Tuesday, March 6, 2018

DAY 9 (Part 1) - Bye bye Prague, Czech

Throwback 17 Dec 2017.. Sambung cerita sebelumnya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Bye bye Prague.. Tunggu daddy check out etc.. Nice & awesome apartment.. Parking pun free..


Source : Google Map

Dari Day 1, beginilah perjalanan hingga Day 9 (Prague) ni..


Langit biru cantik..


Till we meet again.. Insya Allah..


Ohhoooo was it snowing sebelumnya.. Google kata ni di MILICIN, CZECH.. 


Masya Allah cantik.. 


Sungguh lama tak tengok view masa Winter.. Last was July 2007 di Melbourne..


VESELI NAD LUZNICI, CZECH.. Google kata locationnya..


Semua malas keluar kereta sebab sejuk.. Mak jeneral je keluar sorang.. Excited tengok view yg cantik..


Masya Allah..









SMRZOV, CZECH.. Google said.. Asal cantik je kami stop utk enjoy view & amik gambar..


Tengok amoi tu malas keluar kereta.. Rela snap photo dari dalam kereta saja..


Half frozen..


DOLNI SLOVENICE, CZECH.. Nama tempatnya..


Next is LISOV, CZECH..


Cantik..


Abaikan cermin kereta yg berhabuk.. Tak sempat nak cuci.. Sejukkk..


Sunyi sepi jalannya..


BANDAR LISOV, CZECH agaknya..



Masih dalam Czech..


KAPLICA-NADRAZI, CZECH...


RAINBACH IM MUHLKREIS, AUSTRIA.. Takde Vignette or Toll sebab bukan jalan highway..




ANSFELDEN, AUSTRIA..

To be continued.. Banyak sangat foto cantik2 utk catatan & simpanan di blog ni.. Slow2 update :)

Thanks for dropping by, singgah walaupu sekejap..

5 comments:

Siti Yang Menaip said...

alamak singgah sini dah Day 9.. nanti korek dari awal dulu nak ikut pengembaraan ^^

Mie said...

Memang cantik dan nampak tenang je...

m.u.l.a.n said...

Siti: Takpe klik map kat sidebar kanan ada full trip dari Day 1. Tqs singgah sini..

Mie: Masya Allah mmg cantik

nohas said...

Subhanallah..cantik view waktu winter..putih bersih..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mmg cantik sgt Masya Allah