Thursday, March 8, 2018

DAY 9 (Part 2) - Prague, Czech to Teisendorf, Germany

Throwback 17 Dec 2017.. Sambung perjalanan Prague, Czech to Teisendorf, Germany.. Asalnya Germany takde dalam plan, nak ke Austria..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Putih sepanjang jalan.. Snap dari handphone saja. 


HALLO LEBEN.. Google Translate = HELLO LIVE..


Kalau tak sejuk or bersalji mau kami masak & pack, picnic aje di sini..


Seriously memang sejukk..


Tak boleh laju..



Cantik salji atas pokok2..


Hello Teisendorf.. Kenapa book utk bermalam di Teisendorf & tidak di Salzburg? Mahal, Salzburg sangat mahal.. Search di booking.com, radius 20km, kami dapat homestay di Teisendorf, Germany.. Bersempadan aje nya.. Ok sangat sbb dapat tengok tempat orang, biarpon bukan top attraction.. 
  

HAUS KURT APARTMENT nama property ni.. Tapi its a house.. Owner nama Marco, family duduk atas, bawah macam basement disewakan.. Marco ada email kami seminggu awal bagitau heater dalam proses repair, nak cancel pun takpe.. Tapi dia akan repair hari kami nak keluar jalan2. Hubby kata takpe lah malas nak cari lain sbb mahal tempat lain.. Tapi takde lah totally rosak cuma nak repair certain parts je..


Woowww..


Living area.. Tingkap mengadap gunung.. Awesome..


Backyard..


View dari tingkap Living Area..


Tingkap dapur..


Dapur..


Entrance ke basement ni memang dari dapur..


Masya Allah rasa tak nak balik...


Sorry ya bilik mandi pun nak kena simpan gambar..:)


Master Bedroom.. Takde tingkap.. Takpe janji still awesome..


Kids' room..!!!! Depa dapat view cantik.. Ajak tukar tak nak..


Dapur lagi.. Entah lah tak puas snap photo..


Snap lagi utk kenangan..


Ada pool kecik depan tu tapi beku..


Memang rasa tak nak balik..


Close up sikit lagi nampak pool..


Bathroom lagi.. 


Bathroom to bilik..


Seronok semua tak nak balik..


Lepak sambil nonton..


View dari tingkap dapur.. Maghrib 4,30pm.. Lepak aje lah nak keluar pun salji tebal, tak berani.. Enjoying rumah ni, perasan rumah sendiri jap..


Sebahagian disediakan.. Ada kicap dari Indonesia..
  

Dinner.. Roti cicah Sup Ayam dalam tin dari Malaya.. 


Prague to Teisendorf.. Dalam 400km.. 


Source : Google Map

Perjalanan keseluruhan dari Rome utk 9 hari.. Rome to Teisendorf.. Alhamdulillah smooth semuanya..


Goodenight...!! Sejukkkk...

2 comments:

nohas said...

walaupun mcm basement tapi ada view..cantik & menarik kelengkapannya..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Betul2 mmg cantik sgt walaupon basement aje