Tuesday, August 19, 2008

WEEKEND YANG PADAT


Kami ke KL Rabu lepas, sesudah kelas Taekwando Zharif pada jam 8pm. As always, saya lah pilotnya dulu. Kasi boss zzzzzzz dulu.. halfway lepas tu giliran saya pulak zzzzzzz.... Hubby ada meeting hari Khamis & Jumaat di KLCC, and so... ponteng la Zharif hari Khamis tu. Jumaat memang dah mula cuti sekolah.. Khamis pagi, lepas hubby pi meeting, drive pi Subang, jumpa adinda. Lunch time pi Mydin (gatai2 nak makan sana), on the way to parking lot, nampak Fish Therapy ni.. gatai2 lagi pi duduk nak try. Hah kau, mula la ke kiri ke kanan geli tak terkata.. ingatkan sakit kena gigit, rupanya geli..!! Eiiyyy, rasa nak angkat je kaki tapi terasa rugi pulak. Tapi ok la.. rasa licin je kaki lepas tu. Boleh try kat muka ke agaknya..??? Sure nanti flawless gitu..!!! Ha ha, jangan berbintik kena gigit, udah le..!!

KLCC - MOVIE & WINDOW SHOPPING

Khamis malam lepas hubby abis meeting kami nonton WALL-E kat TGV KLCC.. depa ni enjoy la tapi saya penat & lelaappppp... zzzzzz... tapi gila sejok, lupa bawak jacket.. cantik aaahhh KLCC Twin Tower.. especially view pada malam hari.. gatalan tangan nak men-try toy hubby yang baru.. eleehhh lepas ni caya lah, daku ni jugak yang kena usung benda ni. Besau nya lah..!!!! Oh I love my Sony Cybershot lagi.. so so thin one laa.. tapi haru biru nak snap indoor or malam hari, hancus..!!!

"HIGH SCHOOL MUSICAL -
THE ICE TOUR "
Next day tu Jumaat kami pi nonton High School Musical, The Ice Tour.. waaahhh memang kelas gitu performance diorang ni... hubby book ticket seawal publisiti mengenai nya.. dari filem, di drama tari kan di atas ais..

PETROSAINS


Sabtu, lepas rehearsal (hubby punya Grammy award..), kami ke Petrosains.. Zharif & Marsha ni pantang tengok KLCC, asyik2 Petrosains.. tapi memang bagus pun.. depa siap join "ice cream making" session & demo.. rupanya takde la susah pun yek, nak buat ice cream tu..

FIREWORKS @ PUTRAJAYA


Malam tu kami pi visit aunty di Putrajaya.. sambil2 nyibuk nak tengok fireworks yang di warwar kan tu.. cantik jugak tapi tak leh chelen Beijing punya (walaupun banyak tertipu..). Anyway, cantik la, ramai betol orang datang nengok fireworks tu.. ceehhh tak sangka kita pon ada gak bunga bungaan api colorful gitu..

"MALAM SEKALUNG BUDI 2008 "

Ini lah dia... malam Ahad, malam yang meraikan staff2 yang telah berkhidmat selama 15, 20, 25, 30 tahun & mereka2 yang nak bersara & telah bersara pada tahun 2007/08. Nah ini dia, Dato' Siti Nurhaliza perform beb..!!! Habis Tan Sri & Puan Sri kena berundur meja. Depa dok serbu depan stage nak amik gambar & salam dengan Siti, ada Amy Search & Jay Jay jugak.. di samping performance dari PPAG.. company punya arts group tu..

Patut la ada yang datang seawal 6pm. Dinner tu 8pm. Kami datang 7.30 je, cari meja paling ujung, dekat buffet table.. he he dapat jugak (sebab meja lain mostly occupied), senang nak soru.. banyak betol makanan tapi busy jumpa kawan2, makan sikit bebenor.. takpe, takpe.. silaturrahim lagi penting..

OTAK-OTAK CHE WAN, KEMAMAN

Semalam (Isnin) pagi hubby ada meeting lagi di KLCC.. lepas lunch kami balik Kerteh. Waahhh hujan lebat sesungguhnya. Sampai Kemaman abaout 6pm, perut krok krok.. lama tak pekena Otak2 Che Wan.. haahhh anak beranak sental sampai 5 pinggan, rasanya ada 100 cucuk kot. Akak waiter tu tanya kami ni tak makan lunch ke, terkejut beruk dia, banyak sangat kami order. Dengan keropok lekor lagi. Tu pun Marsha nak lagi.. Tempat ni memang fofular, otak-otak dia ber-rempah. Dengan ikan segar.. Kenyang..!!! Kenyang..!!!! Kena cuba tau..

18 comments:

Kak Elle said...

Berbaloi eh trip ke KL kali ni macam2 depa dapat dr HSmusical ke Dato' Siti ...best...best...

NORABELLA said...

Salam Mulan...seronok nya ke KL. Macam-macam aktiviti eh...yg best tu makan otak-otak Chef Wan! Gambar KLCC tu mmg cantik. Teringat masa Nora ke sana bersama Sya pada satu malam minggu kira-kira lepas 12 tengahmalam....he..he..

pB said...

subang - - - shah alam

dekat jer tu ....


kalau call , mesti leh date

JHaZKiTaRo said...

fish therapy?? hahaha.. ade gak dengar pasal bende ni.. apsal tak rendam satu badan terus?? kasi licin satu kulit badan.. hihihi.. jgn tinggal tulang sudah..

cikMilah said...

tu dia... ulasan selari jalan2 buat macam2 benda. Semuga happy selalu..

zany said...

hamboi-hamboi kawan, sekali update bersusun. Ishhh... kita teringin sangat otak-otak tu, esok2 nak ke belah sana, dah dekat 6 tahun tak ke pantai timur ni, nak pi situ, boleh bagi idea jalan nak ke sana puan mulan.

MULAN said...

kak elle: memang seronok.. kalau kak elle ada lagi seronok..

kak nora: punya la lama tengok twin tower tu, baru ni lah dapat snap gambar pada waktu malam..

pb: alahai pb.. sorry ya sebab tak sempat nak call. adik2 pun tak dapat jumpa semua.. raya nanti baru jumpa depa agaknya.. next time ya..

zhaz: buatnya semua tu ikan pirana, memang tulang pun licin di gigitnya..

cik milah: he he.. sonang nak citer.. untuk memori sendiri jugak..

zany: lupa bawak laptop, tak sempat update... he he buat sekali harung lah.. fuuhh memang sedap otak2 tu tau..

zino said...

banyak nya aktiviti cuti sekolah dia.. tentu anak anak seronok tu.. ibu dia pun lagi seronok kot hehe

Neeza Shahril said...

fish therapy tu untuk apa mulan? macam best tu :)

neeza suka otak2 and satar che wan tu.. kalau nak pergi, mesti before 6 sebab kalau tidak, habis licingggg... hehehh..

Kak Lady said...

Mulan...malam sekalung budi tu mesti best...dpt tgk artis...makan2...jumpa kawan...macam2 ade...

Nampak sedap otak2 tu...kak lady ni peminat otak2...

Kunjungan ke KL nampaknya penuh dgn aktiviti...tu yang best tu...

kakliza said...

salam..
kakliza pun padat jugak aktibitinya minggu lalu sampaikan letih gilos bila balik Kerteh..

akak pun duduk dekat ngan meja makan
sbb senang nak ulang amik tapi bila dah duduk situ kenyang pulak la...
dasat sungguh tenguk org yg kerumun pentas..macam remaja pulak..

ZLAA said...

Wah..padatnya aktiviti Mulan. Tergoda tengok otak-otak che wan tu. Sabar je lah.

I miss my sony cybershot. Hilang di Amsterdam..

Mama Rock said...

wehhhh, gi klcc tak beritau ya - could have just meet up fro a cuppa, maybe next time la ya.
been working here for the last 5 years, tapi tak pernah pun masuk petrosains tu, coz excuse selalu anyitme pun boleh pergi, tapi tak pergi-pergi pun :)

maklang said...

kami jugak yang tak kemana2...bila agaknya boleh terlepas dari 'sangkar; ini???

arsaili said...

salam..padatnya intipati bercuti2 tuh..tapi seronok la kan..eheheh

silversarina said...

salam,

macam2 program dalam singkat, fish terapi tu nampak macam best je, hari tu ada kat giant kuantan tapi segan nak buat takut banyak ikan kerumun kat kai akak je, malu ...hehehe.

MULAN said...

zino: ya betol.. maknya lagi seronok..

neeza: ikan tu makan daki kat kaki kot... otak2 tu kot pi kedai tu lepas 6pm, alamat nya telan air lior je.. kan kan..

kak lady: tengok artis dari big screen je. lebihnya makan (agenda utama) & jumpa kawan.. he he..

kak liza: apasal kita tak jumpa yek? ya lah, ramai nya orang sampai occupied 2 grand ballrooms kan..

MULAN said...

zlaa: otak2 tu memang power rasanya.. sorry for the lost.. beli lain la, byk lagi yg cute2 kan..

mamarock: ya tak ya, patut boleh jumpa kan. tapi dengan 2 kids ni, kasi kacau je nanti.. nexti time kita date ya..

maklang: sabar maklang, tak lama lagi akan terbang la dari sangkar tu..

arsaili: ya memang seronok.. penat pun tak rasa..

kak rina: mulanya takut jugak tapi rupanya geli bila ikan tu gigit..