Monday, September 08, 2008

CHA GIO VIETNAM

Jom buat CHA GIO..

Nanti saya share resepi, taip elok2 ya.

Ubi keladi yang telah disagat.

Isi ayam & udang selepas dikisar..

Digaul bersama ubi keladi yang telah disagat. Lupa masuk telur untuk dikisar dengan ayam tadi. Gaul atas darat lah telur yang dipukul sikit tu..

Kulit cha gio ni, macam jala, harus dibasahkan sikit dulu sebab dia kering.. Senang sangat koyak, kulit ni diimport dari Vietnam..

Setelah di gulung, siap untuk digoreng. 

18 comments:

  1. Anonymous3:54 PM

    salam Mulan


    mana dapat kulit benda alah tu ..??

    Buat sendiri ker??


    Cayalah ...


    -pB-

    ReplyDelete
  2. Mulan
    Mcm sedapp ajooooooooo kuih nih.. Ehh kalau saya guna kulit popia mcm ok juga eik..... tp tebal lah nihhhhhhh..

    ReplyDelete
  3. Salam...Sib baik I dah rasa...


    Boleh tak kalau maklang tak buat tag ni...malehnya laa...

    ReplyDelete
  4. Inti dia macam sedap aje sebab ade keladi..kan?

    ReplyDelete
  5. okay...bila mama ke east coast nanti ada tak delivery service ke hotel room? hehehe

    ReplyDelete
  6. mulan....:-) thanks to you..kita dah merasa dah kuih tu hari tu...yummyyyy!!!

    errrr, bila baca mulan nangis tu, tingat lagu duet sharifah aini dan saper ek dalam filem tu.......ada lebih kurang lirik....sapulah airmatamu ...aha dj dave ka??

    Pp

    ReplyDelete
  7. nak cha gio mulan..nampak sedap tu ada ayam and udang lagik...oh kulit kena import ye?apa kata kalau isi tu di gulung ngan roti jala bolih kan tak yah goreng...tapi inti nya kena lah masak dulu.

    Tentang tag mengetag minta mapun saya tak nak buat ye...malas dan tak suka game tag.

    ReplyDelete
  8. Anonymous9:30 AM

    bukan nampak sedap.. rasanya memang sedap kut.. ermm bilalah dapat rasa chagio ni ek?

    ReplyDelete
  9. denagar lah klagu raya. mesti tak jadi sensitip...hehehee...

    nampak cam menarik je menu akak ni...

    ReplyDelete
  10. Mulan.. agaknya kalau tak de kulit cha giao tu boleh tak gunakan kulit popiah.. nampak sedap dan menyelerakan aje.. nak nak tengah pose ni

    ReplyDelete
  11. pb: kulit dia mai dari vietnam..

    azie: boleh aje pakai kulit popia kita, kita yg makan..

    maklang: maklang dah rasa kan.. alah tag tu, kot rajin je. takde paksaan pun.. saja2 je..

    kak lady: haa tu la popia depa ada keladi. try la buat.. kot dekat saya boleh kasi sikit..

    mamarock: ooh boleh, kena kasi tau awal2 ya.. mamarock punya hal, no rolem..

    pp: he he, tak tau rasa cha gio camna hari tu. hu huu.. kesian saya. semalam dah sound kat dia sbb dah saturated, so ok sikit ni.. he he.. tak leh simpan la, gotta spit out.. much better..

    kak elle: boleh aje try roti tu. kita yang makan.. tag tu takpe lah, main2 aje.. dah takde keje, saya buat. before that rasa malas nak buat..

    ummi: mai la sini, boleh kasi sikit..

    cikdin: takde dengar lagi la lagu raya.. kat soping mall kot.. mintak la cik puan kat rumah tu buat. senang je..

    kak sya: boleh je, try la guna kulit popia. nanti citer dgn saya, stok kulit ni pun dah nak habis.

    ReplyDelete
  12. bulan pose sensitip ye...., perut kosong. he, he...

    kulit kuih tu buat dari beras atau tepung? Kalau beras boleh buat sendiri pakai tepung kot, isinya nampak mengancam, dap, dap, dap...

    ReplyDelete
  13. sah neeza takleh buat.. sebab kulit cha gio tu kat vietnam.. kenalah pergi vietnam dulu hehee..

    apa kata mulan bagi aje kat neeza utk makan.. yang dah siap goreng.. bukan yang belum siap hehehe.. ngelat betul kannn... ;)

    ReplyDelete
  14. Interestingnya popia Vietnam:)
    Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  15. tak sangka bila kakliza pass tag tu apda geng kakliza..depa sporting sekali..
    seronok baca kisah diri mereka...
    alhamdulillah....ramai kawan2 kita...

    kkliza tak sempat rasa pun popiah vietnam aritu..
    bila nak buat lagi..boleh kakliza tunggu depan pintu...amacam?

    ReplyDelete
  16. memang memasak boleh menambahkan balance otak yg kurang siuman.. :0)

    ala biasa la.. hormone tu kekadang tak dak apa pon k┼čta depress...
    ,nampak mcm sedap ja makanan tu.. tak payah goreng ka lepas tu? ka makan dgn isi mentah segala barang kisar tu??

    ReplyDelete
  17. zany: akt sana beras banyak, maybe pakai tepung beras kot..

    neeza: meh sini, kita boleh buatkan.. bila balik raya?

    hazia: salam ramadhan to u too..

    kak liza: laaaa, tak rasa ke hari tu?

    kamato: ok la rasa dia, takde la sedap sangat kot. yg original kat vietnam...

    simah: bior betol tak yah goreng.. kena goreng la. sape nak makan mentah2 tu.. he he, memang makanan bisa mengurangkan stress.. oh i cant stop eating pd waktu malam hari..!!

    ReplyDelete

TERIMA KASIH ~ THANK YOU