Sunday, November 20, 2011

TEKAN MINYAK DI IBU NEGARA...

Hokey.. Sementara tunggu plumber bertungkus lumus di luar sana.. Mai la saya update story weekend in KL semalam & kelmarin.. Jumaat tu perjalanan ngalahkan taxi driver..!!

FOTO : GOOGLE
Konon cerita nak ke Jalan TAR cari tudung walaupun tudung dah penuh se-lemari.. Jalan2 tapi takde yang berkenan, ALHAMDULILLAH SELAMAT DUIT, so kami masuk SOGO..!! Prrghh, pukul 10 pagi hari Jemaat pon dah ramai manusia.. No like one... Ohhhhooo, SALE ropanya... Yes..!! Moh sopping.. Tengah jalan2 ada orang peluk dari belakang.. Ohh terkejot saya jadinya.. Kawan lama dari Vietnam rupanya.. Membawa kakak2 dari Singapura ber-sopping.. Cari kerusi, order Teh Tarik dalam SOGO tu & kami borak lebih sejam...!! 12.30pm kami peluk2 bye2.. Aikk, hilang nak sopping... ALHAMDULILLAH SELAMAT DUIT LAGI..

FOTO : GOOGLE
Then off to IKEA... Ohhhh sangat rindu sama IKEA... Banyak barang nak cari.. Tapi hampa sebab ada yang  takde stock.. Capai apa yang patut je lah sebab lunch hour kat IKEA esp Jemaat, gila penoh dengan manusia..!!! Lari... Lari... No like many people..


Cabut pi Ampang.. Pi PAK KOPITIAM.. Korean HALAL Restaurant..  Sangat rindu.. 


Raddish Kimchi..


Mixed Salad


Cabbage Kimchi


Hot-Teok.. Doh macam roti canai, dalam tu caramel + kacang.. Ala2 Apam Balik la..


BIBIMGUKSU... Cold Noodle + Korean Red Pepper Paste.. Sedaaapppp..!! 


Agenda utama.. Bersua-temu dengan SHIDAH ~ BLOG DAIRI MAMA  
Sungguh gumbira dapat bertemu empunya diri.. Seronok bukan kemain tau.. Sweet & nice. Lemah lembut orangnya.. So segan lah saya.. Kesudiannya nak bertemu, its an honour..!!! Kami borak2 macam tak cukup masa.. Pastu kena bersurai jugak.. Masing2 ada hal.. TQs for your time Shidah..!!! ZARIN pulak busy dengan birthday party, mesti lagi seronok kalau dia ada...


Pastu zooommmm to KLCC amik hubby yang menunggu.. 


Zaaaaassss pulak ke Sunway Pyramid.. 


Anak2 sibuk ya amat nak mencari SUPRA SHOES...!! Haper ke jenama SUPRA tu..??? Tak pernah dengor ler.. Supramaniam yang buat ke brand ni..?? Kalo BATA tau la... Dah dapat sorang sepasang nasib harga murah, kami cabut ke rumah adik @ Bandar Botanic.. Mandi2 and tidor..!! Penat sey...!! 
*
KL - Sogo - Ikea - Ampang - KLCC - Sunway - Klang... Boleh jadi taxi driver kan..!!
*
Sabtu tu lepas BRUNCH, terus balik Kuantan visit mak.. Lepak sampai petang & balik Kerteh... Home sweet home..!!!

23 comments:

penDragon said...

Bestnya dpt jumpa shidah... Laa...dtg ikea awat x ckp? Boleh singgah rmh I ni. Dekat je...nk Ajak you mandi kt swimming pool. Lupa pulak, I dh pindah Friday last week. Supra shoes tu, yg Justin Bieber selalu pakai!

kasihredha said...

kejap je kat KL...tp dpt gi byk tempat...syokkk.
Kimchi 0h kimchi....I likeee

Acik Erna said...

MULAN.teksi driver pun tak pe..seronok dan puas hati kan..he he

Queenie said...

haha..serdak biskut tuh dok ngikut dari ganu sampai ke KL? wakakaa...

yer lar...kalau org ramai2 tak best ek? nak makan tak best, nak sembang lagi tak best , bingit!

kpah k-poh said...

nanti kalau kpah nak jalan2..kpah booking mulan aje lah..sbb kpah tak pernah nak cam jalan..heee..

gedek! said...

Korean Restaurant...?

Makan pon K-Pop...!

So Shy Lady said...

woh terror tuh ;P smpai kerteh pasti pengsan

MULAN said...

pendragon: laaa.. dah pindah ke? tak duduk kerteh lagi? camna nak jumpa sebelum u pi qatar..

MULAN said...

kasihreda: jemaat tu hubby meeting kt kl.. kl kan keje jemaat.. sabtu kena balik sbb ahad dia keje pulak kat sini... macam katun jemaat tu pi sana sini.. hehee..

MULAN said...

acik: saya tak tau jalan kat kl tapi berani bawak.. hehehe... janji ada papago..

MULAN said...

queenie: hahaaa... serdak tu ikot pulak pi kl... hehee... tu la kami yg tak biasa dgn traffic ni, mesti nak lari dari sesak2..

MULAN said...

kak pah: ok jom...

MULAN said...

gedek: oh mesti..!!!

MULAN said...

ssl: ha aah... sampai kerteh melepek.. tapi enjoy the short trip tu..

aNIe said...

Mulan...gambar bibimguksu tu nampak sedap...

Bila nak jumpa lagik ye Mulan... nanti akak dah balik Melaka dah...

wak gelas said...

wak pon seronok kalo dapat jumpak sama shidah..... weeee wak dah datang ni nak komen komennnn...

wahida said...

gi ikea tu memanjang je ramai org kak...nyampah...

zarin said...

miss u guys n miss pak kopitiam...meleleh leleh air liur i tengok all those food yg u all mkn tu
sorry sgt tk sempat nk pi itu hari..sungguh lupa yg i kena siapkan segala benda for that party

MULAN said...

kak anie: jgn pindah lagi ya.. nnti kita pi makan bibimguksu dulu..

MULAN said...

wak gelas: t'kasih sudi ke sini wak..

MULAN said...

zarin: tu laaa... kalo u ada lagi gempak.. takpe insyA next time ya.. i'll try roger2 awal sikit..

MULAN said...

wahida: kalo kami pi pepagi jemaat, memang sah lengang gemalai.. tapi ter-lama kat sogo, maka bersesak lah kejap lunch hour kat ikea tu..

DrSinga said...

satu Kl ekau ronda eh!!!??
:)

anak saya pun dah pau sSupra satu..
apparently femes..di geng geng dia orang..

saya try.. rasa naj sambar satu pun ado...