Friday, June 8, 2012

MELBOURNE/VICTORIA ~ DAY 2

Sambungan proses menyelamatkan foto2 lama jugak tutupnya SLIDE.COM.. Percutian memandu di Victoria, Australia (July 2007 yang dolu)... 


Check out dari motel/lodge, kami teruskan perjalanan.. Macam biasa eekkk, kalo jumpa spot yang mencengkam mata, wajib stop amik foto... Then teruskan ke OTWAY FLY TREE TOP ADVENTURES..


Hehehe... Gayat lol..!!! But the kids had fun lompat2 lagi.. Mak nya ketarrrrr... 
"The Treetop Walk is a unique attraction which provides visitors with a 1.9km rainforest interpretive walk experience through beautiful cool temperature rainforest and features the 600mt long and 30mt high steel structured treetop canopy walkway.."
INFO : OTWAYFLY.COM



Serius..!!! Nak jalan pon seriau gila... Tinggi sangat2  ni tau..


Habis jalan penuh seriau tu, kami main2 dalam hutan ni pulak.. Seronok walopon hujan renyai.. Takpe, we're prepared Alhamdulillah dengan windbreaker cum raincoat... 


Besar serius pokok ni.. Macam pokok Jack & The Beanstalk tu..


The Cafe.. Minum Coffee & Hot Choc.. Babai Otway...!! We had fun here...


Then drive lagi to PORT CAMPBELL NATIONAL PARK.. Its a MUST... 
Yeaahhh.. Its THE TWELVE APOSTLES...!!!
The Twelve Apostles is a collection of limestone stacks off the shore of the Port Campbell National Park, by the Great Ocean Road in Victoria, Australia. Their proximity to one another has made the site a popular tourist attraction.


Alhamdulillah...!!! Cuaca amat cantik...


Yezzaaa... We're here...!!


LONDON BRIDGE nama nya yang di belakang tu.. (if I'm not mistaken lah)


Next off to LOGANS BEACH.. Plan nak tengok WHALES...!! Ramai jugak yang datang tapi takde sekor pon... Takpe lah.. Takde rezeki.. Dapat lepak kat beach yang cantik ni pon dah seronok sangat... Tengok je  la amoi tu main pasir.. Takmo balik tu...


Memang kalo ikutkan musim, whales ni ada di luar sana waktu2 musim sejok ni.. Depa tido agaknya.. Next time lah ya.. InsyaAllah...


Sebelum ke motel/lodge, depa ni nampak playground... Maka wajib lah berhenti... Happy sangat tengok mereka ni happy...


Balik...!!! Tersengih2 je kat swing tu...


Day 2 - Apollo Bay - Otway - Port Campbell - Peterborough... 
Alhamdulillah perjalanan kami dipermudahkan...
*
To be continued... 

12 comments:

Lady Windsor said...

Australi ni cantik kan..rasa nak pindah sana je..hehe...I went there last 2 yrs..early winter...so pokok semua macam kaku walaupun snow x dak pun. Tak try buat parasailing kah?

rostina76 said...

bestnye tgk gambar2 k.mulan g oversea. alangkah bestnye kalau ros dapat ikut2 hubby mcm k.mulan ni. huhu, selalu melepas nak ikut dia. dulu keje, leni alasan bdk2 xdak org jaga klu time sekolah. huhu!!!

Rai said...

subhanallah..cantiknya kak.. untung anak beranak dapat menikmati keindahan alam ciptaan allah kat tempat orang...cemburu saya..

miloais milo said...

cantik sangat2 pemandangan kat sana...
teringin nak pegi....

whitecappuccino said...

semua cantik2 la

Kakzakie said...

Hutan dia pun bersihkan mulan... Cnatiklah...

Mr.Clive said...

that's what i love about aussie...the weather seems just right.... :)

Papa Mifz said...

indah nyer kak pemandangan2 tuh semuo...besar sungguh ciptaan Allah kan...

Karukord Jagau's said...

bila la saya ni nk dapat pergi MELBOURNE....
baru pernah sampai MELaka je ni :)

m.u.l.a.n said...

ladywindsor: masa tu anak kecik2, bawak jalan2 je... australia mmg cantik mcm malaysia jgk kan..
*
rostina: alhamdulillah samapi kami ke sana..
*
rai: alhamdulillah dapat tengok ciptaan Ilahi..
*
miloais: insyA sampai sana nanti..
*
whitecappucinno: subhanallah, mmg semua cantik..
*
kakzakie: betol tu..
*
mr clive: true..!!
*
papamifz: ciptaan Allah takde yg boleh pertikaikan.. semua cantik2..
*
karukord: nanti satu hari insyA..

zarin said...

eheeee i tengok pun dah terasa gayat gilos dah tu..maunya i keras kejung kat atas tu hahaha

Has said...

unik nye The Twelve Apostles tu. mcm lukisan!!