Tuesday, December 30, 2008

KT TRIP & FAREWELL TO A DEAR FRIEND..

SALAM MAAL HIJRAH..
MOGA KITA SEMUA DIRAHMATI ALLAH SELAMANYA..
*************************************
Cuti Maal hijrah kami ke Kuala Terengganu. Aunty kat S'pore kirim tepak sireh untuk anaknya yang nak kawin nanti. Dah lama tak pi, dah lama terperuk kat rumah je, pi la kejap untuk meleraikan pemandangan yang tertumpu pada sebelah sini saja. Tu pun, paling jauh hubby boleh pi ialah Kuantan atau KT.. 100km dari Kerteh..
Tak sah trip ke KT kalau tak pi Pasar Payang.. pi beli tepak sireh & caftan 3 helai kiriman Aunty.. lain2 tu cuci mata je, takde apa nak beli, tengok je la.. Oh, hubby pun ada appointment dengan kenkawan Budok Koleq kat Pasar tu.. Sekian lama tak berjumpa..

Dah plan nak pi playground kat Pantai Batu Burok.. ada skateboarding rink.. Zharif takde la pandai pun tapi nak try jugak, tergolek pun tak kisah la, janji depa happy.. Budak2 ni letak kat mana2 playground pun, memang depa happy gila..

Jumpa kawan baru, Anthony, a Canadian boy, just moved to KL. Came to KT for holidays..

Ni lah sambungan duka lara saya.. Sahabat baik saya (kenal dari Vietnam), Sharifah Salma yang jugak jiran kat Kerteh ni dah nak pindah ke Bintulu, ikut hubby nya. Packers start keje hari Sabtu lagi, semalam baru siap. Udah le gitu, Kak Milah kat belah penjuru kanan rumah saya ni pun baru pindah KL minggu lepas. Fyi, belah kiri rumah saya, bujang lelaki duduk, belakang rumah pulak bujang pompuan duduk, rumah depan 2 biji ni, rumah tetamu. Mau tak nya sunyi bebenor saya lepas ni. Jangan pulak lepas ni, depa kasi bujang lagi duduk rumah2 kosong ni.. haru biru saya lepas ni..

Marsha & anak2 Sharifah.. comel2 kan anak Sharifah & Tuan Sayed tu..

Zharif & 2 anak lelaki Sharifah, Waiz & Irfan... handsome2 budak2 tu..
MOGA UKHUWAH KAMI KEKAL SELAMANYA..

6 comments:

silversarina said...

Salam Maal Hijrah dan tahun baru masehi .

Area you tu memang sunyi, apapun life go on , rumah akak ni pun sunyi jugak, jiran sebelah sejak cuti sekolah sampai sekarang tak balik-balik lagi :(

Take care !!

ADleez said...

slm maalhirahn thn br 2009...
lps rindu psr payang...blh tak snap pic kopok lekor...rindu la...sobsob..nak blajr bt kopok lekor kt cni...

Kak Elle said...

Jgn muram mulan buat kawan lah ngan bujang2 tu..hehehe

Bila nak mai sg ada perkawinan kan?Nanti I bagi kacang pool kalau belum dapat lagi.

aNIe said...

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU buat Mulan dan famili...dan semoga silaturahim akan terus berkekalan...

maklang said...

Salam...

Baik2 tu..nanti bujang2 tu kacau Muni yang jelita...

Tak per...nanti lebih ramai kawan yang datang tu..

MULAN said...

kak rina: mai la duduk kerteh ni, bolah jumpa selalu..

adleez: oohhh, banyak sangat kopok lekor kat sini.. sedap bangat gitu..

kak elle: bujang2 tu kenal jugak sikit2.. nanti nak mintak tolong kalau terdesak nanti..

kak anie: salam tahun baru juga... moga ukhuwah kita berkekalan..

maklang: bujang2 tu kecik bebenor.. macam anak sedara je.. kenkawan kat blog pun ramai kan.. kalau sunyi saya kena lah men'surfing'kan diri acap2 kali..