Tuesday, September 4, 2012

BEAUTIFUL MALAYA...!!!!

Home sweet home lagi..!!! Dah 6 minggu berturut2 ke KL ikut hubby meeting.. Penat tak kisah dah sebab memang tergedik2 suka nak ikut sekali hehehe... Hubby meeting 30/8 seharian kat KLCC.. Kami jalan2 pi Sogo jumpa kawan & jamu mata & terbocor poket sikit.. Petang tu tunggu hubby kat Kinokuniya sambil membelek macam jenis buku.. Sangat seronok kalo kat bookshop..
(FOTO2 SEMUA NI DARI HP JE.. FRUST..!!)


Hubby habis meeting kami tengok macam dah traffic jem kat luar KLCC.. Ada celebration Hari Merdeka..!!  Tersentap tengok anak2 mat saleh & anak2 arab pegang2 bendera Malaya, maka kami decided untuk turut serta.. Bawak anak2 yang kurang arif tentang sambutan Hari Merdeka ini sebelumnya.. Mula tu lepak2 dalam KLCC.. Jam 11pm baru kami keluar.. Adus, sungguh cantik ini Twin Tower kalo malam hari.. Saya bangga jadi anak Malaya..


Remang jugak buluroma tatkala ramai2 bangun berdiri nyanyi lagu Negaraku tepat jam 12mlm.. Alhamdulillah dapat port untuk duduk kami sekelorga.. Takmo la bersesak2 sentuh2 ramai2 tu.. Patut pon ramai takmo duduk sini sebab tepi tong kitar semula.. Hahhaaa... Tadak bau pon sebab tong tu kering & pekerja dok kutip tiap kali nak penuh.. Takpe, janji tak rapat2 dengan orang lain..


First time tengok firework yang sangat dekat..


Lama tak tengok firework2 ni..


Woaahh...


Sebab dekat, maka macam nak jatuh atas kepala kami je..


Macam2 kaler ada..


Besar kecik macam2 saiz ada..


Waaahhhh.. Hujan bunga api...!! Sangat best... Tapi banyak gak perabih duit untuk ni kan.. Camna pon, semua insan yang menjual air/makanan & segala macam wig dll tu pasti akan tersenyum dengan rezeki masing2 pada malam itu.. Ada yang terpaksa keluar duit untuk menghiburkan tetamu, ada pulak yang mendapat rezeki lebih malam itu.. 

(FOTO2 PON DARI HP JE.. FRUST LAGI..!!)
Baru jumpa foto2 dalam hp hubby... Ni shot @ Middle Station (or atas lagi..??), Cable Car Langkawi... Subhanallah cantiknya... Ni lah terpaksa tahan gayat bawak bebudak ni naik.. Aiisshh..!! Cable car ni naik dari GEOPARK..


View dari atas... Nampak laut bagai.. Rasa takmo turun walopon asalnya seriau tahap Gunung Jerai.. Cantik kan..!!!


View dari dalam cable car..


Masa nak turun... Ada sikit seriau...


Eh ehhh... Ada ayaq torjun lah..!!! Fuuhhh, kalo la banyak masa lagi, mau jugak terjah sinun... Malaya sangat cantik..!!! I love u, MALAYSIA...!!

20 comments:

Dr Singa said...

banyak tempat yang cantik cantik dalam Malaya ni kan...!!

saya kan.. dah naik atas Gunung Mat Chinchang tu.. tak mu turun gak..seriau gak !!

saya sambut Hari Merdeka kat Daratan
pun best !!

kakcik said...

Selalu Mulan turun ke KL, kan? Bila kita nak jumpa? :)

penDragon said...

best la sambut Merdeka kt KL gitu...dpt tgk fireworks! I pun gayat naik keta kabel ni, rasa ketar lutut je setiap kali tgk bwh. air terjun yg kita nampak dr atas tu Telaga Tujuh kan?

Has said...

gambar2 dari hp pun marvelos! skill ambik gambar tu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun seumur hidup baru sekali tgk firework dari dekat.. itupun dah hampir 4 tahun berlalu.. hehe... tp mmg seronok kan.. meriah.. cantik..

pB said...

kalau berayun , lagiiii thrill

LYAfrina said...

cantiknyer!!
walaupon dr hp je..tp pic2nyer ttp cantik!

Acik Erna said...

mulan..cantik2nya gambar tu walaupun dari hpon je..
acik pernah ke langkawi cable car tu..sampai masa tak mau naik ...seriau sangat..mau berenti jantung..

m.u.l.a.n said...

dr singa: malaya memang cantik..!!!! kalo kami ke dataran, mau jumpa malam tu kan.. hehe..
*
kakcik: tu laa... nnti ada masa saya terjah rumah kakcik ya...
*
pendragon: ya lah.. rasa nya yg ke telaga tujuh tu.. fireworks mmg awesome..!!
*
has: hehehe, kena jugak edit sikit..
*
kak madiha: seronok kan tengok fireworks tu..
*
pb: eeyy, toksah citer lah gayat nnti..
*
lyafrina: tq tq.. kena edit jugak pics tu..
*
acik: asalnya tak nak naik tapi kena bawak bebudak ni.. tapi cantik tau acik.. kena naik cable car tu..

kasihredha said...

walaupun dgn hp tetap cantik juga mulan.

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yong,
wahh best nengok bunga api. Meriah KL gitu. Akak di KB masa tu, dengor tazkirah!

Nieda said...

rezeki sambut merdeka secara live

Telor Power said...

aku lagi frust dtg kl tak pernah satu pun dapat ambil gambar2 mercu tanda negara sis

whitecappuccino said...

Oooo..gi sambut merdeka ya? Best la tu! :)

Kakzakie said...

Kakak rasa mulan memang pandai captured gambar-gambar walau dgn hp tapi cantik belaka.

Lady Windsor said...

pic cantik tau walaupun guna hp..err apasal turun KL tak roger kita? kalau tak, boleh bergebang...hehe

m.u.l.a.n said...

kak kasih: alhamdulillah... kena edit sikit2 tu.. hehe..
*
mohkembara: first time ikut celebration merdeka ni.. suka tengok bunga api.. ohh ada kat kb ya..?
*
nieda: terkebetulan.. alhamdulillah..
*
telor power: haiipp.. palancung dok sakan amik foto klcc.. moh kita..
*
whitecappuccino: yezzaa... malaya meriah..
*
kakzakie: dah habis pusing kiri kanan nak acu2 amik foto tu.. hehehe.. alhamdulillah ok la jugak..
*
ladywindsor: ok ok nanti insyA kalo ada masa terluang kt kl nnti.. kita gebang sama2 ya..

Irfa said...

3x pegi lgkawi pun masih nak pegi lagi..sbb seronok bersama family ;)

merdeka 7x

i love malaysia

KakNi (CikNi Ahni) said...

alamak saya pun teringin nak pegi merasai sambutan kemerdekaan tu secara dekat... good for you, Mulan!

~Beb~ said...

lame nye tak p. ikot~!