Friday, March 4, 2011

SEMUANYA SEGAR

Lama tak pekena celupan2 tepi laut...


Ikan Goreng Celup Tepung... Menggeletar tunggu - 4 ekor jalan masuk molot 4 beranak..


ABC habis.. Ramai orang datang kot.. Amik Ayor Kelapa je la masing2..


Sotong Celup Tepung... Sepinggan besor.. Eh eh, mana gambor kopok lekor sepinggan..?? Sah2 tak sempat amik kot.. Dah ngap masuk molot...


Nikmat nya makan tepi laut.. Udara fresh, ikan/sotong pon fresh.. Ayor Kelapa pon fresh... Orang2 yang makan tu je tak fresh... Sebab dah bau ikan/sotong.. Berpeluh2 makan... 

17 comments:

kayteeze said...

Uwaaa..... kat mana tu ?

Tie biasa makan kat airport... tepi pantai tu. Aderk, dah terliur ni!!

an15 said...

kalo balik kampung Setiu, spjg jalan ada gerai ikan celup tepung ni. Kalo kat KT, femes belakang epot tu kata ye (teluk ketapang).

tgk colek kopok terus cam argggghhhhhh....mau balik :p

Kak Sam said...

Bestnya dapat makan2 tepi laut. Lama dah rasanya tak lepak2 cam gini.

penDragon said...

kt mana ni Mulan? sedap sgt nampak tu...

KakNi (CikNi Ahnie) said...

Mak ai nampak ranggup betul lah gorengan celup tepung tu.... dahsyat..

MULAN said...

kak tie: jauh nya tu.. ni area kerteh/paka je..

MULAN said...

anis: mari balik kampung... nnti kita ronda2 tepi pantai makan kopok..

MULAN said...

kak sam: mai la sini.. best tau..

MULAN said...

pendragon: tepi pantai @ laut china selatan.. hehee...

MULAN said...

cikni: memang rangup ya amat...

gedek! said...

Makan di tepi pantai begitu hanya berlaku dalam mimpi saya....!

peachkins said...

I love fresh coconut!

eqbalzack said...

KL skrg tgh panas...sedap juga minum air kelapa ni...

MULAN said...

gedek: saya simpati... ambik la kesempatan bumi malaya yg dikelilingi pantai ni.. seronok tau gonyoh kopok tepi laut..

MULAN said...

peachkins: ohhh yes..!!! very cooling too..

MULAN said...

eqbal: oohh.. tqs for d visit doc..

memang sedap time panas2 kan..

mie-mie said...

kat airport ni kan...itu ari pi tengganu makan kat sini...