Sunday, July 8, 2012

BYE BYE VIETNAM... SEE YOU NEXT TIME...

Home Sweet Home... Rindu sama VIETNAM... Tapi sangat sayang sama MALAYSIA.. Fly pi Ho Chi Minh City hari Jumaat tengahari & fly balik KL Sabtu tengahari.. Petang tu terus drive balik Kerteh.. Cukup lah walopon 1 malam je.. Tapi sebenar nya memang tak cukup.. Takpe, next time insyA.. Pi dengan Marsha sebab the boys sibukkan diri @ PWTC untuk Malaysia International Dive Expo...


Marsha dah berapa kali mimpi sama Makcik Phatima.. Our NANNY for almost 8 years.. Dah macam kelorga sendiri.. Dia dah ibarat macam mak, kakak, kawan dll di sana dulu... Makcik ni Muslim Cham Vietnam..


 I miss her so much.. My very close fren.. A Chinese Indonesian married to a Malaysian Chinese guy.. Seronok sebab Susi bawak ronda2 bandar dengan kereta...


My fren's NANNY.. Namanya Jeyton.. Also Muslim Cham Vietnam.. Dah kami anggap sebagai kelorga sendiri.. Susah senang hidup di tempat orang, dia antara yang banyak membantu.. Esp nak dapatkan bahan mentah yang halal...


Jugak rindu ini PASAR BEN THANH.. Biorpon sibuk sesak busuk bagai, namun sini lah tempat nak dapat kan segala mala except for daging & ayam halal lah.. Nanti sambung kendian citer trip Vietnam sebab ada citer happy yang lain..


Seorang sahabat blogger datang singgah Kerteh pagi tadi.. All the way from Qatar.. Si Manis PENDRAGON... Kami jumpa di Pizza Hut...


Potpet potpet dengan happy tanpa henti.. Also tanpa rasa bersalah order 2 CHOCOLATE VOLCANO... Sorang satu tau.. Walopon dah rasa muak kat tekak, kami berdua dapat habiskan sampai licin.. Kenyang sampai malam rasanya.... Thaaaannkkkk you PENDRAGON sebab sudi jengok si Mulan di Kerteh...

23 comments:

kasihredha said...

OHhhhh jumpa ruby ye.
bestnya
dan best juga dpt kembali ke vietnam jumpa org2 yg dirindui.

zino said...

mengimbau kenangan lalu.... tapi tengok volcano tu yg tak tahan.. hehe

MOH KEMBARA said...

Salam Yong,
ngape tetiba rindu org Vietnam...ni mesti tengok gambor2 lama!
Ohhh berpoya2 dgn orang Qatar ya?
Pastu makan tak hengat!

~ yus ~ said...

Wow akak, sempat tu terbang ke Vietnam...

Rindu ya kak, tempat jatuh lagi di kenang, inikan pula tempat bermain ya kak, lama akak duduk sana dulu kan.

Bestnya! Yus pun rindu Sheffield...huhu

Kakzakie said...

Sehari pergi dan balik macam dekat mulan buat Vietnam dgn M'sia. Bertemu teman lama ye:)

Irfa said...

jeles ngan Mulan
asik berjalan je ;)

sayadankamerasaya said...

peh..
pergi balik gitu.
macam pergi balik kl kerteh je..

:)

CikNi Ahnie (KakNi) said...

alamak, 24 jam jer tu dah travel to and fro. dahsyat lah Mulan ni kan tapi yang penting nyer tuan empunya badan happy sokmo...

Rai said...

meletop choc volcano tu kak.. terguda saya!!

Papa Mifz said...

Vietnam pun akak sekeluarga pernah sampai yer...wah mcm2 negara akak sekeluarga dah pergi...best nyer...!!

miloais milo said...

seronoknya berhujung minggu kat luar negara...

m.u.l.a.n said...

kak kasih: hehe, terkejut jgk ruby call hari tu.. suka sgt dpt jumpa.. dah sudah sessi lepas rindu kt vtnam.. hehe..
*
zino: alhamdulillah dpt peluang.. volcano tu mmg tak tahan..
*
yong mohkembara: si marsah ni dok mimpi ke makcik phatima dia.. kesian pulak.. membesar kt sana.. yezzaa, jumpa org qatar.. masa makan tu mmg hengat kt yong jgk tau..
*
yus: dekat boleh la pi tp kalo jauh tu rasa nya susah sikit kot.. hehehe...
*
kakzakie: sbb dekat pi je la kejap.. takmo kids ponteng sekolah.. hehe..
*
irfa: jgn la gitu.. pi sana pon bwk hasil dagangan nk cover flight tiket tau.. hahaa...
*
saya&kamera: dekat je ok la.. hahaha..
*
cikni: hcmc ni mmg senang pi kejap sbb semua dlm bandar je.. :)
*
rai: come come.. we eat2 togeder geder..
*
papamifz: pernah tinggal sana lama.. balik kampung #2 kejap hahaa..
*
miloais: alhamdulillah.. dapat jengok mereka2 yg kami rindu..

wahida said...

amboi kak, sempat terbang yer...

teringin nak jejakkan kaki ke pasar Ben Thanh tu...

Nieda said...

mcm balik kpg kekdahnya.

Acik Erna said...

salammulan..kn dh betul..mesti ke vietnam..cari baju raya ye mulan

m.u.l.a.n said...

wahida: pi la vietnam pulak.. hehe..
*
nieda: yezzaaa.... hehehe..
*
acik: hehehe, acik betol...

Telor Power said...

ok...gambar di warung tepi jalan jadi pilihan aku...

wow menarik kan vietnam hehehehe

m.u.l.a.n said...

telor power: yes yes.. warung tepi jalan mmg sgt best..

Telor Power said...

mulan : aku hanya agak saja...tapi dlm foto mmg lawa ar

Zulfadly said...

salam kak: kawan sy yg pergi vietnam suka betol dgn kopi dia, kena pergi ni next year

m.u.l.a.n said...

telor power: apo dio jang... hahaa..
*
zulfadly: ohh yesss.... sgt sedap..

Mr.Clive said...

amboi kak...kenapa letak gambo ice cream tu ujung2 gitu?adoi!hehehehe

-gedek! said...

Pendragon dah ada kat sini?