Thursday, October 5, 2017

ODDA, NORWAY.. INDAHNYA ALAM...

Norway..!!! Subhanallah memang cantik...!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. Belek2 album lama dalam hard disk hahaaa ni lah kerja nya.. Kita throwback selagi boleh.. Memang tak puas tengok tempat cantik2 ni..


Bila drive sendiri, senang sebab boleh stop mana suka..


Selama berjalan di Norway, rasanya kami hanya guna ferry di 2 tempat.. Odda & alaaa lupa satu lagi.. Guna ferry ni memang ada bayarannya, so kami cuba avoid.. Tapi kena tengok tempat jugak, memang ada yg perlu lalu..


Amazing..


Bila tak drive, tangan co-pilot ni mmg macam non stop je dok click camera..


Terbayang kalau lah rumah tu kita punya... Tak salah berangan kaaannn.. Hahaa..


Awesome..


Sunyi sangat sepanjang perjalanan..


Notice board di tepi jalan..


Boleh duduk lama tenung fiord & gunung tu.

Kalau lah rumah tu rumah kita kan..


Lawa nyaaaa..


A small R & R..


Yezza moh kita posing kejap..


Cantiiikkk sangat view..


Nak lepak lama sini, tapi perjalanan masih jauh..


Subhanallah..


Hhhmmm.. Cantiikkk sangat.. 


Sunyi sangat2... 


Almost lunch time, perut dah berbunyi.. Jumpa pulak tempat picnic cantikkkk... Apa lagi.. Campervan tu bukan kami punya.. Belum sampai seru nak guna campervan sbb tak cukup waktu.. Sewa kereta boleh drive laju sikit.. Campervan ni nak parking mana2 payah jugak.. Better with kereta..


Masak nasi awal2 sambil prepare breakfast.. Angkut semua dalm kereta..


Can stop anywhere to makan meehh... 


Syokkkk sangat picnic sini.. Serious sunyi.. Kalau lah banyak masa memang bentang tikar, golek2 sambil baca buku cerita.. 


Almost everyday di Norway, lunch makan nasi dgn SMOKED HERRING... Budak2 kecik ni request.. Murah Smoked Herring di Norway.. Sedaappp pulak tu. Depa makan dgn kicap ABC bawak dari Malaysia je.. Mak ayah je kena ada tambahan sambal or apa2 lah from Brahim dll.. Pisang, Orange Juice, Telur Rebus (rebus pagi2 sama time masak nasi) & Timun antara jugak yg wajib tiap kali lunch/dinner..


Beginilah ropanya SMOKED HERRING di Norway.. Banyak sangat dijual di supermarket sana...


Bye bye Odda... See you again Insya Allah...


Syukur kami diberi keizinan ke sana.. Alhamdulillah smooth semuanya...


Odda, 135km from Bergen & 350km from Oslo.. 

8 comments:

Kakcik Nur said...

SubhanAllah. MasyaAllah...

Indahnya alam ciptaan Ilahi...

nohas said...

cantiknya pemandangan..

smoked fish memang sedap, ganti ikan masin..

wahida said...

huwaaaaa, nak nangis tengok...cantik giler...
paling best dapat picnic sambil menyaksikan keindahan alam...
terbaekkk lah kak!

Julia Tarmidi said...

SubhanAllah..cantiknya :)

Man Laksam said...

Canteekkk.......

Pak Man said...

Wow.....wow....wow....
cantekkkkk.

am said...

My wish list. insyallah

m.u.l.a.n said...

Kakcik: Subhanallah mmg cantik sgt..

Nohas: Kaaann mmg ohsemmm gitu

Wahida: Tgk bhg lain bumi Allah yg cantik Alhamdulillah.. Msia pon byk tempat cantik kan

Julia: Tqsm singgah sini, mmg cantik Norway tu

Man Laksam: Subhanallah mmg cantikkk

Pak Man: Alhamdulillah kami diizinkan ke sana, Subhanallah mmg cantik

Am: In syaa Allah tak lama lagi tu moga sampai ke sana, In syaa Allah