Friday, June 24, 2011

BACKPACKING WITH KIDS

Hubby ada kerje di Utara.. Dia bawak kereta 3 days ago, sebab itu HARVARD SUASANA HOTEL, GOLF & COUNTRY CLUB dalam hutan estet katanya.. So ini lah my journey with my adventurous kids semalam (Khamis).... 3 of us dengan 1 Daypack each... Bag besar sudah masuk kereta..


KERTEH --> HENTIAN PUTRA
By UTAMA EKSPRES
Bas lama tapi suspension banyak bagus, takde sentap2 punya... Tido banyak lena.. Enjot2 yang amat smooth.. Macam dalam buai.. Kids tak sekolah hari Khamis sebab cuti Sports Day, hari Rabu tu..


HENTIAN PUTRA --> KL CENTRAL
By KOMUTER KTM
Tersilap turun kat KL STATION instead of KL CENTRAL... tapi takpe, we jalan2 kat station lama tu.. bila lagi nak masuk..


KL CENTRAL --> PUTRAJAYA CENTRAL
By ERL(KLIA EXPRESS)
First time, macam ERL kat HONG KONG untuk pi Airport... Pastinya train yang paling best lah ni..


PUTRAJAYA CENTRAL --> ALAMANDA
By NADI PUTRA BAS
Although tersilap naik bas yang masuk Presint 9 dulu, seronok jugak sebab dapat pusing2 Putrajaya.. Kalo ta silap, takde pulak nak explore tanpa sebab...


YEY YEY.... Sampai jugak akhirnya.. Kids had great fun.. Depa memang suka...

Had dinner @ IRANIAN CUISINE ~ THE FOOD COURT with cousin EMY... Yumm yumm... Cari jugak sebab last week depa tutup kedai awal... Habis punya pasal...
*
SEMUA FOTO DI-GOOGLE..

16 comments:

Sizuka said...

mulan, jauhnya berjalan. my hubby will never allow the girls to naik bas, sebab dia takut. naik ketapi takpe. tapi kat terengganu mana ada ketapi. kalau from my parents' home kat jabi, i had to take ketapi from wakaf baru. grr.. geram je kat hubby. byk sangat dont's nye.

Wan Sharif said...

Having a good quality time..I see!

MulutPayau said...

woww.....perjalanan yg mnyeronokkan.....

hani@debumelukut said...

mesti best ni...

penDragon said...

kalau I gelenti x berani nk jln2 with the kids without my husband...nnti fenin...x boleh nk control keadaan. lagipun I x pernah jln jauh sendiri, KL pun x reti nk pegi sendiri apatah lagi naik ERL segala...I mmg tabik spring la kt you!!

zino said...

pengangkutan awam sepenuhnya.. bagus nya.. hehe

aNIe said...

Mulan...bestnya berbagpack dengan anak2...seronok kan..? Sesekali meronda dengan pengangkutan awam...

MULAN said...

sizuka: my hubby ni tak kisah sebab its good for the kids to exprience semua ni.. they prefer naik bus when i asked nak naik bus or firefly from kerteh.. yes, save duit i..

MULAN said...

ayah wan: yes...!!!

MULAN said...

mulutpayau: memang seronok..

MULAN said...

kak hani: memang best.. mak nya tumpang seronok..

MULAN said...

pendragon: ohh ya ke.. we all dah biasa.. home trip from vietnam pon i balik dgn kids je..

MULAN said...

zino: oh yes..

MULAN said...

kak anie: rasa macam pelancong pon ada... hehehee...

DrSinga said...

tersilap tersilap itu yang banyak mengajar kita dan bukak mata kita kan...

MULAN said...

drsinga: very true...!!!