Sunday, April 20, 2008

SPORTS DAY & WATERFALL TRIP..


Last friday, dah takde apa nak buat, lepas solat Jumaat kami pi explore air terjun lagi. 2nd time la ni semenjak bermukim di sini. 1st time hari tu kami pi masa cuti Maulud Nabi. Kami pi Air Terjun Sekayu. Syok le lama tak explore hutan belantara Malaysia yang masih kaya raya dengan pokok2 menghijau..


Laluan ni memang le dahasat.. nasib le ada 4x4 ni...

Uhhhhhh... damainya jiwa..

Mula2 takut, takut kena gigit ikan.. memang banyak pun ikan2 kecik kat situ..

Haahh.. scrub badan daddy..!! Dapat duit beb, weekend jobs for kids besides basuh kereta etc..

Ni yang mata sakit ni..!!! Ditarahnya pokok atas bukit tu..!!! Projek apa la nak buat atas tu..?? Eiiyyy.. sakit betul la depa ni..

Khamis lepas, sukan sekolah Zharif. Enjoy sakan la mamat tu. Last runner for his team in Sukaneka. Johan tu..!! He he.. budak2 kan..

Ada marching2 lagi.. oh kakak tu pegang bunga manggar la.. sape lagi kot tak anak Maklang..

Waaahhhh.. ada senamrobik lagi.. they did enjoy themselves that day maaa... walaupun mak ayahnya rentung tepi padang, bawah pokok kering..!!!

23 comments:

ADIEJIN said...

best nyer sungai tuh...sure banyak Jin..hehe

-akuni- said...

Sukaneka memang best tapi mak bapak aje yang sedih sebab kasut kotor, kulit pun pedih dok kena panas terik... heheheh

Guhn said...

Warning! See Please Here

Neeza Shahril said...

seronok jugak ye pergi berkelah kat waterfall.
Cantik lagi ke sekayu? dulu macam dah banyak yang kotor aje..

manje said...

salam...

besh... besh g kelah2 nih...ilang stress... kite suke tgk bbdk sukan2 camnih... bersemangat senantiasa wlpn di terik matahari... kot kite huhu...mmg cari tmpt teduh la... :p

pB said...

Salam ...


terasa sejuk nyer walaupun hanya melihat gambar air tu ...


terasa banhangnya bila baca ayat last tu

walaupun mak ayahnya rentung tepi padang, bawah pokok kering..!!!

MULAN said...

adiejin: mau takde jin, tu yg tarah pokok2 yg tak berdosa tu, semua tu jin lah.. ha ha..

akuni: tu la, tapi takpe dah cuaca malaysia macam tu.. tp buat sukan t/hari, sabor je la..

neeza: kami pi kat bawah2 je sbb manusia punya la ramai masa tu.. tp syok sbb byk jeram2 kecik..

manje: tu la nikmat Tuhan, byk pokok2 kat tepi tu utk mak ayah selindung..

pb: mula2 tu takut gak sbb takde ramai orang. jauh bebenor nak sampai ke jeram2 tu..

ha ha.. meh sini, mmg cuaca tgh terik sgt.. ok la tu kain cepat kering..

maklang said...

tq for the photos..belum sempat tengok lagi...

kalau kolam depan rumah tu siap, tak payah lah gi jeram tu...picnic depan rumah...jangan lupa bawak muffin resepi kak liza tu tau!

oldtown~Smell the Roses said...

Suka la skin baru nih..and paling suka gmbr header tuh!Buat sendiri ke..?comel yg amat!!!

p/s: Lama dah tak main air terjun..rindu plak!

oldtown~Smell the Roses said...

Suka la skin baru nih..and paling suka gmbr header tuh!Buat sendiri ke..?comel yg amat!!!

p/s: Lama dah tak main air terjun..rindu plak!

pakpayne said...

:-) tranquil...sungguh nampak aman damai...
boleh mancing ka? agaknya ada kelah kut naa....

WanHidayat said...

Salam...blog hopping GobokLama, bermukim di Terengganu lah kan???...sbb sekayu kat teganu...hehehehe....O-Mulan tu...pelat kanak2 sebut Oh Bulan kan???

Kak Lady said...

Best dpt mandi air terjun...air yang sejuk..menyegarkan...

Mulan dah rentung ke? heheheh...senamrobik tgh2 hari...bebudak sukalah...

Amboi mulan...dah merah blog ni...

arsaili said...

wah..so fresh jer nampak

silversarina said...

salam,

cantik rumah baru ni... ceria !!

jelesnya tengak orang mandi-manda kat air terjun ... nak pergi jugak.. tunggu air terjun maklang siap, boleh berkelah, bawak sandwich je, you bawak muffin kakliza dan yang selebihnya maklang the chef yang sediakan..hehehe.

Cat Cat said...

mulan,
Seronok kan mandi ayer sungei... Cath masa kecik2 dulu pun suka mandi ayer sungei tapi takut buaya... Melompat2 naik bila dengar bunyi dedaun tepi sungei tu... Ingatkan buaya... Hehe.

MULAN said...

maklang: gambar tu kena ada upah, walaupun bukan parofesional camerawoman.. ha ha hi hi hu hu..

cepat la siap kolam tu..

oldtown: ha ha gambar tu saya copy kat mana pun tak ingat. lama bebenor gambar tu. maybe dari email dulu2 kot.. tu blogger punya template saje..

pakpayne: waaa.. bapak duduk sana busy betul.. but life is great over there kan.. ok la tu. salam to kak lil.. oh sini ramai org ada pancing dalam kereta, kami belum start lagi.. can memancing anywhere one maa..

wanhidayat: thanx for dropping by. oh betol jgk. nama saya moon di depan & saya suka citer mulan.. ha ha dah takdak idea sebenarnya dulu..

oh iya, saya bermukim di t'ganu..

kak lady: kasi merah sikit sebab tgh kepanasan.. sini lama tak hujan. lepas tukar color blog, hari mendung pulak & semalam start hujan sikit2.. rahmat Allah.. alhamdulillah.. syukur..

arsaili: ya semesetinya.. bersempena earth day kan.. he he kebetulan..

kak rina: dah boring betol dgn skin lama tu.. lepas ni tukar lagi kot, kalu saya rajin la.. hari tu kan b4 pi sekayu kita calling. tp saya taruk citer tu kat blog anak2 saya.. lepas ni kita picnic kat chabang pulak kan..

Kak Elle said...

wah tukar rumah lagi?
byk kecantikan alam kan?

nurazzah8 said...

salam Mulan, hurm...lama betul akak tak menjenguk kemari...dah tukar rumah baru...cantik dan ceria...akak suka juga kaler merah ni...

seronok anak-anak kat msia? kalau ke Lembah Klang singgah lah SHah ALam..boleh berkenalan dgn Mulan sebenarnya.......

Ayah said...

eeee sungai tu cantik sangat la... bestnya... bestnya...

Kaklong Syikin said...

salam,

hmm..minggu lepas mmg panas lain macam. tp minggu ni sejuk aje, tpt saya hari2 boleh dikatakan hujan.

bestnya kak p berkelah..saya ni dh lama tak p berkelah

easylady said...

suka tengok air nya jerneh,mesti sejuk-tu.

Terima kasih mulan atas buah tangan dari vietnam.Anak yg no 2 suka bebenor dengan pursetu.Memang cantik. Terima kasih sekali lagi, Kalau kita gi Kuantan or Kerteh, ada masa kita jumpa ok.

MULAN said...

catcat: i takut jugak mulanya coz sunyi sangat.. jeram tu panjang betol.. tapi syoknya la, air tak dalam & kids had so much fun..

kak elle: he he.. tukar tukar mood la kak elle.. boring tengok yg lama tu..

kak azzah: insyaAllah.. jemput la ke rumah kalau jalan2 ke terengganu..

ayah: thanx for dropping by.. memang best sangat..

kaklong syikin: seronok kat sini sbb byk air terjun.. nanti nak explore yg lain pulak..

kak izzah: sikit2 je tu.. nanti datang sini, singgah rumah ya..