Wednesday, November 10, 2010

WONDERFUL MALAYSIA

Cuti Deepavali... Dah tak tau nak ke mana.. My sis kata pi MINES.. Maakk aii, dah bertahun2 tak pi.. Round2 the mall, pastu decided amik Splash Tour.. Malas nak jalan dah..

Kena pakai badge ni, nanti kena tinggal..

Ni Bus cum Boat...

Colorful fishes dalam tu... 

Cantik eekk... 

Macam cruise kat Gold Coast je...

Sape kata Malaysia tak cantik...?? Macam kat United Kingdom gitu.. kat Lake District tu le..

Palace of Golden Horses rasanya.. Tak concentrate ke tourist guide tu sangat, busy kasi ikan makan.. If not mistaken, ada 8,888  model kuda berbagai saiz & ropa kat dalam tu.. Guide tu kata laa..

Terpegun jugak..
*******
Malam tu on the way balik ke Klang, singgah I-City.. Maakkk aiiii... Ramai nya manosia... Tapi redah jugak la sebab belom sampai sini..

Cantiiikkkk... Colorful gitu..

Tak caya kat Malaysia ada ni..

Berduyun manusia... Cuti la katakan.. Bagus, bagus.. daripada dok terperok kat rumah, mai amik angin kat luor.. Heret anak2, asyik tengok TV & main games je...

Marsha ooii,,, jangan tertelan dah le..

Bersempena Deepavali kot..Cantik ni..

Snow House kata nya... Sejok gak..

Kreatip depa ni...
********
 ROCK/WALL CLIMBING @ 1 UTAMA

A week before Deepavali.. Dah takde tempat nak pi..

Bawak anak2 main sini.. Asyik TV & games je.. Kasi peloh sikit & banyak2..

Zharif's trying so hard... Perot dah naik tu..

Well done Marsha.. Asalnya takut.. Omaknya berbangga tengok je.. Gayat lol..!!

Next challenge..

Final one... without tali.. Serun tapi rendah, OK la.. Pastu ada tilam tebal kat bawah sinun..
******
ELEPHANT SANCTUARY,
KUALA GANDAH, LANCHANG, PAHANG.
(few weeks earlier)
Gajah Ride.. 

Feed the gajah..

Menunggu saat2 indah...

Isshh deme ni, gemor betol main ayor..

Siap ko, gajah nak dive dalam air tu.. Actually kat Entrance tu ada sebut "NO BIKINI" tapi rasa nya minah saleh ni memang tak paham langsung bahasa hinggeris agaknya.. Dia sorang je pakai bikini, pesal yg lain tak pakai pon.. 

Anak2 ku memang hantu air..

Tak puas lagi ke...?? Naik2 la ooiii, kembang badan2 yg memang dah kembang tu... Apa2 pon all had fun, setelah berbagai kisah misah, duka nestapa sebelom tu... Sekarang sudah girang...

7 comments:

fa*atip said...

puas tengok gambor2 tu laa..macam kat obersi...ater, idak pulak gajah tu teferanjat nengok minah salleh tu ye! hehehehe...

aNIe said...

Mulan.. cantiknya Malaysia... akak yang dekat ni pun tak pergi I-city lagik.. alahai...cuti Deepavali akak balik Melaka... kalau tak boleh calling2 ye...

Thanks for sharing the beautifull photos...

DrSinga said...

sakan bercuti nampak!!!
tak pernah dengar gajah sanctuary ni..
nak redah cuti ni1!!

"MULAN" said...

fa: gajah tu dok terteleng2 jugak nengok minha tu.. gatal jgk gajah tu..
***
kak anie: byk tempat menarik kat msia ni sebenarnya.. nak kena jelajah msia pulak.. nnti org tanya tak tau.. malu je.. hehee..
***
drsinga: mesti pergi.. syok..!!

dak DEBAB said...

cantiknye ict tu...
rase nk pegi la...

"MULAN" said...

dak: pi jgn tak pi... masa tu byk lampu rosak, pokok krismas yg besor tu rosak.. kalau tak, sure lagi cantik..

Othman Zan said...

Assalam. Ok ok.. Kuala Gandah lah Raya Cina ni.. pening tak tau nak gi mana cuti cuti pendek...Terimakasih