Tuesday, March 12, 2019

DAY 9 (Part 1) - BYE BYE MADRID..

Cuaca semakin tak menentu, ada kala panas tak terkata, ribut angin kuat jugak melanda.. Moga kita semua sentiasa dalam lindungan & Rahmat Allah..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Journey sehingga 13 Nov 2018.. Hari ke 9..


Bye bye CASTILLA LUX DECO APARTMENT, MADRID... Its been 2 awesome nights here.. Will miss view yg sangat cantik ni..


Shops nearby & train station..


Dapat snap satu tower saja..

The Gate of Europe towers (Spanish: Puerta de Europa), also known as KIO Towers (Torres KIO), are twin office buildings near the Plaza de Castilla in Madrid, Spain. The towers have a height of 114 m (374 ft) and have 26 floors. They were constructed from 1989 to 1996. The Puerta de Europa is the second tallest twin towers in Spain after the Torres de Santa Cruz in Santa Cruz de Tenerife. (Wikipedia)




THE SANTIAGO BERNABEU STADIUM, with a current seating capacity of 81,044, it has been the home stadium of Real Madrid since its completion in 1947. (Wikipedia)


Pagi-pagi lagi di sini.. 


Snap some photos saja lah.. Tak sempat nak masuk.. 


Jauh lagi perjalanannya..




Subhanallah cantik cuaca.. Abaikan cermin kereta yg bertampuk2.. Tak sempat nak cuci..




On the way, lawa pulak motel lama ni.. Stop kejap snap sekeping dua.. Macam motel dalam movie.



Alhamdulillah weather sangat cantik..


Selurus nya jalan..



After a while, sampai ke area yg tanah nya umpama bata merah.


Sebelumnya nampak dari jauh je bandar2 kecil dari highway..


Hubby kata ada masa so kita stop kejap.. 


Macam bandar Cowboy..


Dan senyap sunyi sangat pulak tu.. Seriously memang seriau jugak tapi dalam hati nak jugak turun snap photos.. 


Memang kosong bangunan ni..



Hubby ni malas keluar kereta... Disuruhnya kita ambik gambar sana sini..


Memang sunyi sepi bandar ni..



Tapi nak jugak abadikan kenangan di sini.. Selalu tengok dalam movie je..



SANTA MARIA DE HUERTA nama bandar ni..


The Monastery of Santa María de Huerta is a Cistercian monastery located in Santa María de Huerta, a town of the Spanish Province of Soria, within the autonomous community of Castile and León. It was declared Bien de Interés Cultural in 1882. The first stone of the building was laid by Alfonso VII of León and Castile in 1179. (Wikipedia)


Tanah Perkuburan juga terdapat di dalam kawasan ni..


Entrance ke gereja di dalamnya.. 







Hubby ni dengan semangat nak explore lagi drive ikut jalan2 kecik ni.. Berbuih mulut suruh semua baca Ayatul Kursi.. Bandar kosong..!! Agak scary..


Tak tau ada penghuni atau tak..


Ok berani turun utk snap photo di sini je.. 


Comel je kan.. 


Tu dia dua beranak yg malas turun..


Ada kereta kat luar rumah tu so ada lah penghuni nya kan..









Mak dgn gegirl je yg rajin turun berjalan kat bandar kecik ni.. Kat bawah ni ok lah, tak lah kat area atas tadi..









One for the album..








Ok the end of our short trip here.. Awesome.. Sbb tak pernah sampai area dgn senibina macam ni..





Hubby kata sbb tepi jalan, jom stop kejap.. Late Autumn gitu..



Alhamdulillah smooth semuanya..

5 comments:

Asyiqin Roslee said...

photogenic nyaa bangunan dekat sana.. view dia pun cantik.. macam tgh shooting filem pulak rasanya.. huhuuhuu

dear anies said...

ms pergi ke madrid cristiano ronaldo ada lg x kat sana? heheheehe

m.u.l.a.n said...

Asyiqin: Ha ahhh cantik2 building sana..

Anies: Tunggu jgk tapi tak nampak kelibatnya hehe

nohas said...

bandar kosong tu cantik2 bangunannya..kaler pun menarik..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mmg cantik macam dalam filem tapi mcm menakutkan sbb sunyi ya amat