Merasmikan my Blossom..
Salam Semua, moga ceria & gembira..
FOUR FLAVOUR CAKE..
Green Tea, Chocolate, Orange & Rose Velvet..
Alhamdulillah elok jadinya.. Membalas bekas kuih kawan2 yg ada di rumah ni..
Guna resipi Moist Butter Cake Danish Harraz yg Che Ta Sintok share di IG nya..
Masalah crack ni tak tau lah puncanya.. Kadang tak crack, kadang tu crack.. Tak apa lah janji boleh dimakan & keluar elok tak melekat..
Satu kek dapat 4 perisa.. Tengok banyak IG dah buat so kita try lah jugak.. Remeh jugak memang kena tabah. Nak kena tambah cake scrapper ni, Mr DIY tunggu...
Bahagi pada 4 adunan..
1. Green Tea powder + esen hijau
2. Coco powder
3. Sunquik + esen kuning
4, Cuka, coco powder + sirap Rose
(sebab tak ada esen merah nak buat Red Velvet so jadilah Rose Velvet haha...)
Jap nak cari resipi, dah post rasanya hari tu..
Wow ;)
ReplyDeletecantik.... mesti sedap bau nya sebab ada 4 jenis sekali
ReplyDeletecantiknya presentation...suka2 yg flatlay tu...
ReplyDeletebila sebut renyah tu mcm tak leh nk buat la hihih...tggu mkn jek la leh
ReplyDelete1 kek ada 4 perisa
ReplyDelete1st time tengok ni satu acuan 4 perisa kek.
ReplyDeleteNampak sangat Mrs. A ni tak up-to-date hahaha..
Eranna: Dah lama org lain buat :)
ReplyDeleteDana: Ya betul bau best
Nohas: Apa2 yg ada dekat2 hehe
JM: Tp ni mcm senang sikit drp yg guna topping icing semua tu haha
MamaTisya: Senang sekali buat 4 perisa
Mrs A: Loyang tu mcm loyang lain mcm loyang kek chiffon tu tp adunan letak sikit2 bg 4 perisa tu dok elok2 sama bhg nya..