Thursday, July 12, 2012

BLOGGERS GATHERING.. KETAWA GUSI KERING-KERING..!!

Yezzaaa...!! Geder2 lagi sebelum puasa.. Meeting @ Mesra Mall.. Mana lagi mall yang ada kat bandar ini.. Apa pon syukur ada jugak sebiji kan...


Kami-kami pada hari semalam.. CHEF HANIELIZA, FA ATIP (AINTSUPERWOMAN), MAKLANG (RIBBON EMBROIDERY), KAK RINA (SILVERSARINA) & SI MULAN... Makan-makan & potpet2 kat mall ni sampai 1.30pm and sambung kat rumah si Mulan tu sampai pukul 4pm tau.. So very the happy one.. Blogger2 yang mula kenal sejak 2006 dulu.. 


My akak ipar kasi hadiah besday aritu.. Sangat suka melompat2.. Pemanggang ajaib ini.. Al kisah oven dah merajuk tu kan, dapat lah rasmi pemanggang ni.. OK lah jugak.. Save duit letrik maaa...


Masa bakar, tutup je pemanggang tu.. Woaaahh, cepat betol masak & lembut ayam tu.. Cuma agak berair masa bakar tu, takde la keluar cuma ayam dah masak, maka air yg keluar dari marinate & ayam tu kena buang sbb ayam dah masak.. Silap lah, patut simpan air lebihan tu & masak dalam microwave, boleh jadi gravy for the chicken..!! Next time lah.. Maybe pemanggang ni boleh guna untuk rebus daging sbb macam cepat empuk like that itu pressure cooker kot.. 


Tadaaa... The hasil nya malam tadi.. Chicken Shawarma, Hummus, Salad Sempoi, Mashed Potato + Gravy.. Baik untuk yg malas macam saya... Yeeee haaaa...!!!
*
Yeeyy yeeyyy, esok Jumaat...!!
HAPPY WEEKEND...!!!!

25 comments:

CS said...

Mulan
Happpppy belated besday.. bilakah gerangannya?

Gambar tu kaan, I tau siapa yg akan kaber2 wajahnya.., auwww..

kakcik said...

Seronoknya. Pn Sri Fa pun ada ya? Ingat tak agaknya dia dengan kakcik lagi? :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
ohh panggang atas dapur, ingatkan ada plug sambung kat main.
Ngape ehh orang Msia bila dekat nak posa ada event makan2. Walhal nak posa jaa. Bukan kritik Mulan, saja wonder.

silversarina said...

Thanks for the geder2 ...lama dah tak bertemu satu gang pot=pet tu ........so sweet ,,selamat berpuasa dan semoga berjumpa lagi lepas raya :))

~ yus ~ said...

amboi akak berkumpul semua ya...

sedap nampak ayam panggang akak tu....

Kakzakie said...

Semuanya pakar masak memang yezzzaaa jadinya mulan. Pot-pet-pot-pet mana sedar masa berlalu...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronok weh gether2 gini...
belum kesampaian nk jumpa ngan kak liza... walaupun kak liza kerap dtg KL tp akak yg tak reti nak pi redah tempat yg kak liza pegi tu sbb akak ni kampungan sikit.. bukan kaki ukur shopping kompleks.. hehehe...

Daddy Ziyyad said...

gathering buka puasa pun best..ekekekeke

Irfa said...

2006?
tahun sama kita kenal kan?
yelah..2006 tahun saya mula kenal blog.hehe

pemanggang tu saya dah aim dalam katalog cosway..tgh tunggu kupon cukup..entah bila la dapat beli

mummY daniSha said...

huuu bestnye..x pena lg jumpe blogger..

Has said...

mcm menu lunch saya td je :)

nurazzah8 said...

Mulan, Happy Belated Birthday...yg ke berapa ek? huhu..

alaa..best nya ada pemanggqang mcm tu...brand apa ya? nak jugak beli ...roger2 akak...

miloais milo said...

best banget gader2 makan2 ni...

ohh... kak liza (hanieliza) pun ada juga
lama banget tak jumpa ngan sheols -
last jumpa - few years dulu......

Nazayiena said...

Seronoknya jumpa kwn2 blogger.

Bestnya pemanggang ajaib tu,bolehlah selalu buat menu yg panggang2 nie.

Acik Erna said...

salam mulan..tadi tengok di fb rina..di tengok kat sini pulak..seronoknya dapat jumpa dan makan2 ..sebelum puasa

CikNi Ahnie (KakNi) said...

Pun jeles gak sebab dapat geder2 dgn bloggers...

Telor Power said...

fuh best la....

kasihredha said...

alamak tertariknya dgn pemanggang tu..ada jual kat mana yek?

NJ@Goboklama said...

kalau lah hubby I tk cerewet bole mkn apa je yg I masak, masak ayam panggang tiap2 hari pun takpe,huhu...

DrSam said...

ASM mulan,
Happy belated birthday. Sambut dengan rakan-rakan blogger tambah meriah.

aNIe said...

Salam Mulan...happy belated birthday...

Jelesnya kita...yang kat sebelah sana tu sentiasa dapat together-gether...hehehe

m.u.l.a.n said...

cs: thaaannnkk you.. sape lagi yg blurrr tu.. hahaa..
*
kakcik: dia ingat lagi tu..
*
yong mohkembara: panggang atas dapor tu.. senang keje.. bulan pose memasing nak tadarus dll aktiviti bulan puasa.. so jumpa2 mmg tak lah sbb masing2 duduk jauh2 jgk.. ada fr kemaman.. hehee...
*
silversarina: nnti geder2 lepas puasa ok..
*
yus: sgt seronok.. nnti datang lama2 tau..
*
kakzakie: minus saya lah.. yg lain mmg pakar masak.. hehe..
*
kak madiha: kak liza mmg dah selalu ada event kt kl lps ada buku dia tu.. kesian dia selalu busy..
*
daddy ziyyad: bulan puasa lepas iftar semua nak lari pi terawih kan.. hehee... camno nak potpet tu.. hehe.. agenda penting..
*
irfa: kita pon start berblog 2006.. tu syt menang punya pemanggang.. cosway punya mahal lagi..
*
mummy danisha: mai la join..
*
has: simple kan.. oso healthy kan..
*
kak azzah: tq tq.. tu brand syt menang..
*
miloais: mmg seronok geder2... kak liza dah selalu kat kl skrg.. byk event..
*
nazayiena: seronok pulak ada sebiji pemanggang tu..
*
acik: mmg best.. nnti acik datang lah sini ya.. jom geder2..
*
cikni: jgn lah gitu.. mai la sini geder2..
*
telor power: alhamdulillah.. mmg best jumpa kawan2 kan..
*
kak kasih: tu syt menang punya..
*
nj: kat rumah ni mmg boleh panggang hari2.. sbb mak nya malas very much.. hahaa..
*
dr sam: tqs doc..
*
kak anie: tqs kak anie.. bukan selalu pon.. mai la sini kita geder2 jgk..

Mr.Clive said...

wahhh bende yang digunakan untuk masak ayam tu setailo giler la nampak! sempoi jer..pastu ujung2 tu presentation dish tu nampak sedap giler!

m.u.l.a.n said...

mr clive: sempoi & senang & sihat..

Pink Lavender said...

bestnyer pemanggang tuh kak...brand apa eh?