Wednesday, April 17, 2019

DAY 10 (Part 2) - Barcelona, Spain

Rindu Spain.. Rindu Portugal.. 14 Nov 2018, hari ke 10 kami di sana..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Bye bye AGBAR TOWER (TORRE GLORIES) & MERCATS DEL ENCANTS (FLEA MARKET), BARCELONA... 



National Theatre of Catalonia
Teatre Nacional de Catalunya is a public theatre in Barcelona, Catalonia, Spain created by the Culture Department of the Catalan Government. The building of the theatre took place from 8 November 1991 to 1996 by the Catalan postmodern architect Ricardo Bofill. (Wikipedia)

Teater ni sangat dekat dgn Flea Market yg kami pergi sebelumnya..


Senibina di Barcelona..



Singgah lunch Kebab di sini.. Banyak Kebab Halal di Barcelona..


Hubby kata jalan2 je pusing bandar.. Tengok bangunan, tengok tempat orang..


Ohhhh love it.. Cantik..








Cubaan mencari supplier daging halal, kot2 ada jual Sucuk Turki yg macam kami dapat di Italy dulu..



Banyak kedai halal area ni tapi tak ada lah pulak jual Sucuk.. So kami tapau Kebab (lagi) utk depa yg suka sangat Kebab ni, juga tapau Sandwich.. Stok makanan dah habis.. Esoknya dah nak balik..


Sementara father & son tunggu Kebab siap, mother & doter jalan2 around the area...





Nampak tak pokok pisang kat balcony yg kecik kat First Floor tu.. Wahhhh sempat tu tanam pokok pisang though space sgt limited..






Bye bye till we meet again, to parking lot, to next destination..


Last but not least.. Pusing2 sini..
















HASTA PRONTO.. Memang masa sangat limited utk cover dalam 10 hari.. Namun kami sangat bersyukur diizinkan menjelajah bumi asing semampu yg boleh dgn masa yg terhad.. Alhamdulillah...






Residential area berdekatan Stadium..


Back to the cabin.. Dah nak gelap..





Will miss semuanya..


Last one at the beach...


Lepas dinner off to Carefour utk shopping barang dapur nak bawak balik Msia hahahaa ie coffee, spices etc... But definitely not this huge Paella Pan lah.. 


Siap shopping, fill up tank dulu senang nanti esoknya terus ke airport.. Alhamdulillah smooth semuanya hari ke 10 ni..

No comments: