Thursday, October 22, 2020

RINDU CAPE TOWN..

Salam semua.. Take care & stay safe ya.

Throwback.. Dec 2014, South Africa. 
Antara Top 3 countries yang pernah kami visit, yang sangat saya suka. Negara Barat yang ramai Muslim berbanding dengan Barat lain.




LION'S HEAD PEAK




Wow pagi2 dah penuh kereta.


Sadly angin sangat kuat, cable car tak beroperasi..


Drive keliling kaki Table Mountain, banyak trek hiking rupanya. 


Hubby kata apa lagi, dah tak boleh naik cable car. Dengan jeans pun, jeans lah. A group of elderlies dengan gagahnya naik trekking. So kami pun follow. Banyak route sebenarnya. Kami ikut je trek yang ada. 




Subhanallah.. Lagi seronok trekking daripada naik cable car rasanya. Kepuasan tu tak dapat nak cakap. Cuaca terik tapi tak panas. Sejuk di atas tu.










Snacks break. Mana2 pergi pun memang kami akan bawa bekal air & biscuits/chocolate.






Marsha was against the idea, trekking ni. Tapi bila start je, dia paling laju & excited sangat. Lagi tinggi diajaknya.. 





Alhamdulillah.. Sampai sini je lah sebab masa tak cukup. 














Sebahagian jalan2 di Cape Town. Trip South Africa memang sangat best sebab adventurous. Alhamdulillah smooth semua walaupun ada kawan2 yang remind & melarang kami sewa kereta untuk drive sendiri di sana.

12 comments:

uncle gedek said...

Pernah sampai Cape Town.... Punyalah jaoh... rasa macam seminggu dudok dalam kapalterbang! hahaha

nohas said...

clear blue sky..

Azhafizah MN said...

Cape Town yang cantik. Kalau macam ni saya pun rindu juga walaupun tak pernah sampai :)

Unknown said...

wow..menarik....

Sham mustapha said...

Nice posting

Syaz Rahim said...

cantiknya gambar, very nice view

Luiz Gomes said...

Hi good morning. All right? I am Brazilian, from Rio de Janeiro and I want to present my Blogger. New friends are welcome, no matter the distance. I would like to invite you to follow my Blogger. I'm the follower number 394.

https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

mama tisya said...

cantik view dgn langit biru tu

Scdha Sein (SS) said...

Fuhh! Lawa

Siti Yang Menaip said...

memang tahun ni tahum kita banyak throwback la ye kan..
saya pun nak buat jugala nanti hehe tapi kena cari masa..

negara manala yang saya paling rinduuu hehe..

TukangKebun said...

Pasti rindu nak pergi balik.
Puas hiking melihat pemandangan panorama yang breathtakingly beautiful.

m.u.l.a.n said...

Uncle Gedek: Kalau diect flight mmg la jenuh lama nak sampai, tapi kami transit

Nohas: Cantik kan Subhanallah

Fizah: Insya Allah sampai nanti Cape Town mmg cantik

Unknown: Alhamdulilah

Sham: Terima kasih singgah sini

Luiz: Thank you for dropping by

Syaz: Terima kasih

Mama Tisya: Subhanallah mmg cantik

SS: Memang lawa sangat Alhamdulillah

Siti: Ya Siti.. Takut nak travel lagi.

Tukang Kebun: Memang rindu nak ke sana, hiking memang seronok cuaca pun tak panas sbb pagi