Monday, October 26, 2015

ACCOMODATION DI SOUTH AUSTRALIA..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Yes yes masih rojin menghapdet blog sementara agak free ni.. Nanti cuti sekolah, kids at home kan, mau kena masak 12x sehari.. Asyik nganga je.. Belek2 blog, terasa nak nak compile lodging masa di Melbourne & few places in Europe yg agak menarik kekal di hati.. Antara sebabnya adalah comfy & murah.. Fyi, ada few backpackers hostel yg TIDAK MENERIMA kanak2 bawah certain umur.. So masa cari lodging murah eg backpacker hostel, kena tengok bebetul ya.. Sat lagi hangpa kena halau.. 



Homestay near Mount Buller (Victoria, Australia).. Lebihkurang 20km kekdahnya.. Nak sewa kat cheapest ski resort kat Mount Buller pon still mahal.. Lagipon peak season.. Semua naik gunung nak main ski time tu.. Jumpa kat internet ni, thru property agent.. Mcm dlm kampung tapi comfy & murah.. Antara sebab kami sewa kereta, mudah utk ke sesuatu tempat..


View dari rumah tu.. Subhanallah awesome nya.. Terperasan mcm rumah sendiri lah pulak..


Cadar kena bawak sendiri ya.. Baca betol2 terms & condition tau masa nak booking tu..


Senang kan, masak je sendiri.. Capai je tanah kat luar tu nak samak bagai.. Ada ostaz kata, tak payah samak pon, ikut lah memasing ya..


Comelnya bilik ayor..


Toys bagai semua ni mmg dah ada dlm rumah ni.. 


Ni lah lodging paling suspen.. Sebab the only place yg payah nak dapat bilik tatkala hampir nak fly dah ke Melbourne.. Last2 tekad call owner, masa ru kami duduk Vietnam lagi.. Alhamdulillah owner kasi bilik dia.. Buat2 kesian kata dgn anak2 nak main ski tapi tadak bilik yg murah.. Owner kasi satu bilik yg sebenornya utk dia spend time weekend tu.. Kami dpt satu mlm je.. Alhamdulillah sangat.. Sunggoh baik owner tu..


The room.. Kecik ya amat muat katil je.. With bunk bed & queen size kat bawah tu.. Mcm playground  jadinya budak2 ni main naik turun.. Tapi best sangat.. Lain dari yg lain.. And I love the wooden bed tu.. Kayu yg cantik..


Queen size bednya.. Cadar pon bawak sendiri ya..


Outside the ski resort.. Nak snap foto kat dapor besar tu segan sbb ramai naauu manusia.. Semua masak sendiri sbb semuanya bajet2 mcm kami.. Depa semua baik2.


View dari balcony resort tu..


Main puas2 sebelum check out & drive to Sands.. 

4 comments:

Kakzakie said...

Bila makan angin tempat tinggal tu janji selesa sudah memadai sebab kita bukan banyak masa di dalam bilik tapi lebih kepada jenjalan..

nohas said...

yang kat Switzerland tu, bestnya view dia..

Sugar n Spice said...

Mmg kena minta khidmat nasihat you lah Mulan kalau nak travel.

Marissa M said...

Nak menangis tengok pic akak. Inshaallah, one day :)