Sunday, July 5, 2009

KERTEH-GRIK-PERLIS-KL JOURNEY..

Woooowww, penat lelah memandu 14 jam dari Kerteh pi Perlis berbaloi. Mulanya macam sakit je nak ikot jalan Grik tapi bila lalu kat Tasik Banding, masyaAllaahhh cantiknya.. sebab nak cepat (cikgu ada brifing kat Perlis) kami tengok je la..
Wooww... syahdu..

Tenang sungguh jiwa ku ini..

Ni lah performance anak2 dari Terengganu.. tak menang.. ranked 4th out of 16 teams.. Ok lah tu, tak sangka nak ke peringkat kebangsaan pon..

Tu anakku "blue lobster"..

Kenangan abadi..

Nak citer banyak pasal makanan kat Perlis ni, udah le murah, sedap giler...!!!! Makan pagi 1001 bagai jenis.. Pastu langsung kami ke Padang Besar sebelum balik KL. Tak de beli apa pun, cuma tengok2 & kids beli toy sebab dah janji..

3-5 July, MIDE (Malaysia International Dive Exhibition) kat PWTC..

Saja pi jumpa kenkawan & hubby cari barangan nyelamnya... that's Zharif & Akif @ Kids Scuba booth..

Zharif lak join demo 'underwater drawing' dengan divesuit yg baru.. ceehhh sama apak nya dapat dive suit baru.. omaknya cuci mata je..

Zharif & frens melukis dalam air.. kesian dok terapung je sebab air tak dalam..

Zharif, Akif & Cikgu Zila with the underwater painting..
6.30pm kami cabut le balik sebab Ahad kirja/sekolah kat Terengganu ni..

13 comments:

zino said...

seronok belajar diving.. tu..

tulipurple said...

dasaatt dasaat...congrats...syabassss...kagumsy membacanye..hehe,itew bab mkn kasi elobrate bley ka?huhu..

maklang said...

apa2 pun tahniah, dapat masuk ke kebangsaan..

maya kata tak pernah lagi..selalunya sampai Besut je dah kalah...:(

cikMilah said...

Sakan anak bujang tu ya..aktif dan busynya dia.. sama naik ngan daddy nya!!! Tahniah.. omaknya juga rajin melayan bakat anak.. semuga berjaya dan terus berjaya...

KAMATO said...

teruskan untuk terus diving, sampai dapat lesen diving satu masa nanti, seronok................

en_me said...

sonoknyerr diving tewww..

~akuni~ said...

Heheheh... best tak pergi kampung kita? Berbaloilah penat lelah tu tak gitu?

Mama Rock said...

wahhhh.... that was a long drive! tapi berbaloi kan? :)

MULAN said...
This comment has been removed by the author.
MULAN said...

zino: budak kecik seronok, mak budak ketar lutut..

tulip: nak citer bab makan tak cukup masa sbb tersangat lah lazat berzat nya..

maklang: t'kasih maklang.. moga hakim akan menggondol piala itu tahun depan..

cikmilah: nak buat camna kak, akur je la dgn hobby depa tu..

kamato: apak, omak & bujang kecik dah ada lesen.. omak je yg masih ketaq2..

en_me: mmg seronok tengok ciptaan Ilahi di dasar laut..

akuni: best aahh food kat perlis, murah lak tu..

mamarock: yeah.. mmg baloi.. tapi kesian budak nangis sbb kalah.. dah le tak pernah bertanding, asyik menang sebelum ni, pastu kalah meraung.. tak reti nak citer camna..

Precious said...

Nak gi diving gakkkk ...

aNIe said...

Baca aje tajuk dah tau betapa jauhnya perjalanan Mulan...

Tahniah buat anak2...seronok tgk anak2 kecik2 dah pandai diving

arsaili said...

salam...uissss 14 jam..adoiii dh lebih kurang flight KL London...sakit badan