Tuesday, July 16, 2013

DAY 4 (Part 2) ~ OSLO TO HEMSEDAL, NORWAY...

 Next to Hemsedal..


Subhanallah cantiknya.. On the way to Hemsedal..


 Selesai 3 destinasi Copenhagen - Gothenburg - Oslo = 612km.. Bye bye Oslo...


Walaupun cuaca mendung tapi Subhanallah sangat cantik...


Mirror Lake.. 


Another Mirror Lake...


Woaahhh... Subhanallah..


Asal ada tempat cantik memang kami akan stop amik foto..


Camera guna timer letak atas kereta..


Gol, Norway.. Tapi kami ada 30km lagi untuk sampai Hemsedal..


Suka tengok senibina yang lain dari lain ni...


Here we're... HEMSETUNET APARTMENT.. Ini ski resort.. Tapi masa Summer sangat murah lah.. RM250 untuk 6 orang.. Ni bilik bawah.. 2 beds..


Living & Dining Area..


One of the 2 rooms upstairs...


My kids tidur kat 2 katil ni.. Asal nak sorang sebilik tapi tak jadi 


Kitchen di sana...


Awesome place...


Few other rooms di block depan tu...


View from our balcony..


Jalan-jalan Hemsedal Town... Kecik sangat bandar ni..


Peppes Pizza.. Kami tunggu laundry siap kat basement tu...


Senyap sunyi sepi esp after 5pm..


SKI RESORT MAP....


Ada gunung, ada tasik, ada sungai...


Subhanallah... Love everything...


Jalan-jalan naik gunung..


Love the architecture too..


Naik tempat tinggi maka ada lah sikit salji walaupun musim panas...


Daddy dah masuk kereta tapi dia tak mau balik lagi...


 Timer lagi...


Subhanallah.. Cantiknya... 





Another apartment just opposite ours... Mahal lagi tapi cantik...


Alhamdulillah semuanya dipermudahkan Ilahi... Selesai Day 4.. Dari Copenhagen to Hemsedal dah.. Ada 8 days lagi.. 

15 comments:

NenetPenne (NP) said...

awesome....

Anonymous said...

so serene and peaceful kan! we need to connect with nature once in a while, it benefits us in many ways. but to live permanently there perhaps not, we are better off in a large community as Muslims.

Kakzakie Purvit said...

Wow!! cantiknya mulan. Kakak terpegun semua gambar memang cantik:)

Dr Singa said...

memang macam mirror!!

sangat cantik wohhhh!!

Unknown said...

hmm...harap suatu hari nanti PM sekeluarga dapat jalan2 ke negara orang yang cantik2 nih...

Mother of Two said...

bestnya!!
lama dah rasa tak naik kape terbang lama2.. tak pergi pun dah tau cantik bangat.huhuhu... bila ada masa takda budget..bila ada budget tak bleh pegi jugak..huhuhuhuhu bila nak update next chapet nih

Anonymous said...

mmg cukup2 menarik & awesome lah kak !

Anonymous said...

subhanallah.. cantiknya kak..

nape sedih kak? selamat berpuasa.. :D

aizamia3 said...

cantik2 semua gambar tu.. rasa tenang je tengok pemandangan tu.. ;)

Mie said...

Berapa agaknya suhu pd masa tu. Nampak cik abang tu selumberland je pakai T-shirt...

Lily Riani said...

how was the driving? i cadang nak buat scandi jugak this year but kerja mungkin memaksa i buat next year jer :(
nak tips please

Abang Karu said...

kalau mancing kat tasik tu...agak2 ikan apa ye yg kena? pemandangan cantik...

Queenie said...

subhanAllah..subhanAllah...
semuanya awesome!!!!!

tak terkata2..bagai tak caya semua tu hasil tangan awak sendiri mulan?
rasa mcm nak nangis...awesome!!!!!!

MulutPayau said...

Cantiknya.....
Sejuk dan segar jer mata tengok gmbar2 tu semua...

m.u.l.a.n said...

Thank You semua for the comments. Mmg cantik Scandinavia ni Subhanallah. Alhamdulillah smooth semuanya..