Friday, February 11, 2011

BROGA HILL KU GEGAR..!!!

Gatal ajak En Suami naik Broga Hill masa cuti CNY.. BIL kata kena sampai kat parking lot ladang sawit tu sebelum 6.30pg.. Fuhh.. menapak dalam gelap dengan lampu picit.. Baru rasa camni la orang pi noreh getah malam buta.. Halfway, nyesal & nyumpah diri sendiri. Takde exercise takde apa, gatal naik bukit. Rasa nak lari turun semula.. Asal stop je, ketar menggigil kepala lutut sebab penat tahap angkasa tu..


Ku gagah kan diri, untuk ku gegar BROGA HILL..!!! 


MasyaAllah, walaupun awan kelam yang menyambut, tapi perasaan kat atas tu toksah kira la..


Puas hati tak terkira, begitu jugak budak kecik berdua ni.. Heret jugak, tapi depa yang lagi laju..


Tatkala menanti sang suria..


Awan mendung berarak lalu..


Menanti kami penuh syahdu...


Broga Hill aka Bukit Lalang.. Memang dipenuhi dengan lalang..


BIL dok kata selalu penuh kat atas ni, sesak sarat dgn manusia nak amik spot utk cacak tripod camera.. Tapi rezeki kami orang tak ramai sangat..


En Suami, BIL & Zharif meneruskan tapak2 kaki mereka ke atas..


Mendung dan kelam..


Yes Marsha.. You did it..!! Puas nak pujuk ni..


Posing sikit..


Ni lah ropa route dalam gelap subuh hari menapak dari parking lot..


Fuhh.. banyak sungguh kereta.. Masa sampai dalam gelap, tak nampak apa2 pon..


OK.. Cacak kayu, WE WERE HERE..!!!

27 comments:

zino said...

tak pernah sampai lagi.. nampak menarik hehe

Ajzie said...

wahhhhhhhh seronok nya Mulan.... Tahniah kerana berjaya juga akhir nya..

peachkins said...

Have a great weekend!

an15 said...

wah, congrats kak!

an15 said...

wah, congrats kak!

Aku Cikni Ahnie said...

wahhh...seronok nyer, adventure gitu... teringin lah pulak....

arep_lockermonth said...

broga hill memang the best..view kat sana cantek! bila la boleh g sana!!

jom terjah entry pasal nurkasih the movie!!

http://www.arepnakbebel.com/2011/02/nurkasih-movie.html

zany said...

nampak sangat rakyat malaysia sekarang suka jalan-jalan cari makan, makan angin, dulu mana ada orang nak meredah kelapa sawit pepagi buta macam itu kan.

alam sekitar kena pelihara supaya biodiversiti tak terancam.

fatenton said...

wah dah spi ye kak? broga hills ni belakang rumah faten aje..tapi tak pernah spi2 lagi kat sana.. nantilah satu hari :)

Jiya said...

uwaaaaaa... gi jalan2 tak ajak... sob sob sob

MULAN said...

zino: memang menarik sgt.. seronok..

MULAN said...

azie: tqs azie.. terharu sgt ni sbb berjaya jdk daku menawan broga hill.. hehehee.

MULAN said...

peachkins: tqs dear.. u too have a great weekend.

MULAN said...

anis: tqs.. nnti balik sini ajak hubby u naik ya..

MULAN said...

ciknie: pi naik... cantik tau...

MULAN said...

arep: alaaa... ajak la kenkawan pi hari sabtu/ahad.. tapi weekend penuh kat atas.. org kata la.. pi hari biasa la..

MULAN said...

zany: gitu ke? rasa saya dari dulu org malaysia akan jalan2 kalau ada peluang, sejak dulu lagi.. picnic ke, pi taman ke, pi zoo ke.. ni pulak murah, kos nya RM2 je utk parking..

saya & family mmg dari dulu suka masuk utan.. camping, hiking etc.. ajar anak2 suka kan nature.. drp terperok main games kat rumah.. tak elok jgk..

mmg sambil tu kena ajar anak2 jaga kebersihan etc.. camtu dia nampak terus dgn mata dia.. glad atas tu takde sampah pon. ada satu dua je yg kami jumpa..

MULAN said...

faten: laaa blkg umah faten je ke.. kalau tau kami singgah bekfes kat umah faten.. heheee..

MULAN said...

jiya: isshh jiya ni... kalau pi kl tu, toksah le pi soping je.. pi naik bukit tu.. malaysia pon byk tempat cantik tau.. hahaa..

nak pi, nnti kita buat rombongan cik kiah naik bukit nak..? best tu..

DrSinga said...

awak satu famili memang suka berjalan kan??!!
best!!

gedek! said...

Hello! Memang simpan dendam nak panjat bukit tu... belom ada peluang...

Cool jugak 'topeng' tu...

aNIe said...

Mulan.. hari tu Ude cuma dpt daki separuh jalan je...hahaha....

MULAN said...

dr singa: ha ah doc.. mmg kaki jalan.. tapi takde tahi lalat kat kaki.. dah tenggelam kot.. ngeh ngeh..

MULAN said...

gedek: topeng mahal tu... hahaa... ni pon dok balas dendam sbb tgk astronaut msia dr sh muzafar dah sampai atas sinun.. pi la.. bawak camera sedepa.. cantik..

MULAN said...

kak anie: saya pon hampir2 tak sampai separuh jalan.. tapi sebab malu dgn bebudak muda & juga ada aunty chinese tu, gagah kna jgk kaki yg dah gigil tu.. sampai jgk akhirnya..

Izariza said...

soo envy! hubby ada jugak ajak naik baru2 ni .. tapi lututku ini agak longgar lalu niat itu ditunda seketika ... dgr khabar mmg ramai ek kat atas sana .. macam pesta pulak .. anyway, tahniah utk Mulan and family .. sijil naik broga tak dapat ke hehehehe

MULAN said...

iza: ya betol.. org kata selalu sesak kat atas tu tapi rezeki kami masa tu cuti cny orang tak ramai sgt..

tq tq.. nnti iza pi la ajak en suami..