Tuesday, April 5, 2011

NYONYA LAGI CERIA HARI INI...

Walopon malam tadi hati berduka nestapa, tapi hari ini Nyonya amat ceria... Sungguh ceria tak terkata2...
KENAPA...???


Kerana 2 ibu & anak ini datang jauh, sudi bertemu mata dengan Nyonya yang tak seberapa ini... 
Ya ampun, Nyonya copy paste foto dari blog nya... Haper tak nya, lupa nak bergambor...
Harap nya tak serik bertemu lagi... Apa taknya, molot Nyonya ni berciter tak henti.. Punya tak senonoh sampai tak sempat buat air, harap Pickle Pie mintak baru la Nyonya kasi air kosong je.. Excited sunggoh ada yang datang sudi berbual.. Zarin pon dah tau kedudukan peta topo Geografi rumah ni.. Dikelilingi rumah Bujang2 Senang.. Sonyi sepi + melanda hati + setiap hari...


As always la (almost selalu)... Marsha akan amik port ni untuk tido kalau balik dari kelas tambahan di Kemaman tiap hari Selasa.. Selalu kejap je dia akan bangun, tapi tadi ada sejam tido kat dalam boot ni lepas sampai rumah.. Berpeluh2 kepala.. Lena sunggoh agaknya...


Kita kasi gril je la ikan ni malam tadi sebab King kena Gout minggu lepas.. Tapi dalam internet kata, tomato takleh untuk orang Gout... Lain orang, lain pantang kot.. 


Antara koleksi stokin2 Nyonya ini.. Ada dibeli di Mekah (Made In China), ada yang dari Turkmenistan dan yang terbaru dari Turki... Seronok nya... Dapat pakai tukar2...

10 comments:

DrSam said...

setuju tentang gout tu. lain padang lain penyebat gout...saya pun bukan pasal makan, tapi pasal main golf. berhenti main golf, alhamdulillah sampai sekarang takde gout.

Tie said...

Ha... comel-comel stokin tu. Kita suka tengok!

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan, cantik nampak neighbourhood! Ehhh peminat stokin ke ni? Ater tak pakai ke langsung? Yg China tu ada akak nampak kat Istanbul, yg Turkministan tu mungkin ada dlm Grand Bazaar. Kalau Mulan mau, buleh akak antor lain pasang. Btw, blog akak ari ni ada peraduan mudah, cer try...kot kena. Tarikh tutup kul 6 petang ni!

gedek! said...

pakcik pon selalu buat aksi tidor dalam kete macam tu.... time kena halau dengan makcik!

Hahaha!

dangarumbia said...

OO.... nak beritahu, kita dah tukar url blog, terpaksa sebab anak kita bising... kengkawannya selalu baca blog mamanya.

http://dangarumbia.wordpress.com

MULAN said...

drsam: oohh.. tapi minum air kurang pon senang kena gout kan..

MULAN said...

kak tie: memang suka pakai stokin kat rumah ni..

MULAN said...

mohkembara: eeyy, teman pakai stokin tu.. sampai berbulu2 dah.. hehee..

MULAN said...

gedek: jaga makcik tu baik2, jgn kasi dia halau lagi.. berpeluh dok dalam tu.. haha..

MULAN said...

dangarumbia: oohhh ok ok...