Friday, March 9, 2018

DAY 10 (Part 1) - Teisendorf & Marktschellenberg, Germany

Throwback 18 Dec 2017.. Alhamdulilah bangun pagi dgn view yang sangat cantik..

Assalamualaiklum & Salam Sejahtera..


Masya Allah..


Posing sat sebelum keluar jalan2 tengok alam semesta..


Di parking lot just outside rumah Marco ni.. Gunung ganang di belakang sana..


Mak jeneral suruh posing sat.. Hahaa..


Masya Allah cantiknya..


Anger, Germany nama tempat ni..


Anger..?? Cantiknya..!!


Masa book homestay ni macam dah nampak kawasan tanah tinggi.. Memang di kelilingi gunung2 jugak.. Cantik..



Waaahh memutih aje nya..


On the way to the lake..


Memang misi "chasing the lakes, mountains & nature.."


Ada rumah2 di kaki bukit/gunung tu..


Mentari baru muncul di sana.. 


Sama2 keluar time orang pi office.. About 8.30am.. Siang masa Winter ni kejap maka nya kena lah keluar awal..


Siang dalam 8 jam aje.. 8am - 4pm..


Grodig, Germany nama tempat ni..


Macam dalam filem NARNIA kan..


Ada jalan kecik, boleh park kereta kejap..


Sebab nampak sungai kecik..


Biarlah tepi jalan pun tapi sbb cantik so kami kena stop..


Marktschellenberg, Germany google nama tempat ni..
Memang tebal salji tu nakkena redah ke tepi sungai..


Biarlah sejuk pun, kami redah jugak..


Masing2 dgn handphone & camera snap photo sendiri2.. Spend time sekejap di sini, utk enjoy semuanya..


One for the album.. Nasib tak tenggelam mini tripod tu..


Memang tebal saljinya..


All covered with snow..
  

Alaaa takde tempat parking, snap dari jauh je lah.. Tapi cantik..



Maakk aaii tak sempat sapu snow atas kereta tu..


Nak cepat lah tu..


Yeeyy ada LiDL Supermarket boleh beli bekalan food.. 


Source : Google Map

Kedudukan Teisendorf, Germany.. Memang dekat sangat dgn border Austria..

10 comments:

Muhammad Khairuddin Lim said...

nice sharing

Hidayah Rodhi said...

Cantiknyaaaaa

Redziah Mohamad said...

mcm mana nak search homestay airbnb by nama host

m.u.l.a.n said...

M.Khairuddin: Tqsm singgah sini

Hidayah: Masya Allah mmg cantik

Redziah: Try google type semua airbnb, nama tempat, nama host kalau tau. Nak tau nama Airbnb mana ya..

Hans said...

jelaous pula tengok
bila lah nak merasa pegang salji nih
hehehe

aziekz said...

Cantik..cam.lukisan

m.u.l.a.n said...

Hans: Insya Allah Hans akan sampai masa Hans nanti..

Aziekz: Masya Allah mmg cantik..

dear anies said...

view bersalji mmg x jemu memandang... ye laa kita x mengalaminya kt sini ...

nohas said...

Cantik..seronok road trip mcm ni, boleh stop ambik gambar..

m.u.l.a.n said...

Anies: Betul sgt sbb xde kat Msia jadinya mmg terpegun sgt2

Nohas: Alhamdulillah dpt stop2 tapi semuanya cantik Masya Allah