Saturday, January 27, 2018

DAY 4 (Part 1) : Florence to Venice

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 12 Dec 2017..


Bye bye Florence..


Source : Google Map

Dah siap breakfast, kami check out pagi2.. Nak drive ke Venice pulak.. Florence to Venice dalam 260km..


Banyak kenderaan tapi semuanya bergerak..


Highway tak banyak kereta


Tunnel lagi 


Masih lagi kelam cuaca nya, jalan jugak kosong..


Pit stop for bilik air & biscuits/snacks yg berkurangan..


Thermos 2 biji tu mmg bawak siap2 dari rumah.. Sama je macam holiday trips dulu2.. Untuk kopi/milo/hot choc.. Beli biskut juga.


Akmost there.. Hello Venice..!!


CAMPING VILLAGE JOLLY @ MARGHERA, VENICE..


Menarik


Murah camping area bila musim Winter. Bila Summer, ski resort pulak yg murah.


Dining table & bench..


Kids' room ada bathroom attached..


Dapur yg lengkap..


Master bedroom also ada attached bathroom... 


Quite spacious..


Ada jugak meja & kerusi di luar mobile home ni..


Sunyi sangat lah sbb bukan musim Summer..  


Different design


More


Senang sbb most camping sites mmg ada laundry room


View dari luar, Laundry Room dll..


Cantik nya landscape & senireka/binaan nya..


Heading to Venice


Pusat Sukan Komuniti sebelah kanan ni.. 


Jalan menyusuri perumahan setempat..


Sunyi nya.. Hubby kata siapa nak duduk luar sejuk2 ni.. Betul lah tu.


Almost reach bus stop.. Bila sejuk2 ni tak rasa penat berjalan jauh sbb tak berpeluh..


Jalan kaki sampai bus stop about 700m dari kawasan CAMPING JOLLY ni.. Alhamdulillah smooth semuanya..


Perjalanan dari Rome, Day 1 hinga ke Venice..

4 comments:

Hans Hanis said...

perghhh cantik lah design rumah tmpt tinggal dkt sini

m.u.l.a.n said...

Hans: seriusssss mmg cantik

Farikica said...

Pnh bca pasal camping village ni... reccomended x?

m.u.l.a.n said...

Semua mmg awesome time kami pi tu, sampai awal pkl 11am & depa kasi check in terus. Tgk review pon ok.