Saturday, February 19, 2011

KAYUH PUSING MUKIM

Encik Suami on call weekend ni kat kilang pet-kimia.. So takleh keluar daerah. Apa mau bikin..?? Kita gohek2 round mukim..


Amik tenaga dulu kat Hentian Mesra.. Fofular tempat ni, sedap semua nya.. Tapi feveret kat sini, tak lain nya Nasi Kerabu.. Sambal dia mantap..


Sudah makan, baru la mula kayuh (gohek.. loghat Pahang yek).. Kerteh kan tepi pantai.. Amik jalan pantai, cantik & selamat.. Main road tu nanti kereta motor merempit.. Takut ooii.. Ni bawak kanak2 Ribena..


Amik angin kejap.. Paksa depa posing.. Failed..


300m dari pit stop tadi.. Ni baru posing..


Pantai Kemasik.. Cari tempat teduh kejap sebab hari dah terik.. Ayooo, habis kulit I.. Lupa pakai sanbelork.. Nak amik background pantai, camera HP ni kurang sheshuai.. Tak lawa.. Background darat pon boleh tahan cantik kan..


Ohhhh helloo..!!! Cameragirl kena tinggal..!!! Tunggu.. Makk aii, cepat nya pak & anak2 ni..


Fuuhh.. dapat jugak kejar akhirnya.. Sempot napeh ni..


OOHHHHH... How come I dono here so beautiful one..??? Ini camera HP je.. Aaahhh rogi tak hangkut camera yg setengah depa tu.. Tapi berat la Makngah..!!


Budak2 ni memang tuntut utk singgah sini.. Borong air & cekelat sikit..


Crossing the main road @ Jejantas..


Ehh.. cantik pulak view dari sini ekk... Lepak kejap..


See la.. see la... Ni lah bandar Kerteh masa weekend.. Kereta lalu every 5-10 seconds.. Sunyi sepi.. Ada 1km lagi nak sampai umah. Total ada 10km lebih kot.. Tapi weather sangat cun.. Bright & windy.. Alhamdulillah..

16 comments:

an15 said...

hubby dulu sempat 1/2 year kat rantau jek, kalo tak confirm kita berjiran hehehhe

MULAN said...

anis: cakap kat dia, nnti transfer sini lagi la..

gedek! said...

'tandem bike' saya sangat adore!

kayteeze said...

Aderk... cemburu kita. Sebab kita tak pandai berkayuh. Asyik tumbang je...

en_me said...

rajinnyerr makkk.. ehehe

izan said...

huhu ... rindunya nak jenjalan kat sana lagi ... amik angin kut jln pantai... singgah lak kat teluk mak nik cari kepok lekor.

MULAN said...

gedek: hangkut dari vietnam.. senang takyah kayuh ramai2 nnti penuh jalan..

MULAN said...

kak tie: dipaksa ni kak tie, tu pon kena ejek sebab sokmo goyang2 kayuh sikal ngalah penyanyi dangdut..

MULAN said...

enme: kena cari aktiviti, nanti bosan tahap angkasa untuk spend weekend kat sini.. haha..

MULAN said...

izan: mari mari.. memang seronok kenkadang kayuh tepi pantai..

Sharinginfoz said...

tiba2 aja rasa lapar tengok makanan ni

sarah mohamad said...

dah lama tak makan nasi kerabu . perrrghh !

MULAN said...

sharinginfo: come laa.. join sini..

MULAN said...

sarah: kat tempat sarah takde nasi kerabu ke? meh sini laaa..

GreenJade said...

mmg mantop la sis nih...still fit lg ber 'cycling' jejauh nih...kalu saye..mau pancit tgolek tgh jalan sis..uhuhu

MULAN said...

greenjade: kena paksa pon ya, boring weekend kat sini pon ya.. hahah.. but sekali sekala memang seronok..