Wednesday, November 16, 2011

RUMAH SAYA ADA SWIMMING POOL....!!!

Mari kawan-kawan... Mari berenang FREE kat rumah saya....!!! Mari semua... Mari berenang bermacam2 style kat pool ini... Seronok tau... Nak makan minum dalam pool ni pon boleh je.. Takde orang nak marah pon...


Memang sentiasa idam-idamkan serta berangan2 jenin sebuah rumah dengan swimming pool....!!! Keep dreaming baby...!!! Huwa hahaaa.... Cuma semalam, sebahagian dari mimpi ini menjadi kenyataan...!!


Haaa....!!! Amik ko... Bil air bulan ni RM361.00.... Prrgghhhh... Macam bil rumah orang ada swimming pool je kan.. Entah2 depa bayar kurang dari tu... Hangin ni, mana datang beratus2 tu..?? Biasa nya belas2 je.... 


Tengok ni.. Depa duduk Selangor bil air sen2 je tau... Moh kita pindah Selangor...!!!


Atau pon depa charge kami banyak sebab hubby suka nyelam...??? Tadak jumpa meter air kat laut tu pon... 


Menunggu pihak berwajib seharian dari pagi tadi... Tak sampai2 jugak untuk tengok masalah ni... Akhirnya tutup je meter tu... Guna je la air tangki sampai habis, sat lagi kita bukak meter balik... 


Camna la aku tak jadi tigress...!!!! Mengaum siang malam...!!!

22 comments:

Ila said...

ada paip bocor kot..selalunya mcm tulah

~ yus ~ said...

uish, banyaknya bil air kak...

ada silap kat mana2 kot...

Acik Erna said...

MULAN..kalau acik kan..memang tak pernah dapat belas2..mesti atas 80..macam la sepuloh orang dalam rumah ni.
takutnya dengan rimau ni..mulan sabo ye

penDragon said...

ke ada leaking kt mana2 tu...? Bil sampai ratos2...x logic langsung! kalau betul rmh you ada swimming pool, you tunggu Mulan I nk ready swimming suit ni, nk pergi berendam kt swimming pool you!

cik cek said...

Kalau kak cek pun ..mau hangin satu bdan....tapi ada saluran paip bocor kat mana2 ke Mulan...cuba check...

Soo Hae Daa said...

wahhh...biar betol ni kak??? isk2...

kasihredha said...

hahahaha...kelakar le n3 ni
tapi banyaknya bil tu...mak aiii

bocor tak?

aNIe said...

Mulan...akak pun kena ari tu... rupanya ada bocor bawah tanah...

Queenie said...

eee...takutnya gigi tiger tu...
saper la yg kuat makan air tu...

MULAN said...

ila: rasa nya tu lah, tapi tak jumpa tempat bertakung pon..

MULAN said...

yus: memang tinggi... ni ha baru depa datang tengok..

MULAN said...

acik erna: suami kata bil rm361 tu macam bil utk 2 tahun.. hehe... tengah sabor ni, takpe air hujan ada.. hehee..

MULAN said...

pendragon: kalo ada swimming pool kan best.. moh kita swim ramai2... ni dah nak t'hari baru depa datang nk check..

MULAN said...

cik cek: dah check takde air bertakung mana2 pon... tunggu depa ni repair & check baru tau punca kot..

MULAN said...

soo hae daa: tu aarrr, kesian kita..

MULAN said...

kasihreda: takde air bertakung pon keliling rumah.. tu yg pelik.. tunggu depa ni check, tengok camna nnti..

MULAN said...

kak anie: harapnya cepat lah tau punca nya ni..

MULAN said...

queenie: gigi tiger tu dah nak rongak gigit batang paip.. hahaaa...

mummyseri said...

saspen je memula ingat ape..kak mulan , kwn opis kite ada gak jd cam tu kat ipoh ni haa..400 lagi..siankan..sian akak jugak..harap cepat dpt setel..

Dari Jalinan Rasaku... said...

uikh sis melampo2 mahai nih..ade paip bwh tanah bocor tuh

alerr xyah pindah sngor le kak..depa kasi air murah pasal air mcm emas 916..berkarattttt hukhukhuk

salm singgah
MyGreenJAde @ 2nd bog Jalinan Rasaku

MULAN said...

mummyseri: aaarrrr..?? rm400..??? gila tinggi... alhamdulillah dah settle ni..

MULAN said...

greenjade: mmg melampo2.. aikk, air kat sana kaler gold ke? kensel la nak pindah..