Sunday, September 10, 2017

THROWBACK CHELLES, FRANCE...

Bila mana 3 days weekend pastu tak tau nak ke mana.. Belek2 foto lama dalam hard disk..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Kecik nya budak2 ni Summer, July 2011.. Alhamdulillah smooth drive & smooth semuanya.. Tak susah nak travel bawa anak2 kalau plan betul2 Insya Allah..


Bekalan makanan kena sentiasa ada.. Selalunya bangun pagi semetara siapkan breakfast, sama2 siapkan bekalan lunch.. Also coffee dalam thermos plus biscuits, snacks dll.. Di Europe jangan risau, banyaakkk tempat nak lepak minum kopi tak yah masuk kedai.. 


Bergetar stering kereta bila ai ai drive.. Left hand drive yeooww..


Lets head to Chelles..


Senang je bawak kids ni asal ada playground mmg meronta2 suruh stop.. 


Layan aje sambil mak ayahnya boleh relax kejap lunjur2 kaki nak drive jauh..


Mmg enjoy depa boleh main berjam2 kot..


But cannot lah sayang sbb jauh lagi journeynya..


Dekat sejam jgk lepak sini..


Janji depa happy kami ok je sbb tak ada fixed itinerary..


Bila drive sendiri, stop je la mana2 suka & berapa lama pon..


Main je dgn local kids.. Budak2 apa kisah..


Ni last lah dah susah nak ajak balik..


Summer kan so expect lah traffic camna but Alhamdulillah smooth selalunya cuma kadang aje due to road works dll..


Suka nau kalau nampak view camni..


Ok dah sampai hotel.. Memang terkejut masa nak book hotel ni, RM150 per night aje. 1 double bed + 1 bunk bed. Memang cari yg murah tapi accessible nak ke mana2 yg kami dah plan nak pi..


Depa ni dapat bunk bed mmg excited ya amat..


Bandar kecik je about 20km from Paris..


Sesaja snap..


Yes thats our hotel.. Alhamdulillah mmg awesome..


Pelik tak sama design tempat kita so snap aje sbb suka hehe jangan muntah eekk..


Mcm dalam movie2 hantu kot rumah ni..


Antara tempat wajib masuk nak stock up food ie buah, juice, biscuits, telur, roti dll..


Mamai mata tgk sale murah2..


Fuuhhh mencabar minda..


Kesian sbb takde size, mmg murah.. Ni susah nak cari kat Msia kan..


Nagus anak mak tolong survey..


Mak nya dah pening lalat macam2 nak tapi tak beli pon sbb mcm dah ada but kan ada la very few pieces yg kecik2 rembat jgk sbb murah sgt.


Nasib baik mostly dah ada..


Berapa kali tawaf shelves semua tu tak tau lah..


Amoy dah kepenatan tunggu mak shopping, elehh kononnya. Mak hangpa tak suka shopping kan hahahaa ya betol tau tak.. Sikit2 tu adatlah..


Seronok duduk town kecik ni compare to Paris..


Haaaaa asal usulnya di sini kan..


Alhamdulillah weather pon sangat baik..


Ok bye bye Chelles.. See ya when I see yah dunno when..


2 comments:

Hanis Amanina said...

Rindunya view highway kat sana penuh caravans T___T

hanisamanina.com

m.u.l.a.n said...

Hanis: Kaaann best je tgk campervan