Tuesday, June 26, 2012

MELBOURNE/VICTORIA ~ DAY 9

Nyambungan cerita percutian Melbourne July 07... 


Menunggu tram... Pepagi buta siap2 sbb nak ke sana ke mari.. Tunggu my cousin jgk tu yang hantu tidor tu depan lodge.. Dekat je dengan rumah sewa nya.. 2 station je.. Takmo tido sekali sbb ada hal... Kami naik tram je pagi tu sebab lagi senang..


Pi nyoppingan dulu sikit-sikitan @ VICTORIA MARKET..


Haaa... Sempat lagi main satu round.. Beli sebiji sebab nak prektis konon.. Nak jadi macam Beckham.. Masa tu Zharif suka sangat kat David Beckham..


Woaahhahaaa... Ada unta..!! Kesian unta ni dok tengah bandar.. No good one.. At least kat zoo dengan kaum kerabat nya..


Here we're... Murah2 barang kat sini.. Made in China la banyak nya... Kami borong buah2 yang segarrr bugaarrrr gitu.. 


Takdo ko sompat nyo den nak naik kudo tu ehh... Amik foto jo lah...


Nungguh tram to next destinantion.. Suram pagi tu..


Sojuk jugak ehh... 


Walllaaa... Sampai St. Kilda sangat lah cerah nya langit.. Alhamdulillah.... Me-round2 tengok segala hasil kerja tangan yg berbagai jenis.. Excited dgn semua crafts tu sampai lupa amik foto.. 


OK next.. LUNA PARK... Bawak bebudak Ribena ni main2 kejap...


Main la puas2...


Posing sat naaa...


Songih jo lah...


Tup tap tup tap dah nak malam...


Dah le moh kita balik... Bubbye LUNA PARK...


GIANT PURSE MELBOURNE @ BOURKE STREET MALL...


Tak drive pon Day 9 ni sebab dalam bandar.. Baik amik tram je... Alhamdulillah semuanya dipermudahkan.. 

16 comments:

Acik Erna said...

assalam mulan..macam2 loghat hari ni ye..nak buat negori..tak menjadi sangat..pi ke kedah pulak..he he
mesti anak2 seronok bila dapat tengok gambar2 dia orang masa kecik
din3 semalam..sendiri buat sendiri tanggung tu..kawana sama tempat kerja acik pun ada yang macam tu..kalau masa boleh diundur katanya..tak mau kawen 2..masa nak kawen dulu siap menipu..

kakcik said...

Cantik pintu2 yang nak menelan orang tu! :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,

Ohh kat Melbon baru nampak ramai rakyat Oz, kalau tak macam negara kena serangan Garuda!
Ehh pesal ada onta di tengah bandar!
Ehhh Marsha jalan2 terus lentok, masuk Park terus segor...nakal yaa!

CS said...

Mulan
happy belated birthday. Masih shweet sebentin ka? :-)

Melbourne, Melbourne, Melbourne ..
<- nostalgia sungguh *wpun I tak pernah kesana*

Myra Jay said...

Kagum...
Nampak menarik sangat :D

Rai said...

sakan bebudak tu boleh berjalan.. yang maknya pun sakan leh nyopping.. hehe..

Kakzakie said...

Jalan-jalan singgah shopping ye mulan- habis tu balik bawa berapa container agaknya :)

wahida said...

happeningnya tgk Luna Park tu kak...

m.u.l.a.n said...

acik: tetiba nak jalan2 bahasa 1Malaysia.. hehee.. bila nak kena adil gitu lah.. penat kan gilir2 rumah..
*
kakcik: hehe bila tengok foto baru perasan pintu tu..
*
yong mohkembara: betol tu.. kalo kat pendalaman mmg ramai org luor.. marsha tu mmg noti dgn ayah dia.. ngada2.. kesian unta tu kan.. disalahgunakan di tengah kota..
*
cs: tq tq.. yezzaaa... still sowit 17 gitu.. huwa hahaaa... alaaa, moh ler citer melben tu.. apa nostalgia nya..
*
myra j: alhamdulillah..
*
rai: malang nya mak nya bukan kaki sopping.. kaki jalan je.. hehe..
*
kakzakie: nyopping souvenir utk ahli kelorga je..
*
wahida: ha aahh.. mmg best luna park tu..

-gedek! said...

pandai pulak kanak2 ribena tu posing... macam pro model pulak!

Daddy Ziyyad said...

kalau penuh duit dlm purse giant tu, pakcik kayo!! hahaha

ps: kalau tiba di Shah Alam, tetiba nak beli macaron, just try give a call..kalau ada stok, ada lah rezeki nya tu..hehehe..safe lah no hp my wife tu ya

LYAfrina said...

seronoknyer,,sgt cantik kat sana.. teringin nk ke negara org

kasihredha said...

ada kete kudo laaa...dapat bergambar pun ok lah kan

Mr.Clive said...

kemas,bersih dan setailo aje rupa tempat dalam gambar...tu yang saya sentiasa cari setiap kali nak determine nak melancong ke sesuatu tempat... :)

miloais milo said...

best kan tengok gambo2 lama...
dan iols suker masuk blog uols
gambo cantik2 belaka...

m.u.l.a.n said...

gedek: ada kala dipaksa2 gitu..
*
daddy ziyyad: betol gitu.. kita share $$ tu.. ok tq.. nnti boleh try call..
*
lyafrina: insyA nnti lya akan sampai sana..
*
kak kasih: tak best kalo kete kudo lalu situ2 je.. kalo pi jauh2 sikit baru la rasa mcm senderelelaaa... hahaha..
*
mr clive: redah je.. hahaa...
*
miloais: isshh... takde apa2 blog merapu ni.. ps, foto tu kena edit.. camera capuk je..