January 31, 2016

DAY 6 : Busselton to Perth..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..  


 Day 6 di Western Australia hari tu, kami terpaksa tinggalkan Busselton yg cantik untuk ke Perth pulak.. Rasa jgk menyesal patut duduk semalam lagi.. Tapi atas sebab susunan hotel nak yg murah, kena lah ikut bajet.. 222km drive dari Busselton ke Perth..

Lepas check out motel, singgah lagi pantai yg lawa itu.. Alhamdulillah beautiful weather.. 


Till we meet again. Missing u already.


Berdua


My precious


Farewell.. Bye bye.


Bye bye Busselton..!!


Cantik semuanya


After 2 1/2 jam journey, Alhamdulillah sampai ke Caversham Wildlife Park.. 


Alhamdulillah cuaca yg baik utk outdoor activities..


Caversham Park. Banyak kerusi meja picnic.


They love it, seronok picnic ni..





Seronok tengok proses mencukur bulu kambing 


Tak puas, masuk lagi kandang koala.. 



Haiwan yg paling lama tidur sehari.. 16-18 jam sehari..


Say cheese


Bye bye Caversham..


Off to the city..



Alhamdulillah kitchen lengkap..


Kids' room..


Master bedroom


Living area.. Spacious


City Apartment ni hanya cross jalan utk ke Water Town yg dulu dikenali sbg Harbour Town..


Masuk selepas pukul 5pm.. Kedai banyak tutup..


Tapi masih ada yg buka..


Off to Coles nak cari barang dapur


Senja di Kota Perth..


Beli Smoked Tuna & sliced cheese.. Murah kat sana.. Ubi kentang dah borong banyak sebelum tu. Carrot pon dah ada. Garlic spread dah beli awal2.. Senang utk menumis & season apa2 ie potato, carrot, ayam, ikan.. Senang nak masak.. 


Perut kenyang lepas tu basuh kain.. Syok ada mesin & dryer jugak dalam apartment ni.. Alhamdulillah smooth semuanya..

6 comments:

Hanis Amanina said...

tetiba rasa rindu pulak travel dgn my parents June lepas. Masa tu laaahh sy rasa makan masa travel yg paling terjaga. :D hehe kalau travel sendiri2 ni banyak aci dan je makan. Kalau dgn mak, mmg masak selalu.

Azian Elias said...

Seronoknya dia ke sana ye.. selalu mulan travel sure drive sendiri ye.. seronok gitu.

NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..

NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..