Friday, November 27, 2020

LOMBOK YANG LAWA..

Salam semua. Take care & stay safe ya. 

Throwback 2014.. Lombok adalah destinasi paling best di Indonesia buat kami. Kami ke Gili Air. Tidak ke Trawangan atau Meno. Gili Air kurang pelancung & tak membangun atau maju macam Trawangan. Aman damai di situ.


Aktiviti hubby & anak2 soleh. Mummy baca buku di bilik saja. Resort cantik tapi foto terdelete maybe. 2 story chalet kayu kecik yang awesome. Lagipun dive center pilihan hubby di Gili Air.










Pintu Gerbang ke resort

Pool di resort. Anak2 soleh ni, balik scuba diving, tambah satu round di pool. Kulit masing2 haha legam.

Sunset yang menakjubkan. Gunung Agung, Bali nun di sana. Boleh naik ferry atau speed boat ke Bali dari Gili Air ni rasanya.














Bye bye Gili Air.

Sewa kereta di Lombok, kami hiking ke Air Terjun Sendang Gile.









Tak plan pun tapi memang seronok sangat sempat ke air terjun ni.



Trip ke Lombok ni memang menaikkan badan. Makanan memang sedap2 especially ayam bakar nya.






 Bye bye Lombok. Alhamdulillah smooth semuanya.

8 comments:

uncle gedek said...

Rindu under water...

Cantik masjidnya...!

nohas said...

cantik..awan & laut biru..

Mie said...

Rasa nak repeat ke Lombok ni.. cantik yakamat..

Siti Yang Menaip said...

subhanallah.. mmg Indonesia ni pun Allah izin cantik2 tempatnya. seronoknyaaa scuba diving. saya teringin tp saya x boleh.. anxiety sngt teruk kalau bawah air laut. snorkeling pun dekat2 je mampu.. tngk jela gambar orang share. ada penyu tu macam dia tengah selfi sendiri pula hehe..

comel..

Sunah Sakura said...

rindunya lombok! destinasi pertama saya dan encik suami ke luar negara untuk first anniversary...tapi kami hanya pergi area senggigi ke bawah aje..tak naik atas ke pulau2 gili...

TukangKebun said...

Teringin sangat rasa nak cuba diving di Lombok. Mesti colorful coral dia dan reef cantik.

dear anies said...

alahaiiii cantiknyaaaa bla laaa covid ni nak berakhirrrrrrrrrrrr

m.u.l.a.n said...

Uncle Gedek: Lawa kan air dia, mmg cantik masjid tu

Nohas: Memang cantik sangat

Mie: Insya Allah habis covid nanti mmg kami pun nak repeat

Siti: Betul Indonesia mmg cantik, takpe pelan2 nanti ok lah snorkeling semua tu.. Try tau

Sunah Sakura: Senggigi pun cantik sangat, kami sempat lalu je

Tukang Kebun: Kat atas pun dah cantik, under water mmg lagi cantik

Anies: Insya Allah doa byk2 ceapt lah habis covid

:: POPULAR POSTS ::