Assalamualaikum & Salam Sejahtera.
Projek Ogos lepas. Alhamdulillah jadi jugak buat ODEN ni. Semua bebola buat sendiri. Gugel resepi ramai kata guna pes tomyam & pes asam pedas. Tambah gula sikit. Memang sedap. KIMCHI pun baru restock buat sendiri. Gulung jugak KIMBAP sebab lama tak makan.
Steamboat.. Lama tak makan. Siap bebola buat steamboat dulu, minggu depannya baru buat ODEN. Freeze kalau tak guna, tak perlu rebus dulu.
Anak2 soleh berdua ni ada boleh lah tolong shape semua into balls. Hubby tak nak yang beku siap di supermarket tu. So takpe kita cuba buat sendiri. Senang je.
Take care & Stay safe semua.
wahhh sedapnya nengok hasilnya yang bebola tu kak... buat sendiri lagi puas hati lah...
ReplyDeleteNmpk sedap bebola tu..ada sayur, buat sendiri boleh campur mcm2..
ReplyDeleteDana: Betul Dana bila buat sendiri mmg puas hati boleh letak banyak filling
ReplyDeleteNohas: Alhamdulillah mmg sedap sbb letak ayam udang lebih
woww hebatnya semua buat sendiri!!.
ReplyDeletememang dah tentu dijamin sedap nihh
Ietams: Alhamdulillah dapat cuba buat & makan dgn family. Try la senang je.
ReplyDeleteSedap nye... pandai buat
ReplyDeletemenariknyaaaa buat bebola sendiri !!!!! buat la frozen kak boleh order hehe..
ReplyDeletehomemade punya sure xde benda2 pelik kan bessttt...
Wah idea menarik ni.
ReplyDeleteHari tu banyak ikan tenggiri di Tamu Sabah ni boleh buat bebola.
Mesti anak-anak suka.
Kutopsecret: Mmg sedap buat sendiri. Hehe ikut je resepi, ok lah makan sendiri
ReplyDeleteSiti: Hehe seronok buat dgn anak2. Senang je buat tu..
Tukang Kebun: Tenggiri lagi senang nak buat bebola sbb banyak isi, mesti sedap..