Friday, November 05, 2021

BUKIT PANORAMA, SG LEMBING, KUANTAN..

Asalnya nak ke Bukit Pelindung. Tiba2 teringat Bukit Panorama. Bukit Pelindung dah naik few times. Dalam hati, cuba je lah setakat yang mampu.  


Diselimuti kabus.


Love the view.


Subhanallah. Cantik sangat.


Kena start awal baru dapat view berkabus ni.


Ada kawan kata macam di oversea.


Seronok walaupun penat.


Sejuk macam hiking di oversea hehe. 


Hiking di sini senang sikit sebab dah ada anak tangga, test lutut lah kita.


Walaupun mendung sikit tapi masih awesome view nya.


Tak puas dengan view ni.

Anak solehah tak nak turun lagi, nak enjoy the view. Tak ramai, so boleh je tapi kalau ramai kena bagi chance pada orang lain jugak.


Alhamdulillah diizinkan sampai ke puncak.


Subhanallah. 

Sebahagian dari bandar Sg Lembing.


Picnic/camping stuffs yang lama jugak kuarantin. Grab and go je. Foldable picnic table tu suami beli di Shopee last year. 

Turun bukit lapar. Siap awal2 tapau Nasi Lemak & kuih muih di tepi jalan sebelum naik bukit. Masak air panas guna camping gas, bawak kopi siap2. 


Alhamdulillah tak ada orang masa sampai. Later je ada 2-3 kereta join the other side. Syok lepak & breakfast tepi sungai ni. Jumaat hari kerja, yang ramai mostly dari luar. Alhamdulillah smooth semua.

7 comments:

norhidana said...

subhanallah, cantik nya pemandangan atas bukit tu kak.Dengan kabus tuh memang nampak mcm kat oversea, mesti ralit seronok ambil gambar kan

mrhanafi.com said...

wah....cantik sungguh view ini

m.u.l.a.n said...

Dana: Memang cantik sangat

Hanafi: Alhamdulillah memang cantik

zura aini said...

kak mulan, masih aktif berblogging.

Tahniah bertahan, hihi...

m.u.l.a.n said...

Zura: Hehe ikut mood jugak tp masih sayang blog

AnnDeSweet said...

cantik permandangan.

m.u.l.a.n said...

Ann: Memang sangat cantik

:: POPULAR POSTS ::