Monday, March 5, 2012

WONDERFUL & WALLOPFUL WEEKEND..

Home sweet home..!! 4 hari ber-musafir memang seronok.. Tapi rumah jugak yang paling best kan walopon baju kotor menggunung tinggi ni..!! Rabu (lepas) malam, kami pi KL.. Hubby ada meeting hari Khamis.. Hehe, lovely teachers kasi anak2 ponteng hari Khamis.. No no.. Test paper hari Khamis buat hari Rabu.. Yippi yabeduu...


Ni view lepas Subuh pukul 7.30pagi @ Level 16, nampak pinggang ramping Bangunan Tabung Haji..


Ni view pukul 10 pagi @ Level 32 kat kepala Bangunan Tabung Haji.. Naik 16 tingkat.. 
*
Why why..?? Pukul 9am tu, bapak lah bising nya orang menggerudi, meng-hack dinding macam nak runtuh bisingnya.. Hubby nak sambung tidor sebab meeting 11pagi.. Ngantok sbb sampai KL pukul 1pagi.. Depa ingat kami check out awal.. Haha, macam la kami bayar hourly rate kat hotel ni.. Hubby yang susah nak komplen2 ni bersuara jugak.. So so, depa transfer kami nun Level 32.. Sayup ooii...


Petang Khamis tu kami pekena Korean Food @ PAK KOPITIAM, AMPANG..


Pollack Spicy Soup.. Ikan yang amat segar..


BIBIMGUKSU.. Cold Spicy Noodle..


HOTTOK.. Macam Apam Balik tapi kulit macam Roti Canai.. Dalam tu karamel & kacang..


Jumaat tu cari2 barang @ AEON Bukit Tinggi & lepak rumah adik2 kat area tu.. Yeaahhhm, jumpa TAKO TAO ni.. Dah berkurun dengar pasal Tako Tao.. Ni pon kes balas dendam kat orang2 KL yang dok tayang2 selalu benda ni.. Hahahaa... Now its my turn..!! Memang sedap yek..


ADVENTURE WORLD EXHIBITION @ SACC, SHAH ALAM 2-4 MARCH..
Kids Scuba ada bukak booth jugak.. Jumaat tu Zharif turun pool kecik kejap untuk sessi promo2 Scuba Diving untuk kanak2 Ribena yang sentiasa riang di luar sana..


Ada jugak Rock Climbing.. Depa2 ni habis try semua.. Bagus la.. Macam2 aktiviti outdoor ada kat Malaysia ni.. Paragliding, Mountain Biking, White Water Rafting, Mountain Climbing, Scuba Diving, Surfing dan banyak lagi lah.. 
I LOVE MALAYSIA...!!!


Lepas Scuba Diving session kat pool Maybank Bangi hari Sabtu, nak visit aunty kat Putrajaya.. Aikk, depa balik Kuantan pulak.. Pi Alamanda la cari makan.. Nak tau, I am so very the angry bird one.. Ordered Lemon & Herb Chicken.. Pastu depa kasi tag "NOT SO BRAVE"... Marah lah I masa tu.. Huwa hahahaa... Ni kes sebab kena kongsi dengan Si Gegel ni.. 


Hubby punya.. Sedap sey.. Will try next time..


Sabtu petang check in sini.. Hubby ada workshop hari Ahad.. Fyi, Terengganu cuti Ahad (4 Mac) sebab Cuti Pertabalan Sultan.. Yahoooo, 4 days weekend lalalaaaa....


Bilik kami ngadap padang Golf.. Tu caddy & golfer tengah berpanas terik kat padang golf tu.. Bila citer kat my sis & bro yang we all akan check in kat sini, depa sound.. "Along tau tak citer yang caddy golf (pompuan) kat situ tak pakai baju dalam..!!!"... 
Arrr.. ya ke??? Jom teropong..!! Adoi, adoi... Astaghfirullah..!!

27 comments:

NAJWA said...

kak mulan datang putrajaya nape x habaq mai... leh jumpa kat alamanda huhuhu

penDragon said...

seronok cuti 4 hari....mcm best je dgr nama kuih "HOTTOK" tu!

wahida said...

amboi...cuti sakan akak ye...

tak menahan caddy tu tak pakai baju dalam..kalau saya tu, dah ajak hubby tukar hotel lain...wakaka...

Fabulous Me said...

Hahahhahaha apsal x pkai bju dlm plak?? Sengal ke?

Tgk HOKKA tu dah mcm jual kt thai je. Sodap nye.. Kulit die lomakkk. HUhuhu

Tokoyaki tuh pon manthopppp

Has said...

lawo nye header pic. sayup menghijau mata memandang!!

Mr.Clive said...

hohoh ni barulah literally happy holiday!keh3

Queenie said...

caddy golf tu pompuan ker sis?
yer la...yg main golf kan semuanya big2 shot...so bila lagi, ya tak?

wallahua'lam, astaghfirullah...

Mr.Clive said...

malam ni sy nak makan kebab untuk dinner...heee...lepas tgk gambo akak yang wonderful wednesday tu... :P

Acik Erna said...

assalam pus hati ye..dapat makan semua makanan yang diidam2kan tu..

Papa Mifz said...

teringin sgt nak ber scuba diving...huhu

faiz fakhirin said...

xsempat nk pergi adventure kt shah alam..huhuhu..terlepas habis...

moral of the story : sedapnya makanan itu.

m.u.l.a.n said...

najwa: tak pernah ada plan.. pakat terjah mana sempat je.. lenkali insyA ok..

m.u.l.a.n said...

pendragon: hottok tu memang feveret..

m.u.l.a.n said...

wahida: yezzaa... memang cuti sakan.. yg teropong tu i la.. hubby dah pi workshop masa tu.. kalo camera canggih, mau je zoom lagi dekat.. hahaa...

m.u.l.a.n said...

fab me: nak laris cenggitu la.. macam2 citer ada.. hottok tu memang sedap.. pi la try.. takotao tu pon sangat lazat rupanya.. next time kena beli lagi..

m.u.l.a.n said...

has: i love gunung, tasik, pokok.. i love nature baby..!! hehe..

m.u.l.a.n said...

mr clive: pernah datang kerteh? hahaa, bandar ni by the roadside je tau.. so kalau weekend or cuti je, kami pon lari..!!! makan2 & jalan2...

m.u.l.a.n said...

queenie: ha aahh.. caddy skrg byk pompuan.. tu sbb caddy laki protes dulu.. macam2 ada nak lariskan business kan.. harapnya tak betol..

m.u.l.a.n said...

acik erna: alhamdulillah... memang seronok & puas dapat menikmati rezeki sebegitu..

m.u.l.a.n said...

papamifz: kalo serius nak scuba nanti email ya..

m.u.l.a.n said...

faiz: best tau.. macam2 ada kat adventure exhibition tu... makanan mesti kena sedap.. nanti tekak reject.. hahahaa...

Ros said...

Salam Mulan,


Aduhhh...lapar lah pulak.....tengok menu kat sini betoi2 buat Kak Ros teliur nih.....

kasihredha said...

ishhh menakutkan caddy mcm tu...semua macam tu ke?

LYAfrina said...

wah...syoknyer..padat dgn xtvt,,
eyh..terliur lak tgk makanna tu..nmpak sedap.. makanan korea ?

m.u.l.a.n said...

kak ros: mai la makan sama..

m.u.l.a.n said...

kak kasih: eyy... tak tau la.. dengarnya macam2 lagi citer lain pasal caddy pompuan. harapnya tak betol..

m.u.l.a.n said...

lyafrina: yg kat pak kopitiam tu maanan korea.. kalo ke kl memang takde duduk diam, ada je benda buat.. penat tapi seronok..