Tuesday, April 10, 2012

TUNGGU.. TAK LARI GUNUNG DIKEJAR..

Alhamdulillah rezeki murah.. Ada kawan baik (Cik A) belanja lunch semalam.. Sorang kawan yang sentiasa menolong & menghiburkan hati tatkala susah & gundahnya hati.. Lunch kat Kelab.. Sampai2 je, orang2 kat Kelab ni tengah sibuk prepare untuk dinner company suami Cik A ni.. Cik A ni tengah frust sebab suami dia takmo bawak pi dinner tu.. Alasan suami nya, takmo susah kan kawan lain utk babysit anak2 dia.. Cik A ni macam sedih lah jugak.. Sbb Cik A ni kan, sokmo2 la tolong orang lain.. Babysit & drive anak2 kawan lain pi sekolah.. Dah plan dah, kalo dia pi dinner maka nya anak2 akan ke rumah kami ni la.. Sebab masa kami tengok movie "SANCTUM" yg P18 tu, Cik A la babysit anak2 kami.. Emergency babysitter dia ni.. Dia kata nak belanja kami lunch kat Kelab, pastu claim dgn suami dia.. Sbb kena tinggal utk dinner malam semalam tu.. Hahahaa... 


KERABU MANGGA yang marbeles..


SOTONG CELUP TEPUNG..


DAGING MASAK MERAH.. 


KAILAN IKAN MASIN..


KERAPU TIGA RASA..
*
Maap foto semua kabur2 sbb guna HP second hand.. Tertinggal camera.. Walopon macam standard je lauk ni, namun bila makan dengan kawan2 yg sekepala hangin, semuanya jadi lazat berzat & menyeronokkan... Tak gitu..?? Nak diet, nak kontrol makan.. Tapi almost everyday lately ni byk majlis makan2... Yeeehaaa... Tunggu dulu la ya Cik Diet..!! Jangan ko lari ke mana2...

11 comments:

penDragon said...

kesian Cik A....sabor ye...nasib baik ada Cik Mulan yg baik hati...

Ayu said...

Aiyayaiiii. Tengah puasa ni, bukak2 je nampak kerabu mangga dulu. Tak bleh jadi nihh.. Mana nak cekau manggaa.. Hehehheh

Mr.Clive said...

mmm hmmm...suke makanan yang dikongsi untuk kali ni...yummmy!

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
bagus kan ada kawan yg mau tolong kita bila kita perlukan assistance dan vice-versa. Marbeles tu menu tp takde sambe belacang dok?

faiz fakhirin said...

waaaa...bestnyaaa....makan free plak tu...heheh...nk skit bleh mulan?

Rai Ourkizuna said...

bagus jugak teknik cik A ni kan.. kesian cik A..takpe lah.. kurang2 dapat kawan teman lunch..hehe

m.u.l.a.n said...

pendragon: ha ahh kesian cik A.. tapi dia ni kelakar.. ada je benda dia akan buat utk counter semua tu.. hubby dia pon baik..

*

ayu: cari je buah lain yg masam2.. boleh ganti mangga..

*

mr clive: saya suka makan.. sorry dapat share gambar je.. kalo dekat, u can join us next time..

*

mohkembara: aiyaaa.. sambal belacan mesti ada... tapi entah mana mangkuk tu.. kena songlap dah..

*

faiz: mari mari.. kalo dekat mai join kami.

*

rai: dia ni otak ligat & kelakar orangnya.. hehe, boleh gitu ajak kami makan kat same place utk dinner tu.. counter sbb tak dpt join dinner tu.. haha..

Acik Erna said...

mulan..diet acik dh lama terjun ke laut..tak dpat tngkap dah..he he

Papa Mifz said...

menu2 tuh semuo lazat2 belaka yer...

m.u.l.a.n said...

acik: hehe... dite saya pon sama jgk ni.. hehe..

*

papamifz: yezzaaa.. mmg semua lazat..

whitecappuccino said...

semua menggoda jiwa tekak ni!