Wednesday, March 7, 2012

KAWAN MAKAN UNTUK MAKAN KAWAN....

Kalo ada sessi makan2, pastinya hati berbunga2 gembira.. Sebab makan2 dengan kawan2.. Abaikan tajuk di atas..!! Takde kena mengena langsungs..!! Takde orang yang makan2 dengan kawan2 tapi hati tak gembira.. Betol tak..?? For me lah, makan2 sangat lah mengeratkan silaturrahim..


TQs ke akak sorang tu sebab ajak kami lunch kat Kelab semalam.. Yippi yabeduuu...!!! Moga rezekinya sentiasa murah & melimpah ruah..


Walopon Telur Dadar, tapi yang di Kelab tu sedap sangat rasanya..!! Yeeehaaaa... 


DAGING MASAK MERAH (but not merah).. So the very delicious one..!!


KAILAN.. My feveret..!!


IKAN KERAPU SWEET SOUR.. Cannot tahan tengok ikan tu tergolek sendirian..!!!


TOMYAM.. Nampak kurang menarik tapi sedap sangat...!!!


SWEET SOUR CRISPY PRAWN.. I tell you, yang ni tak cukup tapi segan la nak mintak lagi.. Ahakss, mulut tempayan ni camtu la..


Meraikan Si Comel ini la.. Welcome to the world baby..!!!


The mother kan dah kenyang.. So malam tu dinner masak NASI GORENG je la untuk the father & the anak2.. Ada leftover nasi putih.. Eyy, tak baik membazir tau..


Lupa budak2 ni kurang suka NASI GORENG.. Tapi kalo ada sampul, depa makan dengan lahapnya.. But whats the different maaa..??? Dont understand lah..


NASI GORENG DALAM SAMPUL TELUR..


Yes.. The kids makan dengan banyaknya... Sebab datang dalam sampul..!! No sampul, no eat a lot one...!!

33 comments:

penDragon said...

setujuuuuuu...mkn2 ni sgtlah mengeratkan silaturrahim. penuh meja dgn makanan. si comel sedap je tido...errr...nk nasi goreng bersampul satu!

kakcik said...

Makanan itu semuanya kelihatan sangata sedap dan membuatkan airliur ingin menitis! ;-)

Oooo... kalau nasi goreng dengan telur dadar, mereka tak makan ya? Apa pulak beza rasanya bila telur dadar dijadikan pembungkus nasi goreng? Macam2 karenah anak2 kan? :)

Papa Mifz said...

perghhh kak...mknanan2 tuh semua sungguh menggoda la...

POSH76 said...

aduhaiii sedapnyer tengok lauk pauk tu...dah ler lapo ni

Irfa said...

mak ai
meriahknya meja
*tak sedar air liur menitik atas keyboard*
hehe

kasihredha said...

sedih tauu...huhu *sambil lap air mata*
tengok makanan sambil telan2 air liur.semua menu cedap sekali...

pandainya buat sampul...akak selalu gagal dalam membuat sampul nasi goreng pataya ni...selalu koyak rabak ...i tell you :)

Mr.Clive said...

mak aihh...sekali lagi jiwa tersiksa dtg melawat...haha XD
yummmy yummy!

Fabulous Me said...

Feeling berbalut tuh die lain sket ;p Hohohoho..

Kak Mulan, bestnya la hai mkn2 ngn kenkawan tuh. Bkn kwn yg best. Tp mknan2 die. Portion besar. Restoran yg kami suke nearby puas la order XL size utk 6,7 org pon mesti dtg nye secoet. Mcm dlm gmbr ni besaq! Swonok nengok!

Wan Sharif said...

Eh makan ramai ramai memang seronok habis!.. Tapi jangan lupa kalau tubuh kita dah tak boleh membesar ke arah atas.. Tubuh kita mungkin terpakse membesar ke arah " sideways" hahaha.
Wa nasi goreng balut telur lagi satu!

faiz fakhirin said...

sedapnya ikan kerapu masak 3 rasa...hohoho...tapi tomyam tu xlooking as thai la..hehehe

whitecappuccino said...

semua sedap2!! kailan my feveret jugak!

Mr.Clive said...

selamat malam akak dan family.. :)

Has said...

makan makan ramai ramai ni kan..borak2..sampai x sedar licin dah pinggan nye :)

kucingorengemok said...

kalau letak nasi goreng dalam sampul surat agak dia orang layan tak? haha... ok sorry, merapu! hahaha (still nak gelak kat joke sendiri)

Ros said...

Salam Mulan,

Masa makan lah kita dapat berimpun bersama sama kan Mulan....

Aduhhh Mulan....menunya.....

m.u.l.a.n said...

pendragon: betol.. time makan dgn kawan2, macam2 kita bercerita & gelak ketawa.. mai la sini nak nasi goreng dalam sampul.. hehe..

m.u.l.a.n said...

kakcik: tu la budak2 ni.. bila nasi goreng bogel, tak laju makan.. bila ada sampul, laju je makan..

m.u.l.a.n said...

papamifz: hehehe.. semua makanan memang sedap...

m.u.l.a.n said...

posh76: saya pulak sentiasa lapar.. jahat perut ni..

m.u.l.a.n said...

irfa: eehhh, nnti rosak keyboard u tu.. meh sini makan sama2..

m.u.l.a.n said...

kak kasih: alaa, jgn la nangis.. meh sini la makan sama2.. sampul tu memang fragile.. kena balut pelan2..

m.u.l.a.n said...

mr clive: sooorryyyy... hahaaa... tu je keje i everyday.. heheh...

m.u.l.a.n said...

fab me: betol kot.. feeling berbalut tu lain.. portion sini besar2 jgk.. mulut yg makan lagi besar jugak.. hahaa...

m.u.l.a.n said...

ayah wan: hahaa.. cannot tahan kalo tengok makanan.. takpe, nanti balik rumah i'll jogging keliling compound ni.. (konon)

m.u.l.a.n said...

faiz: ha aahh.. tomyam tu lain rupa dia kan.. tapi sedap tau... yup, ikan tu sangat lah yummilicious..

m.u.l.a.n said...

whitecappuccino: kailan tu masak dgn oyster sos tu je yg sedap, kan kan..

m.u.l.a.n said...

has: sangat betol & sangat tak elok utk badan.. hahaaa...

m.u.l.a.n said...

kog: good idea ni.. takut depa makan dengan sampul surat tu jgk.. haha..

m.u.l.a.n said...

ros: terkejot jgk kami tengok menu tu.. sedap semua alhamdulillah..

wahida said...

udang tu paling saya tak tahan tgk...adoi la...

ooo, mcm tu nak bg budak mkn byk ye..nnt saya nak try buat nasi goreng sampul jugak...hehe...

kak ina kl said...

waduh sedap-sedapnya makanan tu semua.

ooo turun kl rupernya..bestlah..akak nak try gak makanan korea tu..nak rasa ikan pollack

m.u.l.a.n said...

wahida: betol kan, udang tu menggoda habis..

nak kasi makan budak camni la.. mcm2 kena pikir..

m.u.l.a.n said...

kak ina: kalo suami ada meeting atau hal lain, kami tumpang sekaki la ke kl... hehe..

try la makanan Korea tu.. sedap..