Saturday, January 27, 2018

DAY 4 (Part 1) : Florence to Venice

Sementara dah ON laptop usang ni, mai kita update serajinnya..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Moga sihat ya uols.. Sambung kisah perjalanan kami, utk memori kami.. 12 Dec 2017..


Bye bye Florence..


Dah siap breakfast, kami check out pagi2.. Nak drive ke Venice pulak.. Florence to Venice dalam 260km..


See see on the road kat highway.. Also packed but Alhamdulillah smooth..


Highway depa ni kosong je.. Weekdays kot, belum cuti..


Macam Eropah Barat, banyak jugak tunnel nya..


Masih lagi kelam cuaca nya, jalan jugak kosong..


OK pit stop for bilik air & biscuits/snacks yg kekurangan..


Thermos 2 biji tu mmg bawak siap2 dari rumah.. Sama je macam holiday trips dulu2.. Buat Kopi ke, Milo ke, Hot Choc ke.. Biscuits pon kena ada nak tahan mengantuk tapi dok tengok kiri kanan jalan, tak mengantuk pon..


Akmost there.. Hello Venice..!!


CAMPING VILLAGE JOLLY @ MARGHERA, VENICE..


Waaaahhhh awesome nya...


Sebab nak yg murah, kami amik je satu MOBILE HOME utk 4 adults.. Alaaa letak 2 adults & 2 children dlm booking pon, still depa kira adults jugak.. Masa cuti time Summer, Ski Resort yg murah.. Terbalik lah ni.. Time Winter, camping area yg murah..


View dari luar..


Dining table & bench..


Kids' room siap ada bathroom attached..


Dapur yg lengkap..


Mak apak's room also ada attached bathroom... 


Quite spacious..


Ada jugak meja & kerusi lepak luar mobile home ni..


Sunyi sangat lah sbb bukan musim Summer.. But we like it so much lah.. Takde lah padat..


Yang ni pesen lain pulak nya.. I am sure awesome sangat dalam tu..


Yang deret ni pon lain pesennya..


OK nanti nak basuh kain kita beli coinnya ya.. So senang yeeeyy boleh basuh kain..


View dari luar, Laundry Room dll..


Cantik nya landscape & senireka/binaan nya..


OK letak semua barang & getting ready to explore VENICE..!!! 


Pusat Sukan Komuniti sebelah kanan ni.. 


Jalan menyusuri perumahan setempat..


Sunyi nya.. Hubby kata siapa lah nak duduk luar sejuk2 ni.. Ya jugak kan..


Almost reach bus stop.. Bila sejuk2 ni tak rasa penat berjalan jauh sbb tak berpeluh..


Jalan kaki sampai bus stop about 700m dari kawasan CAMPING JOLLY ni.. Alhamdulillah smooth semuanya..


Perjalanan dari Rome, Day 1 hinga ke Venice..

4 comments:

Hans said...

perghhh cantik lah design rumah tmpt tinggal dkt sini

m.u.l.a.n said...

Hans: seriusssss mmg cantik

Farikica said...

Pnh bca pasal camping village ni... reccomended x?

m.u.l.a.n said...

Semua mmg awesome time kami pi tu, sampai awal pkl 11am & depa kasi check in terus. Tgk review pon ok.