Friday, May 18, 2012

NEW ZEALAND - DAY 6 (RE-POST)

28 Dec 2005... Alahai.. Lusa dah kena balik.. Huwaaa... Ngapa lah hubby cuti sekejap je.. Namun begitu, dapat sampai ke NZ ni walopon beberapa hari, kami tetap bersyukur.. Alhamdulillah...


Lepas breakfast kami jenjalan kat area RIVERSIDE DRIVE tepi HATEA RIVER ni.. Hotel kami seberang jalan sinun tu je...


Sunyi sepi kat sini.. NZ ni kan population pon tak ramai... Ada kala best sebab tak sesak.. Tapi ada kala seriau jugak sebab sunyi sangat...


Sudha check out, depa2 tu kena paksa amik foto depan hotel ni.. Lepas ni tak mai dah.. Nak drive ke AUCKLAND dah... Hehehe...


Stop kejap @ KAURI CLOCK FACTORY, Whangarei... Gerraammmmm...!!! Dapat capai satu... Hehehe... Unik tau sebab semua tu hand crafted...!!


Ni lah dia ANCIENT KAURI WOOD...


Stop kejap.. Amik foto kat angle cantik ni.. Somewhere @ WAIPU rasanya...


Nak singgah LANGS BEACH ni, kami tak amik STATE HIWAY... Sebab ada masa lagi.. Kalo drive, kami make sure sampai destinasi sebelum gelap.. So kalau plan before drive tu, kami make sure ada extra masa la so that boleh singgah mana2 tempat cantik & fofular...



Singgah stop kejap @ COVE ROAD, NORTHLAND....


Yeeehaaaa... Asal ada tempat angle cun atau tak cun, kami stop amik foto buat kenangan.. Rasa tak datang dah NZ ni.. Cantik lembah2 kat sini kan...


Heheheh... Lembu2 yang menghasilkan susu untuk kita minum... Takde pulak yang jual susu baru perah.. Masa kecik2 dolu, arwah bapak selalu beli kat Jabatan Haiwan/Pertanian...


Lepas check in hotel @ AUCKLAND, kami stroll keluar cari makan... 


WHANGAREI - LANGS BEACH - AUCKLAND...
Approx 300km... 

12 comments:

aNIe said...

Mulan...hehehe...nak gelak bila mulan cakap kena paksa bergambar...macam sama je dgn akak...hahaha...kadang2 anak dah malas nak bergambar dah...

penDragon said...

haah...NZ population x ramai...katanya jumlah biri2 lagi byk dr jumlah penduduk...

FaAtip said...

Hoyehhhh!! Pueh rasa hati teman dok belek gambor miker lepeh satu, satu! Best!! Miker telah membuatkan teman raser sangat2 tak sabor...hehee

Fabulous Me said...

adulaaaaaaaaaaahai.. santeknye! bile nak sampai nih

zino said...

tak boleh nak kata benda lain...
best hehe

Ayu said...

Cantiknyaaa NZ!! Tak pernah jejak lagi, tq sharekan gambar2 yg indah :)

Nieza said...

bestnyerrr....layan gambar pun jadilah:)

LYAfrina said...

waa..seronoknya... bertuahnya bpluang kenal2 negara org..

m.u.l.a.n said...

kak anie: memang kena paksa, kalo tak nanti takde foto.. hehe..
*
pendragon: betol.. bebiri lagi banyak dari manusia.. hehe..
*
faatip: yezzaaa... post2 NZ ni semua utk u... sila lah tak sabar2.. hehhe...
*
fab me: insyA nanti sampai la tu..
*
zino: alhamdulillah memang best..
*
ayu: sama2... insyA u sampai sana nanti..
*
nieza: gambar2 ni pon utk kenangan kami.. kena back up kat byk tempat.. slide.com dah tutup kedai, maka habislah slot NZ kami.. ni kena buat semula..
*
lyafrina: alhamdulillah.. Allah permudahkan segalanya..

MasZuber said...

jauh tue kak drive......

NZ adalah detinasi idaman saya..harap2 satu hari nanti ada la rejki kee sana....

Acik Erna said...

Mulan..apasal le..tak mau tunjuk muka..he he

m.u.l.a.n said...

mas: memang jauh tapi pi europe lagi jauh kami drive.. insyA nanti mas sampai sana jgk..
*
acik: pemalu la konon.. tapi molot besar... hehehe...