cuti Sekolah..!! Might be away this weekend & next week.. Nak teka tak?


27 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

semoga takde yg serius ye mulan...
moga cepat sihatnya...

husband akak pun baru pegi ke ENT.. tp dia lebih kepada masalah tonsilnya yg bengkak.. doc suruh buat sleep study.. sedang tunggu appmt next week.. hopefully semua baik2 saja.. tp takut la jugak kalau2 kena operate.. huhu..

penDragon said...

kenapa akak FAATIP dah jadi ex-Aintsuperwoman? Mudah2an result MRI tu nnti xde apa2...whoaaa...sedapnya ayam kg goreng! tgk tu, ada ulam2an, ikan bakar & budu juga...

Papa Mifz said...

insyallah ok nyer result tuh nanti...amin...;)

lemongrass said...

Semoga all the results from all the investigations are normal and nothing serious.
Seriau jugak kan bila tetiba specialist suruh buat MRI ni.

mamasita said...

InsyaAllah takder bendanya..:))
Sedapnyer..is that semangkuk budu on the table?? mmmm

whitecappuccino said...

salam mulan!...semoga smuanya baik2 ya..insyallah xde apa.

The Singing Pilot said...

cukuplaaa letak gamba KLCC tu. Sungguh mengundang jealousy hahaha. Best nyeeeeeeeeeeeee

Ehh kat awan besa tu ade kedai tu? nmpk sgt dh lama xlalu kesas ever since pindah kuar dr USJ. Slalu mkn satay je kat situ dulu

Acik Erna said...

assalam mulan..bertemu lagi ye
4 sekawan

zette said...

bestnya.. ayam kampung goreng!!! terlius nih...

Daddy Ziyyad said...

perhaps ENT nak tgk your sinus spaces..Hope everything is fine, Insya Allah

Mr.Clive said...

setiap kali dtg sini mesti dihidangkan dengan gambo2 makanan yang sedapppppp./....aaaaa....lapaarrr laaaaa @_@

محمد رازيق said...

moga baik-baik semuanya. amin.

zino said...

4 sekawan ni bila dah berkumpul memang riuh la ya.. hehe

semoga keputusan MRI tu tak ada apa yg serious.. amin

Rai Ourkizuna said...

eh kak..saya ada terlepas apa2 ke? nape akak gi buat MRI ni...kelam kabut saya baca sampai hujung..

harap2 akak sihat2 aje..

rostina76 said...

salam. hopefully everything just fine ye k.mulan. take care ;)

Kakzakie said...

Ayam kampung tu punyalah besar sampai terkeluar pinggan!!

Doa kakak moga result MRI tu ok. Kalau di KPJ Johor buat MRI pada hari sama terus dapat result.

greetingsfromengland said...

salam perkenalan from england, i just discovered your blog...it's lovely!

Tihara said...

as salam


semuga semuanya selamat dan mudah segala urusan..sedapnya tgk menu makanan tu..terguda sii :)

LYAfrina said...

dekat mesra mall kan???

owh..moga smuanya baik2 saje ye.. insyallah..

Azian Elias said...

kenapa Mulan.. i hope u r ok.. INSYALLAH...

u take care ok...

DrSam said...

Salam mulan,
kekadang tu buat MRI just nak confirmkan semua o.k. dan diagnosis tepat. tapi kita selalu risau bila berhadapan dengan instruement yang canggih-canggih ni. Saya doakan semoga semuanya baik.

محمد رازيق said...

tq kak singgah blog sy. harap2 gigi dah ok yer, free2 mai jmout singgah lagi. hehe

Karukord Jagau's said...

kat subang usj taipan ada juga restoran a hassan ni....ayam kampong dia sedap :)

Kesuma Angsana said...

weiii menu2 tu sedap sungguh ler, terliur tgk ni

CS said...

Mulan
Diharap kesihatan you sentiasa tip top, insyaallah.

Ada orang tak pernah berlegar2 kat luar KLCC tu. Kesian kan? *huwaaah sambil kesat airmata kering*

Teacher Fa tu femalu owangnya ehh? heheh...*tolong cobetkan pipi dia*

m.u.l.a.n said...

kak madiha: tqs sis..
*
pendragon: dulu blog dia aintsuperwoman.. hehe.. tq tq... ayam tu mmg superb..
*
papamifz: tqs..
*
lemongrass: mmg seriau tetiba kena buat mri tu.. tqs..!!
*
mamasita: mmg semangkuk budu yg lazat.. tqs..!!!
*
whitecappucinno: tqs..
*
thesingingpilot: haa nnti balik try la makan kat situ ya..
*
acik: heheheee ketemu sebelum semua busy cuti sekolah..
*
zette: mmg lazat..!!
*
daddyziyyad: tqs doc...!!
*
mr clive: yummmeehhh...
*
raziq: tqs...
*
abahzino: lama tak jumpa macam2 citer la keluar..
*
rai: tqs rai..
*
rostina: tqs ya..
*
kakzakie: mmg besor ayam tu tapi kurus.. tqs kakzakie..
*
greetingsfromengland: tqs for dropping by..
*
tihara: tqs ya..
*
lyafrina: mesra mall lah tu..hehehe.. tqs ya..
*
kak yan: tqs kak yan..
*
dr sam: tqs doc..
*
karukord: oh ya ke.. kena try jgk nnti...
*
kesuma: mmg sedaaaappppp..!!!!
*
cs: tqs cs..!!! jom nnti one day kita ronda2 luar klcc... ok ok next time i jmpa FA tu, i cobet pipi dia...

Lady Windsor said...

So what happen? dah dapat result ke? iskk saspen pulak i baca..kannya apa, i kena buat kardio test, tahun depat kalau tunggu que..saspen bebeno kalau berkaitan kesihatan ni.