Wednesday, May 23, 2012

GENTING HIGHLAND...!!!

Jumaat lepas kami ke Genting Highland.. Hubby ada jemputan.. Kami tumpang sekaki sebadan jugak..


Sebab dah plan nak ke Theme Park, makanya book bilik @ THEME PARK HOTEL je la..


View masa check in Jumaat @ 5pm... Tak keluar mana on sebab penat travel & nak siap untuk jemputa BBQ Dinner.. Yeeeehaaaa..!! Maap takde foto makanan sebab malas bawak camera.. Hahahaaaa...


Sabtu tu hubby dah kenkawan pergi menebas.. Omaknya ditugaskan melayan anak2.. Haiisshhh, kurang suka... Budak2 ni first time masuk Theme Park @ Genting Highland ni... Keluar pintu lobby hotel terus masuk Theme Park.. Terus nampak benda alah ni, terus depa nak naik... Naik laa.


Pastu main Bumper Car ni.. Omak nya duduk kat luar je.. 


Alhamdulillah weather cantik.. Model2 yang kena paksa.. Pastu macam2 aksi la yang keluar..


Apaknya takde best jugak.. Sebab kami tak dipaksa naik yang seriau2 tu.. Slow motion punya je ni..


Marsha's turn untuk jadi driver.. Gaduh la jugak nak pegang stereng tu.. Sebab abang dah bawak bumper car, so adik pulak bawak jeep ni...


Cuaca... Alhamdulillah sangat cantik...


Nak naik boat tapi seriau sebab hubby takde.. Budak2 pon takmo.. Yes..!!!


Terang tapi sejuk jugak kat atas tanah tinggi ni.. 


Hehehe, layan naik Pirate Train.. Omak yang badang tak boleh share2 dgn orang lain..


Penat jalan2 dalam Theme Park ni..!! Kenkadang berhenti amik nafas sambil makan eskrem..


Jumbo Ride.. Naik lah anak2 ooii...


Kesian anak Arab ni kena paksa naik.. Nangis melalak dia atas benda tu... Anak pompuan Amoi sorang tu pulak melalak2 suka hati...!! Gelihati tengok anak2 yang masih suci ni...


Terima kasih laa.. Kalo kasi RM1000 pon takkan ku naik benda tu..!!


Tea Cup ni lah yang buat gue muntah2 @ BERJAYA TIMES SQUARE dulu... Menyampah betol..!! Nasib dapat tahan muntah sampai ke kereta.. Kalo tak, mau abis terburai kat Mall tu..


1pm balik hotel untuk check out dulu sebab hubby belum selesai.. Tinggal bag2 @ CONCIERGE, lepas tu kami masuk Theme Park semula...


Masuk Chocolate-land...!!! Kalo betol2 cekelats semua tu, mau amik tikar & duduk makan sepuas hati..!!!


Eh eh.. Nak naik lagi...!!


Wohhoooo..!!! So gayat one..!!


Dah penat, kami naik MAGNOLIA FERRIS WHEEL ni.. Dapat tengok semesta Theme Park ni... Bangga sebagai rakyat Malaysia sebab ada tempat yang gojes ni kat tanah tinggi.. Tourists pon ramai giler esp dari Timur Tengah & India... 


Last but not least sebelum keluar... Jalan2 @ DINOSAUR-LAND... Bergerak2 binatang tu macam real je..


Model kena paksa... Masing2 takut sebab dinosaur tu bergerak2..


Gaduh2 lepas tu peluk2... Ikut sukahati lah kamu 2 beradik...!!!


Bubbye GENTING HGHLAND...!!! Nanti nak datang lagi..  Hujan pon turun dengan selebat2nya lepas kami masuk lepak kat lobby hotel tunggu hubby..!!! Alhamdulillah hubby datang amik dengan hadiah No 3 & voucher Parkson lepas menebas tu..!!! Tak sia2 kami kena tinggal... Huwa hahhaaa... The Queen can go soping maaaa..!!

33 comments:

~ yus ~ said...

akak dah sampai genting ya? Dinasour tu bergerak ke? Kalau yus pun takut...huhu

p/s: akak cuti sek. ni mungkin akan ke tempat akak lg ikut SRD. Nnti yus cari akak ya?....hihi

Daddy Ziyyad said...

- ok jugak tgk bilik hotelnya, rate semalam berapa?

- kalau kasik RM10,000, naik tak menda alah tu? ahahahaha

Kakzakie said...

Anak-anak memang seronok. Tapi macam kakaklah Mulan upah banyak mana pun naik tinggi tu memang sorrylah...

Has said...

dah 3 kali ke genting tp x pernah sampai lg kat Dinasour land..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

macam2 ada kat sana ye... akak je yg blom sampai ke genting ni kot.. alahaii... kesian.. hehe..

kakcik said...

Dah dua tahun rasanya kakcik tak jejak Genting tu. :)

GreenJade said...

keh3 i like the last sentence tuuu...worth it worth it..hihihihi

Ila said...

anak amoi tu kecik je..boleh plak naik benda alah tu yer..hehehe

Rai said...

sakan budak berdua tu eh..

rasa cam ngeri pulak tengok mak bapak yg bagi anak kecik naik benda tu..tak sakit jantung ke budak tu..mcm kecik sangat je lagi.. hehe..

aNIe said...

Salam Mulan... Genting adalah tempat yang tak pernah terlintas dlm hati akak nak pergi...sebab...hehehe... anak2 akak semua jenis gayat dan tak suka main permainan macam tu...

kasihredha said...

akak pun gi genting waktu wesak day hari tu...tp belum update lagi.
kalau x boleh jumpa :)

pB said...

pernah naik yang gambar pertama tu

bila turun ...
rasa kepala lutut hilang

Nazayiena said...

Bestnya pegi Genting,ada juga hasilnya hubby Mulan blk dr menebas...

wahida said...

kalau saya diberi seribu, saya naik kak...hehe...

m.u.l.a.n said...

yus: nanti call tau bila sampai kerteh.. dulu sampai tak naik apa2 rie pon..
*
daddy ziyyad: rate less than rm200.. kalo kasi rm10,000...???? kena siap ambulance kat bawah tu kot.. itu amount sgt banyak woooo.. takleh kata tidak.. hahaha...
*
kakzakie: bab naik ride semua tu, saya mmg gayat.. hehe..
*
has: syok jgk tapi tak boleh naik bot sbb nak Q panjang sgt...
*
kak madiha: nanti singgah je on d way balik raub nanti. dekat dah tu kan.. hehe..
*
kakcik: nanti cuti ni kakcik pergi la.. best sbb sejuk.. hehe..
*
greenjade: yezzaaa. sgt betol..
*
ila: tu utk budak kecik punya..
*
rai: itu budak kecik punya.. kena zoom sbb nak tgk muka budak2 tu.. hehe..
*
kak anie: permandangan pon sgt cantik..
*
kak kasih: laaa, patut kita pi sama2..
*
pb: waaahh, berani pb..
*
nazayiena: alhamdulillah dapat hasil walopon pd mula takmo pi...

penDragon said...

cukuplah sekali seumur hidup merasa naik roller coaster tu...rasa nk tercabut jantung!! Happy shopping...

Azian Elias said...

YA ALLAHHH.. dah berzaman tak ke sini..

akak pun dah tak kosa nak buat benda2 extreme cam ni.. Kalau dulu seggala macam.. Naik roller coaster pun pernah.. Tak nak buat keje gila lagidah.

faiz fakhirin said...

slalu plan nk ksini..tp bila nk pergi, ad jer halangan kerja itu la ini la..hahaha

Zareda Norman said...

wah manyak bestlah genting tu.... Kalau ada kabus kabus sure manyak sejuk.. :-)

Nieza said...

dah lama tak pi genting tu...rasanya thn 2008 kot last pi masa dok kat Dhaka lagi time tu pun blk bercuti sat sebelum dtng Finland ni.

kucingorengemok said...

kak, muntah naik teacup? biar betul kak! hihihi

m.u.l.a.n said...

pendragon: dulu pernah naik yg besar kat korea... rasa takleh bernafas... gerrammm sbb hubby tipu kata tak pening..
*
kak yan: skrg naik ride yg slow motion je... mmg tak kosa dah.. tengok pon rasa lelah ride yg extreme tu..
*
faiz: takpe lain kali boleh pi..
*
zar: oh yeesss... kabus bikin sejuk.. best...
*
nieza: mmg best genting ni esp sbb sejok... rasa mcm kat oversea je.. hehee...
*
kog: jgn ta caya... mmg muntah kat parking lot tepi kete.. nasib ada plastik kalo tak abis lantai situ.. teacup tu kan pusing2.. aiyaa... no like..

h4ni3 said...

kalau saya pun, takmo saya naik benda alah yg tinggi tu
hihi

Rinna said...

Dah lama nya tak jejak kaki ke GH.. macam2 perubahan dah ye kat sana.. best gak nie..cuti2 boleh laa ke sana.. :)

shidah ar said...

Mulan,

nak ikut pegi genting!! dah lama i tak pegi genting. btw, i;m in kt til habis cuti sekolah. kalau datang kt, call yek :D

LYAfrina said...

seronoknyer...sape2 y suka main game..sesuai sgt kesini kan..lya mmg x brani nk naik smua tu.mau tcabut jntung ni

Papa Mifz said...

pernah 2-3 kali naik solero tuh...akak patut cubo tau...hehe

Mr.Clive said...

wahh wahhh bulan ni akak banyak gilerr kongsi jalan jalan punya post!ohhsemmm la akak ni!hehehe

MulutPayau said...

wahhh bestnya dapat ke GH...dapat main macam2 ....anak2 tentu seronok..

Mr.Clive said...

haha gambar yang anak prmpuan amoi tu lawak giler la kak...dier yang lagi kecik,dia lebih excited...ekekekekee

zino said...

best nya dah lama tak naik genting tu...

m.u.l.a.n said...

h4ni3: seriau kan...
*
rinna: GH mmg best.. bangga jadi rakyat msia..
*
shidah: pi lah genting otw to KT tu.. best tau.. mai la datang kerteh..
*
lyafrina: ada jgk ride yg tak tinggi.. seronok jgk pi genting tu..
*
papamifz: aisshh, seriau la.. hehehe... naik bulu roma..
*
mr clive: post kat blog ni pon utk sendiri tengok & enjoy.. hehehe.. u shud see yourself anak amoi tu gelak2 suka hati.. tht ride tak tinggi, mainly for little kids je..
*
mulutpayau: mmg best.. budak2 ni pon first time pergi..
*
zino: naik la.. bawak adik & mem.. best jgk sbb sejuk..

Zariza said...

Indahnya dan seronoknya pi Genting!
Saya pun genting juga - saat2 genting sebab kerja belum siap! Hadooiiii!!!!