Saturday, May 17, 2014

PROJEK YANG TERTANGGUH.. ALHAMDULILLAH SELESAI SUDAH..!!

Assalam & Good Day All..
Haadooooiiii sangat busy lately.. Tapi Alhamdulillah sangat gumbira sebab melaksanakan projek yg tertangguh last year.. Nak buat birthday gathering anak2... Dah beli banyak bahan2 tapi semua let go saja sebab takde masa... Alhamdulillah terlaksana sudah Khamis lepas.. Combine je lah sebab takde masa.. Mak nya pon bukan bertenaga macam jaman moda2 dolu.. 



Birthdaynya 28 March lepas.. Order 2 kek with plain fondant... Pastu pakat dengan kawan utk deco sendiri ikut citarasa anak2.. Entah apa yg disuka nya Toyol mcm Alien tu.. Harap color je cantik pink + hitam.. But she does love Monster High ni... Heheheee...


His was 7th May.. 


Candy table yang tak seberapa.. Takde masa nak layan sangat.. Capai mana yg ada hahahaaa..


Ke bawah :- Penne Aglio, Cha Gio (Popia Vietnam), Cheese Brownies, Puding Raja (Jala Emas import dari KB), Sushi... Alhamdulillah dapat masak semua ni dalam waktu yg ditetapkan.. 


Ke bawah :- Choc Brownies, Puding Fruit Cocktail, Carrot Cake, Candies (beli ONLINE), Spaghetti Bolognese... Alhamdulillah am blessed with wonderful friends yg tolong sama2 masak main dish.. Cakes, brownies semua tu dah buat awal sehari..


Kain buat bag dah jadi alas meja.. Reason = Tak jumpa alas meja ceria2... Lepas ni potong alas meja ni jadikan bag lah kot.. Tapi dah ada kawan nak pinjam for her son's birthday gathering..!!! Aiyaaa so how...?? Hahahahaaaa


Marsha ada komplen time birthday dia, yg ramai ialah kawan2 mak nya... Kawan dia tenggelam entah ke mana sbb tak ramai.. Maka tahun ni kena tebal telinga.. Told her, kalau my frens tak ramai, sape nak tolong segala bagai ni.. Mak awak dah la bukan makin muda nak ooii... Kudrat tak mcm badang dah pon.. So this year, dia puas hati sbb kawan dia lagi ramai tahun ni.. Habis kalo tak jemput mak2, sape nak bawak budak2 tu datang jgk kan.. But definitely NO DADDY lah.. Sbb daddy budak2 ni pon takde.. Hehehe..


To my kids... Moga menjadi anak yg soleh/solehah, bai,k bijak, taqwa pd Allah, taat pada Ibubapa, kuat iman selamanya, akhlak mulia, bertanggungjawab, berjaya di dunia & akhirat... Aamiin Ya Allah... Mummy & Daddy, we both love you guys so much....!!!!

21 comments:

  1. Aamiin..happy birthday untuk kedua anak mommy..banyak makanan tu mulan..teringin nak rasa sushi tapi tak pernah berani nak beli ..

    ReplyDelete
  2. Amin Ya Rabbal Alaminnn...

    Happy belated birthday to both of them. :)

    ReplyDelete
  3. wamboii meriah sakkan mulan..ni boleh import klsu ada gathering rumah nekcik nii
    anyway hepi besday untuk putera dan puteri tersayang semuga berjaya cemerlang di dunia dan akhirst serta mnjadi anak yang soleh dan solehah pada kedua ibu bapa. .amiin

    ReplyDelete
  4. hahhaahaaa!!
    buat je beg ..
    kalau ada stain-stain.. lagi momen!!

    ReplyDelete
  5. happy belated biethday untuk anak-anak
    seronok tengok meke membesar di depan mata :)

    ReplyDelete
  6. semoga membesar dgn baik
    happy bday utk anak2 ye
    kalau dekat boleh tumpang sekaki
    hihi

    ReplyDelete
  7. Happy belated birthday to your children.....
    Rajin maknye masak2 utk anak2nye....
    Thumbs up!

    ReplyDelete
  8. Happy belated birthday to birthday girl n boy, buat 2-in-1 lg meriah..

    candy table yg colourful..

    ReplyDelete
  9. tengok gambar semua sedap2.. lagi2 gambar kek pink tu.. sangat ohsem.. ;)
    apa-apapun moga kedua2 mereka sihat dan kuat dalam menjalani kehidupan seharian.. happy belated birthday to them.. ;)

    ReplyDelete
  10. assalam kak mulan. kabare? lama tak mai sini. lama tak on9 pon ye gak! lol. take care!

    ReplyDelete
  11. Auntie tertinggal!!
    Happy belated birthday dear.

    Mengancam makanannya. Alas meja tu terus jadikan alas meja ajelah:)

    ReplyDelete
  12. besar dah diorang...

    tak lama lagi dapat menantu...

    dah ada calon ke?

    ReplyDelete
  13. wahh..meriahnya dgn makanan2 tu.. kek pon cantik sgt!

    ReplyDelete
  14. wahh..meriahnya dgn makanan2 tu.. kek pon cantik sgt!

    ReplyDelete
  15. Wahhh..dah besar anak2 yer..dah tak lama lagi nak dapat menantu :)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum akak, lama mrs tak jengok sini..

    happy belated birthday utk anak-anak akak! moga menjadi anak-anak yang menyenangkan akak dan husband..

    ReplyDelete
  17. happy belated birthdays both marsha & zharif

    ReplyDelete
  18. Thank you semua... Thank you so much for the best wishes.. Moga semua dirahmati Allah selamanya..

    ReplyDelete
  19. Anonymous4:42 PM

    ӏ dօ not ҝnow if it's jսst mе or if evеryone else encountering issues ԝith your site.
    It appears aѕ if some of tҺе text on youг posts аre running off thе
    screen. Can someone elѕe ρlease provide feedback and let me қnow іf thijs iss happening toо thеm as well?
    Thiis might Ƅe a issue wіth my internet browser becaսse І've had thіs happen beforе.
    Kudos

    Look at mʏ site ... Ragu coupons february 2014

    ReplyDelete
  20. Meriah nyaaaa :D semoga menjadi anak-anak yang solah dan solehah amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa muda remaja purba rajin la jugak, dgn kawan2 sama naik nak tolong Alhamdulillah. Aamiin atas doanya. Moga anak2 kita berjaya dunia akhirat

      Delete

Thank you for the comments. Nanti singgah lagi ya. Take care & stay safe.